Vind de beste lattenbodem met ons bedbodem advies

Vind de beste lattenbodem met ons bedbodem advies

De beste bedbodem of lattenbodem voor jou

Je bent op zoek naar een nieuwe bedbodem, maar weet je niet of je nou moet gaan voor een lattenbodem, schotelbodem of spiraalbodem? In ons bedbodem advies kom je erachter welke bedbodem past bij jou.
Doe de bedbodem test

Soorten bedbodems

Er zijn verschillende soorten bedbodems beschikbaar, namelijk de lattenbodem, de schotelbodem, de spiraalbodem en de binnenvering bedbodem. Elke bedbodem heeft zijn eigen eigenschappen, deze lichten we hieronder aan je toe.

Lattenbodem

Lattenbodem

Een lattenbodem bestaat uit een houten frame, met daarop verende kappen waar de houten latten in zijn bevestigd. Hoe meer latten, hoe beter de ondersteuning en het comfort. De latten staan altijd wat bol, zodat ze een goede tegendruk vormen wanneer het matras wordt ingeveerd. We hebben lattenbodems met speciale lichaamszones, zodat de latten per lichaamsdeel de juiste tegendruk bieden. Veel van onze lattenbodems hebben schuifjes waarmee je de latten gemakkelijk soepeler of steviger kunt maken. Bij een lattenbodem neemt de ondersteuning af wanneer je helemaal aan de zijkant ligt, een schotelbodem biedt ondersteuning over de volledige breedte.

Schotelbodem

Schotelbodem

Een schotelbodem bestaat uit een houten frame met daarop kunststof schotels. De schotels bewegen allemaal onafhankelijk van elkaar en kunnen ook 'ingedrukt' worden, wat zorgt voor een optimale ondersteuning en drukverdeling. Een schotelbodem zorgt over de volledige breedte voor ondersteuning, wat bij andere bedbodems niet het geval is. Schotels bieden de meeste vering, waardoor deze bedbodem geschikt is voor mensen met brede schouders of schouderklachten. Doordat schotels minder aanraking hebben met het matras dan latten, zorgt een schotelbodem voor uitstekende ventilatie. Dit adviseren we wanneer je het snel te warm hebt in bed of last hebt van transpiratie.

Binnenvering bodem

Binnenvering bodem

Een binnenvering bodem bestaat uit mini-pocketveren die zijn gemonteerd op buigzame latten. Dit zorgt voor vering over de hele oppervlakte van de bedbodem. De binnenvering bodem evenaart het comfort van een boxspring. Door de open veerstructuur van de mini-pocketveren, zorgt deze bedbodem voor een goede ventilatie.

Spiraalbodem

De spiraalbodem uit ons assortiment is een duurzame bedbodem die is gemaakt van metaal en is 100% recyclebaar. De spiraalbodem vormt zich helemaal naar jouw lichaam. De spiraalbodem is voor zo'n 80% open, wat zorgt voor een optimale ventilatie. Dit is aan te raden voor mensen die het snel te warm hebben in bed en/of last hebben van transpiratie. Bij een spiraalbodem neemt de ondersteuning af wanneer je helemaal aan de zijkant ligt, een schotelbodem biedt ondersteuning over de volledige breedte. De spiraalbodem biedt minder ondersteuning dan andere bedbodems en is vooral geschikt voor hogere, betere matrassen.

 

Uitvoeringen bedbodems

Van elk type bedbodem, zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar. Deze zijn te onderscheiden in: de vlakke bedbodem, de elektrisch verstelbare bedbodem en de handverstelbare bedbodem. Hieronder leggen we de verschillen aan je uit.

Vlakke bedbodem

Vlakke bedbodem

Een vlakke bedbodem is een bedbodem die niet verstelbaar is. Een niet verstelbare bedbodem wordt met name geadviseerd voor mensen die geen lichamelijke klachten hebben en mensen die niet per se extra comfort wensen bij het tv kijken of lezen in bed. In ons assortiment hebben we vlakke lattenbodems, schotelbodems, binnenvering bedbodems en een spiraalbodem.

