Inspiratie

Zo maak je jouw slaapkamer klaar voor de zomer

Wist je dat we ruim 1/3 van ons leven in bed doorbrengen? Een fijne slaapkamer verdient het zich dus dubbel en dwars terug. En er is toch niets fijner dan een heerlijke nachtrust? Dé ideale tijd om jouw slaapkamer een makeover te geven! Met een paar simpele aanpassingen kun jij je slaapkamer in een mum van tijd ingrijpend veranderen. Speciaal voor jou hebben wij een aantal zomerse tips op een rijtje gezet.

Slaapkamer makeover: dé zomerse tips voor jouw slaapkamer 

1. Breng kleur aan je muur

Je kunt de sfeer in een ruimte helemaal veranderen met enkel een likje verf. Van poeder roze, pastel tot olijfgroen: hoog tijd om je muren voor te bereiden op tinten die je stemming zullen weerspiegelen. Kleuren geven je slaapkamer persoonlijkheid en eigenheid. 

 
2. Ook leuk: een posterwall

Om je grote lege wanden te decoreren, kies dan voor diverse fotolijsten, een groot kunstwerk of een mooie foto van je vakantie. Een gemakkelijke truc om je muren sfeervol te maken. En ook nog eens gezellig om naar te kijken als je wakker wordt!

 
3. Sfeervolle lampen

Door het combineren van de juiste verlichting word je slaapkamer niet alleen een fijne plek om te slapen maar ook om te ontspannen na een drukke dag. Verlichting zorgt voor sfeerbepaling, benadrukking en decoratie. Denk bijvoorbeeld aan vaste verlichting aan het plafond, sfeerverlichting of een nachtlampje. Ook handig: een leeslamp boven je bed om de laatste pagina’s van dat spannende boek uit te lezen! Om het écht helemaal af te maken, ga over op LED-licht. LED-verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur.

 
4. Opgeruimd staat netjes

Je zult het vast herkennen: de kleding die rondslingert in je slaapkamer of dat je voor de zoveelste keer struikelt over je schoenen. Een rommelvrije slaapkamer geeft je rust, dus de hoogste tijd voor handige opbergtips! Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een stoel om je kleding over te gooien of een hocker, een kledingkast met zeeën van opbergruimte of een paar mooie manden.

 
5. Een vloerkleed maakt het af

In de slaapkamer loop je vaak op je blote voeten of sokken. Een vloerkleed maakt je slaapkamer niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor een comfortabel en prettig gevoel. Tip: kies voor een hoogpolig vloerkleed, dit voelt lekker zacht aan je voeten.

 
6. Nieuw dekbedovertrek en decoreer met kussens

Als je je slaapkamer in basis neutraal wilt houden, kun je met accessoires regelmatig wisselen van sfeer. Vervang je dekbedovertrek eens voor een nieuwe. Ook kussens en een mooi plaid zijn handige accessoires: ze geven je bed direct aan andere look en feel! 

 
7. Een beetje groen

Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zuiveren de lucht. Ideaal voor de slaapkamer! Sommige planten schijnen zelfs te helpen tegen snurken omdat deze ’s nachts zuurstof afgeven. Planten zijn dus niet alleen een mooie, maar ook een praktische toevoeging aan je slaapkamer.

Met deze allergaafste tips waan je je in een nieuwe slaapkamer. Welterusten!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Hi! Wil je meer weten over slapen? Lees dan deze slaapblogs.

Meer van Jolein

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.