Beste Winkelketen, bedankt! Vier mee met  10% extra korting* Gebruik code Feest10

: :

Een boxspring kopen, dat doe je niet elke dag

Wat is een boxspring?


De boxspring is een van de populairste slaapsystemen van deze tijd, dat bekendstaat omwille van z’n ultieme comfort. Bij deze combinatie van matras en bedbodem liggen er namelijk als het ware twee matrassen op elkaar. De bedbodem bestaat uit een gestoffeerde box met veren, die veerkracht geeft over de volledige breedte. De topmatras bovenop de matras zorgt op zijn beurt voor meer souplesse in de toplaag, en dus voor een extra comfortabel bed.

 

 Een boxspring kopen bij Beter Bed? Ga naar de boxsprings van Beter Bed

 Bekijk de verschillen tussen een boxspring en ledikant

Waar moet ik op letten als ik een boxspring ga kopen?

Wil je een boxspring kopen? Dan is het belangrijk om op voorhand een aantal zaken te overlopen. Deze vragen moeten bijvoorbeeld zeker aan bod komen wanneer je een boxspring gaat kopen:

 • Op wat voor bedbodem en matras slaap je momenteel?
 • Heb je het eerder koud of warm in bed? (ofwel: hoe hard transpireer je ‘s nachts)
 • Wat is je favoriete slaaphouding?
 • Heb je lichamelijke klachten, zoals rug- of nekpijn?
 • Ben je voor bepaalde zaken allergisch?
 • Zal de boxspring die je op het oog hebt ook door je deur en gang passen? En hoe meet je zoiets op?

 

Enkele voorbeelden van de boxspring op een rijtje

 • Een boxspring is hoger dan een normaal bed, waardoor het makkelijker is om in en uit bed te stappen.
 • Je kan boxspringcombinaties doorgaans verkrijgen in twee uitvoeringen: vlak en elektrisch verstelbaar. Die laatste is erg handig als je graag leest in bed of voor het slapengaan nog eventjes tv wilt kijken.
 • Je kan een boxspring kopen met bonell- of met pocketvering. Bonellvering wordt het meeste toegepast en is voordeliger, terwijl pocketvering een betere ondersteuning biedt.
 • Er zijn verschillende soorten en kleuren poten verkrijgbaar. Zo kan je bij het kopen van je boxspring altijd een persoonlijke keuze maken die perfect past bij de stijl van je slaapkamer.
 • Door de vele mogelijke stijlen (van klassiek tot modern), kleuren en materialen (zoals stof en leer) is een boxspringcombinatie eenvoudig aan te passen aan het interieur van jouw slaapkamer.
 • Met extra's zoals een hoofd- en voetbord, een poef en nachtkastjes creëer kan je werkelijk de boxspring van je dromen kopen!
 • Een topmatras zorgt voor extra comfort en een langere levensduur van je matras.
 • De combinatie van een box en een matras garandeert een heel goede ventilatie.
 • De box is voorzien van thermisch geharde veren. Dit zijn veren waarvan het metaal bij de productie tot heel hoge temperaturen verhit wordt. Dit zorgt ervoor dat de veer minder snel vervormt en dus een langere levensduur heeft.
 • En alsof dit alles nog niet genoeg is, heb je ook 25 jaar garantie op draad- en framebreuken!

 

1. De box

Veren

De box is voorzien van thermisch geharde veren. Dit zijn veren waarvan het metaal bij de productie tot zeer hoge temperaturen verhit wordt. Dit zorgt ervoor dat de veer minder snel vervormt en dus een langere levensduur heeft. 
Bij een bonellbox maken de veren een grotere cirkel aan de uiteinden dan in het midden. Hierdoor is de weerstand hoog en de ondersteuning van de vering overal gelijk. Bij de pocketveerbox zijn de verschillende veren per stuk verpakt in textielzakjes. Pocketvering ventileert optimaal, ligt stabiel en behoudt zijn veerkracht.

Vlak of verstelbaar

Voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring:

 Gemakkelijk uitstappen wanneer je het hoofdeinde omhoog zet. Veel oudere mensen hebben last met het omhoog komen. Dit wordt hiermee voor een groot gedeelte opgelost. 

 Wanneer je het voeteinde wat omhoog zet, ontlast dit je benen en onderrug als je op je rug ligt. Het bekken wordt net iets gekanteld, waardoor er minder spanning op je onderrug staat.

 Een verstelbaar bed is ideaal met lezen en tv kijken.

2. Een gestoffeerde matras of een witte matras?

Bij een boxspring bestaat de bedbodem uit een gestoffeerde box met veren, die over de volledige breedte veerkracht geeft. Daarbovenop komt een gestoffeerde of een witte matras. Een gestoffeerde matras is bekleed met dezelfde stof als de box. Dit maakt van de boxspring een stijlvol en luxueus geheel. Bovendien hoef je met een gestoffeerde matras alleen maar de topmatras op te maken, waardoor het opmaken van het bed nog sneller gaat. Bij een boxspring met een witte matras slaapt je direct op die witte matras. Deze kan eventueel voorzien worden van een topmatras voor extra comfort en ondersteuning.
Hieronder lijsten we voor jou de voordelen op van een boxspring met een gestoffeerde matras en van een boxspring met een witte matras:

Voordelen van een boxspring met gestoffeerde matras met topmatras

 Stijlvolle en luxe uitstraling.
 Heel makkelijk om op te maken, omdat je alleen het topmatras opmaakt.
 Ojmdat je op de topdekmatras slaapt, slijten de matrassen minder snel. Hierdoor wordt de levensduur van je boxspring verlengd. 