Elektrisch verstelbare bedbodem

Elektrische bedbodem

Bij een elektrisch verstelbare bedbodem kun je, terwijl je in bed ligt, met een afstandsbediening de bedbodem in de gewenste positie verstellen. Het hoofd- en voeteneinde zijn los van elkaar te verstellen en de elektrische bodem is voorzien van een neksteun en knieknik. Hierdoor ontstaat er gedetailleerde ondersteuning en ultiem comfort. Een elektrische bedbodem wordt vooral geadviseerd wanneer je lichamelijke klachten, zoals rugpijn of nekpijn, hebt. Ook voor het lezen van een boek is een elektrische bedbodem fijn. In ons assortiment hebben we elektrische lattenbodems, elektrische schotelbodems en elektrische binnenvering bedbodems.

Handverstelbare bedbodem

Handverstelbare bedbodem

Bij een handverstelbare bedbodem verstel je de bedbodem handmatig, voordat je in bed stapt. Dit zorgt voor extra comfort en ondersteuning, maar de ondersteuning is minder gedetailleerd dan bij een elektrische bedbodem. Een handverstelbare bedbodem wordt vooral geadviseerd wanneer je extra comfort wil, maar weinig lichamelijke klachten hebt. De handverstelbare bedbodem is ideaal om bijvoorbeeld tv te kijken, te lezen of te ontbijten.

 

Hardheid lattenbodem instellen

Vrouw past hardheid van lattenbodem aan

Met de gele schuifjes op de afbeelding pas je heel gemakkelijk zelf de hardheid van jouw lattenbodem aan. Hoe verder de schuifjes naar buiten, hoe steviger jouw bedbodem. Heb je hem liever wat soepeler? Dan verschuif je de schuifjes naar de binnenkant.

Ook zijn verschillende lattenbodems ingedeeld in speciale lichaamszones, zoals je op de afbeelding kunt zien. Zo veert de schouderzone bijvoorbeeld verder in dan de zone voor je onderrug, zodat je per lichaamsdeel de juiste ondersteuning krijgt.

 

Welk matras op welke bedbodem

Veel mensen vragen zich af welk matras voor een lattenbodem gebruikt kan worden en welk matras voor een elektrische lattenbodem. Echter kunnen voor alle vlakke bedbodems dezelfde matrassen gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor alle elektrische bedbodems. Welke matrassen dit zijn, lees je hieronder.

Bed met matras op vlakke bedbodem

Matras op vlakke bedbodems

Alle matrassen kunnen op elke vlakke bedbodem geplaatst worden. Onderstaande matrassen zijn dus geschikt voor vlakke lattenbodems, schotelbodems, spiraalbodems en binnenvering bodems:

✓ Pocketvering matras
✓ Koudschuim matras
✓ Traagschuim matras
✓ Latex matras
✓ Polyether matras
✓ Bonellvering matras

Matras op elektrisch verstelbare bedbodems

Op een elektrische lattenbodem, schotelbodem en binnenvering bodem kunnen de volgende matrassen geplaatst worden:

✓ Pocketvering matras
✓ Koudschuim matras
✓ Traagschuim matras
✓ Latex matras
✓ Polyether matras

Alleen een bonellvering matras is minder geschikt voor een elektrische verstelbare bedbodem. In uitzonderlijke gevallen is een matras te dik voor een elektrische bedbodem. Bij twijfel kun je altijd één van onze slaapadviseurs raadplegen.

