Elektrische dekens advies

Heb jij het altijd koud? En wil je met de stijgende gasprijzen geen verwarming aan in de slaapkamer? Dan is een elektrische deken een goede oplossing om je lekker warm te houden tijdens de koude dagen!

Soorten elektrische dekens

Er zijn twee soorten elektrische dekens verkrijgbaar. Namelijk een elektrische bovendeken en een elektrische onderdeken. Een elektrische onderdeken plaats je tussen je hoeslaken en matras of topper. Een elektrische bovendeken daarentegen, wikkel je om jezelf heen zodat je lekker warm wordt. Daarnaast heb je de keuze om een elektrische deken met of zonder timer te kopen. Wanneer je kiest voor een deken met timer gaat de deken vanzelf uit na een bepaalde tijdsperiode.

Hoe werkt een elektrische deken? 

Een elektrische onderdeken plaats je onder je hoeslaken en op je matras of topper. Hierdoor stijgt de warmte naar boven waardoor je bed warm aanvoelt wanneer je er in stapt. Plug vervolgens de stekker in het stopcontact, de dekens zijn omkeerbaar dus leg de stekker aan de kant die het dichtst bij het stopcontact zit. Zet de deken ongeveer dertig minuten voor je naar bed gaat aan. Sla je bed dicht met je dekbed, zodat de warmte niet ontsnapt. De temperatuur van je deken kun je lager zetten wanneer je in bed ligt. We adviseren de elektrische onderdeken niet langer dan een uur aan te houden wanneer je erop ligt. 

Een elektrische bovendeken zet je meteen aan als je er gebruik van wil maken. De deken wordt direct lekker warm en werkt als een kruik. Deze deken sla je om je heen, zodat je direct lekker warm wordt. Deze bovendeken is niet alleen lekker voor in bed maar ook voor op de bank.


Verbruikt een elektrische deken veel stroom?

Je elektrische deken gebruikt stroom, waardoor je minder gas hoeft te gebruiken voor het verwarmen van je slaapkamer. Het verschilt per elektrische deken hoeveel stroom het verbruikt, maar gemiddeld is dit 50-60 watt per uur. Wanneer je de deken in de winter een half uur voor je naar bed gaat aanzet, en je het eerste uur als jij in bed ligt aan hebt staan, kost het je ongeveer tien euro per jaar. Dat is nog eens leuk met de stijgende gasprijzen.


Elektrische deken wassen 

Lees goed de gebruiksaanwijzing van je elektrische deken voor je deze gaat wassen. De meeste elektrische dekens kun je loskoppelen van de elektrische bediening en kun je wassen op 30 °C. Wel zo handig na een ongelukje. Hang vervolgens de elektrische deken uit en laat het door de lucht drogen. Stop het dus niet in de droger.

Direct opwarmen:

Elektrische deken Cresta KTS160 1-persoons, grijs
Meest verkocht

Elektrische deken Cresta KTS160 1-persoons

Aantal warmtestanden: 4 |
Keurmerk: LED verlichting op controller en 1x 60 watt vermogen |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

59.95 47.96 Je bespaart 20%
Elektrische deken Eco Fleece
Hoogste korting

Elektrische deken Eco Fleece

Aantal warmtestanden: 4 |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

69.99 55.99 Je bespaart 20%

Elektrische bovendeken Cresta KTS200

Aantal warmtestanden: 4 |
Keurmerk: verlichte controller en 120 watt vermogen |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

59.99
Elektrische voetenwarmer Cresta KTS968, grijs
Voordeligste keuze

Elektrische voetenwarmer Cresta KTS968

Aantal warmtestanden: 3 |
Keurmerk: TÜV GS goedgekeurd |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

39.99

Elektrische voetenwarmers

Elektrische voetenwarmers

Met de elektrische voetenverwarmers van Beter Bed zijn ook koude voeten verleden tijd! Ze houden je voeten heerlijk warm op de bank, op het terras of in bed natuurlijk. 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.