Verschillen boxspring en bed

Verschillen boxspring en bed

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een boxspring en bed. Dit is belangrijk voor je slaapcomfort, ondersteuning en de levensduur. Onze adviespagina helpt je de juiste keuze te maken.

De verschillen tussen een boxspring en bed op een rij

 • Slaapsysteem

  De boxspring is een compleet geleverd slaapsysteem dat werkt met veren in zowel bedbodem als matras voor optimaal comfort. Het slaapsysteem is volledig naar wens samen te stellen. Een bed wordt veelal als een los bedframe verkocht en is daardoor zelf samen te stellen met een passende lattenbodem en matras.
 • Luxe

  De boxspring straalt luxe uit door de hoogte en de gestoffeerde matrassen. De boxspring is uit te breiden met verschillende accessoires voor extra comfort en luxe.
 • Prijs

  Een bed is vaak wat voordeliger dan een boxspring.
 • Uitstapgemak

  De boxspring zorgt door de hoogte voor extra uitstapgemak.
 • Schoonmaken

  Een bed is gemakkelijk schoon te maken, omdat het frame veelal niet van stof is gemaakt.
Beige boxspring in slaapkamer

Meer over de boxspring

Boxsprings staan bekend om hun comfort. Bij deze matras-bedbodemcombinatie liggen er namelijk twee matrassen op elkaar en bestaat de bedbodem uit een gestoffeerde box met thermisch geharde veren. De veren geven over de volledige breedte veerkracht en hebben een lange levensduur. Daar bovenop ligt nog een gestoffeerd of een wit matras. De keuze van dit matras is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw slaapwensen.

Voor extra comfort, ligt er boven op het gestoffeerde of witte matras nog een topmatras. Het topmatras kun je natuurlijk ook volledig naar wens uitkiezen. De combinatie van de matrassen en de box, maakt dat een boxspring hoger is dan een bed en je daardoor dus ook gemakkelijker in- en uit kan stappen.

Houd jij van een extra luxe uitstraling? Kies dan nog voor een hoofdbord en/of voetbord. Naast dat het er luxe uitziet, zorgt het ook nog eens voor extra stevigheid. Benieuwd welke boxspring bij jou past? We geven je graag nog meer advies op onze boxspring adviespagina.

Massief houten bed in slaapkamer Kårlsson

Meer over het bed

Naast een collectie boxsprings hebben wij een ruim aanbod aan bedden, ook wel ledikanten genoemd. Een bed kan omschreven worden als de bedconstructie of het bedframe. Om van een ledikant een compleet slaapsysteem te kunnen maken, zijn een matras en lattenbodem nodig. Het is dus bij het uitkiezen van een bed ook erg belangrijk om na te denken over jouw slaapwensen. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je een matras kiest dat bij jouw slaaphouding past, maar ook een lattenbodem. Een lattenbodem zorgt namelijk ook voor jouw slaapcomfort.

Lattenbodems en matrassen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt deze geheel naar eigen smaak kiezen om zo het gewenste comfort te creëren in jouw uitgekozen bed.

Tegenwoordig heb je ook ontzettend veel keus in verschillende materialen en stijlen. Zo kun je dus altijd een bed kiezen dat in jouw interieur past. Benieuwd hoe je nu het juiste bed kiest? We geven je graag advies op onze bedden adviespagina.

Boxspring vs. normaal bed: wat is het verschil? | Beter Bed

Hulp of advies

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.