Afstandsbediening van een elektrisch verstelbare bedbodem

 

De beste bedbodem

Mensen vragen ons vaak wat de beste bedbodem of de beste lattenbodem is. Echter bestaat er niet één beste bedbodem. Er zijn verschillende factoren waarop je moet letten bij het kiezen van een bedbodem:

 • De mate van ondersteuning
  Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten, is het extra belangrijk om een bedbodem te kiezen die een goede ondersteuning biedt. De beste ondersteuning haal je uit een schotelbodem of een lattenbodem van 39 latten of meer.
 • Het gewicht dat erop komt te liggen
  Bedbodems hebben een maximum gewicht dat ze kunnen dragen. Bekijk dit dus altijd voordat je een bedbodem aanschaft.
 • De juiste maat
  De meeste bedbodems gaan tot een breedte van 100 of 120 cm. Wanneer jouw bed breder is, dien je dus voor twee losse bedbodems te gaan. Bij een bed van 180x200 cm, ga je dus voor twee lattenbodems van 90x200 cm.
 • Vlak of verstelbaar
  Wanneer je veel last hebt van lichamelijke klachten, kun je het beste voor een elektrisch verstelbare bedbodem gaan. Ook wanneer je veel vanuit bed tv kijkt, is een elektrische bedbodem verstandig. Wanneer je bij een vlakke bedbodem namelijk tegen het hoofdbord gaat zitten, zit je op de schouderzone van de bedbodem en kan deze ondersteuning afnemen.
 • Of je last hebt van transpiratie
  Wanneer je veel last hebt van transpiratie, kun je het best kiezen voor een goed ventilerende bedbodem. De best ventilerende bedbodems zijn de schotelbodem en spiraalbodem.

Boxspring of lattenbodem?

Twijfel je of je voor een boxspring of voor een bed met bedbodem moet kiezen? Qua ondersteuning en ligcomfort zijn een bedbodem en boxspring - bij dezelfde kwaliteit - gelijk aan elkaar.

De voornaamste reden om voor een bed te kiezen, is dat je geheel zelf een bedbodem en matras kunt uitkiezen en daar ruime keuze in hebt. Boxsprings worden doorgaans vaak gekozen vanwege de luxe uitstraling. De keuze voor een gestoffeerd matras is voor een boxspring echter een stuk beperkter. Vaak ligt een boxspring wat zachter en hoger dan een bed met bedbodem. Echter worden tegenwoordig ook bedden steeds hoger en matrassen steeds dikker. Vanwege de hoogte hoeft dus niet per se meer voor een boxspring gekozen te worden.

Oudere mensen op bed met lattenbodem

Sterker nog: voor oudere mensen adviseren we eerder een bed met lattenbodem. Het voordeel van een bed is namelijk dat de matrassen in het bed liggen en dus minder zullen schuiven. Omdat senioren vaak lastiger uit bed komen, bestaat het risico dat zij met topper en al van de boxspring af glijden. Dankzij de antislip matrasonderleggers op veel van onze boxsprings is deze kans niet groot, maar het allerveiligst is een bed met bedbodem óf een boxspring met witte matrassen (zonder topper).

 

Potenset voor bedbodem

Potenset voor bedbodem

Om de bedbodem stevig neer te kunnen zetten, adviseren we je een universele, zelfdragende potenset. Met deze potenset heb je eigenlijk geen bed meer nodig, maar ook met bed is het verstandig de bedbodem te monteren op een zelfdragende potenset. Dit geeft extra stevigheid en voorkomt kraken en piepen. Tevens zorgt een potenset voor een langere levensduur van het bed en de bedbodem.

 

Levensduur bedbodems

Lees hieronder per bedbodem hoe lang deze ongeveer mee gaat (gebaseerd op onze collectie).

 • Levensduur lattenbodem
  15 jaar (dan gaat de verende werking eraf)
 • Levensduur schotelbodem
  15 tot 20 jaar
 • Levensduur spiraalbodem
  25 jaar
 • Levensduur binnenvering bodem
  20 tot 25 jaar (gebaseerd op de M line binnenvering bodems uit onze collectie)

Er zijn verschillende factoren die invoed hebben op de levensduur van je bedbodem. Zo slijt een bedbodem sneller wanneer er meer gewicht op komt te liggen. Ook het aantal slaapuren en de mate van transpiratie spelen een rol.