Voordelen van een boxspring met een wit matras

 Comfortabel slapen voor een voordelige prijs. 
 Luxe uitstraling van een complete boxspring. 
 Je moet geen aangepast beddengoed aanschaffen wanneer je vorige bed ook een witte matras had.

 

Hulp nodig bij de keuze van het juiste matras? Lees meer informatie over de verschillende matrassen

3. Topmatras

Wat is een topmatras? 

Een topmatras of topper ligt bovenop je witte of gestoffeerde matras en bepaalt voor een groot gedeelte het comfort van de boxspring. Kies je voor een verstelbare tweepersoons boxspring, dan kun je kiezen voor een topper voorzien van een split. Zo kan het matras onafhankelijk van de boxspring worden versteld. Een topmatras kan uit verschillende materialen bestaan, zoals latex, traagschuim, koudschuim en polyether. Elk materiaal heeft haar eigen unieke eigenschappen.

 Slaapcomfort

Een topper heeft verschillende comfortzones. De comfortzones bepalen het extra comfort aan de boxspring. Topmatrassen kunnen 1, 5 of 7 comfortzones hebben. Daarmee vormt het matras zich op de juiste manier naar het lichaam ter hoogte van schouders en heupen.

 Stevigheid en ventilatie

De stevigheid van het matras wordt met een topmatras beïnvloed. Met de keuze van het materiaal en de comfortzones kan een topper ervoor zorgen dat je matras wat harder of juist zachter ligt. 

 Levensduur en hygiëne

Het topmatras biedt extra bescherming aan het matras van de boxspring. Er zijn namelijk matrassen die niet kunnen worden omgedraaid. Bij een topper kan dit natuurlijk wel en ook om de levenstduur van het matras te verlengen, biedt een topmatras uitkomst. Bovendien kun je het topmatras luchten en de matrashoes gemakkelijk stomen of wassen.

 

4. Het hoofdbord

Met een hoofdbord bepaal je de uitstraling van je boxspring en zorg je dat je je kussen niet direct tegen de muur van je slaapkamer hoeft te leggen. Bij Beter Bed kun je kiezen uit diverse modellen, kleuren en stoffen. Zo past het hoofdbord altijd precies bij je wensen en de uitstraling van de slaapkamer.

 

5. Het voetbord

Wat is de functie van een voetbord? Met een voetbord wordt je boxspring extra stevig vanwege de verbinding die ontstaat. Het voetbord scheidt je bed van de ruimte. Bovendien kan je matras niet verschuiven en blijft deze op de juiste plek. Met voetborden in verschillende uitvoeringen kies je altijd voor stijl en functionaliteit.

6. De pootjes

Hoog, laag, vierkant, rond, staal of hout. Bij veel boxsprings kun je de pootjes kiezen. Houd bij de hoogte van de pootjes ook rekening met het gemak waarmee je kunt stofzuigen. Daarnaast beschadigt een stalen poot minder snel dan een houten poot. 

7. De bekleding

 Denk bij het kiezen van de juiste stofsoort en kleur van een boxspring aan:

 • Slijtvastheid – de kwaliteit van de stofsoort bepaalt de slijtvastheid van de stof.
 • Lichtvastheid – de betere stoffen zullen minder snel verkleuren.
 • Heb je huisdieren? Komen er katten in de slaapkamer? Houd hier rekening mee, sommige stoffen haken sneller dan andere.
 • Ben je allergisch? Wellicht is een synthetische stof of lederlook geschikter. Dit is immers beter schoon te houden.

8. Bijmeubelen en accessoires

Mooie hockers of nachtkastjes die perfect bij je boxspring passen. Een kledingkast die je precies samenstelt zoals je het hebben wilt. Zorgvuldig gekozen accessoires en bijmeubelen maken je boxspring persoonlijk en helemaal af. En wat te denken van handige uitstapverlichting, fijn beddengoed en warme kleden en spreien? Je complete slaapkamer in je eigen stijl, daar gaan we voor.


 Bekijk alle boxsprings

Welk bed is het meest geschikt voor mij?

Bij Beter Bed kan je zowel bedden als boxsprings zodanig samenstellen dat je het allerbeste uit je nachtrust haalt. Natuurlijk spelen je persoonlijke smaak en ervaring hierin een belangrijke rol, maar er zijn nog veel meer factoren die cruciaal zijn om een geschikt slaapsysteem te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan je lengte, gewicht, slaaphouding, de warmte- en vochthuishouding van het systeem, de gevoeligheid van je gewrichten en je voorkeur voor hard of zacht slaapcomfort. Bij Beter Bed kan je boxsprings kopen in heel wat kleuren en varianten: vlakke boxsprings, elektrisch verstelbare boxsprings, eenpersoonsboxsprings, tweepersoonsboxsprings én twijfelaarboxsprings. Voor ieder wat wils dus!
 

Een boxspring kopen bij Beter Bed, dat betekent comfortabel slapen!

Beter Bed zorgt er niet alleen voor dat je elke nieuwe dag vol energie begint, maar levert ook graag een bijdrage aan het gemak in je slaapkamer. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bed met een comfortabele instaphoogte? Wil je een slaapsysteem dat je gemakkelijk kunt verstellen wanneer je tv kijkt of een boek leest? Of vind je het belangrijk dat je gemakkelijk de lakens kan verschonen of dat het bed deelbaar of verrijdbaar is? Welke wens je ook hebt; Beter Bed biedt een uitgebreide collectie kwaliteitsbedden met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Kom zeker eens langs in een van onze winkels voor meer informatie en inspiratie!