Hoe zie je of een lattenbodem aan vervanging toe is?

Wanneer de latten niet meer mooi bol staan, maar recht of vervormd, is de ondersteuning van de latten niet meer goed. In dat geval is de lattenbodem aan vervanging toe.

Populaire bedbodems

Lattenbodem Bossflex 400 vlak
Meest verkocht

Lattenbodem Bossflex 400 vlak

(475)
Uitvoering: Vlak |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

184.- 110.40 Je bespaart 40%
Lattenbodem Bossflex 600 vlak
Veel beoordeeld

Lattenbodem Bossflex 600 vlak

(659)
Uitvoering: Vlak |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

219.- 131.40 Je bespaart 40%

Lattenbodem Bossflex 600 elektrisch verstelbaar bedraad

(396)
Uitvoering: Elektrisch verstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 dagen

539.- 323.40 Je bespaart 40%

Lattenbodem Action vlak

(74)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 85 kg |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

44.-
lowest-price

Lattenbodem Bossflex 200 vlak

(36)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 90 kg |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

69.-
lowest-price

Lattenbodem Bossflex 600 elektrisch verstelbaar draadloos

(335)
Uitvoering: Elektrisch verstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 dagen

659.- 395.40 Je bespaart 40%

Lattenbodem Emma Click & Sleep x1 vlak

(4)
Uitvoering: Vlak |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

359.- 269.25 Je bespaart 25%

Schotelbodem Discflex vlak

(70)
Uitvoering: Vlak |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 dagen

579.-

Lattenbodem Bossflex 400 elektrisch verstelbaar bedraad

(109)
Uitvoering: Elektrisch verstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 dagen

519.- 311.40 Je bespaart 40%

Spiraalbodem Kårlsson vlak

(6)
Uitvoering: Vlak |

Levertijd: 4 dagen

199.-

Lattenbodem Bossflex 800 vlak

(8)
Uitvoering: Vlak |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

489.-

Lattenbodem Bossflex 800 elektrisch verstelbaar draadloos

(36)
Uitvoering: Elektrisch verstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 dagen

969.-

Schotelbodem Disc Premium TEMPUR® vlak

Uitvoering: Vlak |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 tot 5 weken

499.- 424.15 Je bespaart 15%
Rolbodem Junior
Voordeligste keuze

Rolbodem Junior

(10)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 60 kg |

Levertijd: 1 tot 2 dagen

19.95
lowest-price

Lattenbodem Ergo vlak

(3)
Uitvoering: Vlak |
Gewichtsklasse: tot 100 kg |

Levertijd: 4 dagen

79.99

Gratis bezorging op alles van Vipack & Flexa

Lattenbodem Bossflex 200 elektrisch verstelbaar bedraad

(28)
Uitvoering: Elektrisch verstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 90 kg |

Levertijd: 4 tot 5 weken

179.-
lowest-price

Lattenbodem Bossflex 600 handverstelbaar

(115)
Uitvoering: Handverstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 8 dagen

309.- 185.40 Je bespaart 40%

Lattenbodem Bossflex 400 handverstelbaar

(37)
Uitvoering: Handverstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 8 dagen

269.- 161.40 Je bespaart 40%

Schotelbodem Discflex elektrisch verstelbaar draadloos

(68)
Uitvoering: Elektrisch verstelbaar |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 2 tot 4 weken

999.-

Lattenbodem Bossflex 600 deluxe vlak

(57)
Uitvoering: Vlak |
Comfortzones: heup- & schouderzone |
Gewichtsklasse: tot 120 kg |

Levertijd: 4 tot 5 weken

299.- 179.40 Je bespaart 40%

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.