Laatste kans! Beter Slapen Deals + M line tot -50%

2 : 0 : 5
34
Vervang uw matras elke 8 jaar

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust

Waarom is tijdig vervangen zo belangrijk? 

3 redenen om uw matras te vervangen

1. Een nieuw matras is gezonder en hygiënischer

Per nacht verlies je 1/3 liter transpiratievocht. Gastvrij als het is, verzamelt je matras niet alleen dit vocht, maar ook dode huidcellen en stof. Hierdoor is het de perfecte voedingsbodem voor miljoenen huisstofmijten, die voor astmatische klachten en gezondheidsschade kunnen zorgen. Door je matras tijdig te vervangen, blijf je dit voor.

2. Een nieuw matras geeft minder pijnklachten

Na 8 jaar verliest je matras 60% van zijn elasticiteit. Het matras heeft steeds meer moeite in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren, waardoor het je lichaam niet meer de ondersteuning geeft die het nodig heeft. Heb je rug- of nekpijn bij het opstaan? Grote kans dat deze klachten stukken minder worden als je op een nieuw matras slaapt.

3. Op een nieuw matras slaap je lekkerder en dieper

Hoe ouder het matras, hoe minder veerkrachtig en comfortabel het aanvoelt. Een goed matras is in topconditie, waardoor het kan doen waarvoor het bedoeld is: jou ontlasten. Op een nieuw matras woel en draai je minder en rol je niet meer naar je partner toe. Je slaapt sneller in, slaapt dieper en wordt fitter wakker. 


 

Hard werken eist na verloop van tijd zijn tol 

Je matras geeft actieve ondersteuning aan je lichaam, ontlast de spieren en neemt vocht op. Zodat je je optimaal kunt ontspannen. Na jaren zorgt dit voor slijtage. De veerkracht neemt af, er verschijnen kuilen of de matrashoes gaat kapot. Het matras doet haar werk steeds minder goed. Of je dit nu aan de buitenkant ziet of niet.

Met zaken als hygiëne, ondersteuning en ligcomfort gaat het bergafwaarts. Terwijl je lichaam met de jaren juist méér behoefte krijgt aan comfort en steun.

Tijd om te vernieuwen? Na 8 jaar heeft je matras:

  • 1000 liter transpiratievocht verwerkt
  • miljoenen dode huidcellen en huisstofmijten opgenomen
  • 40% van haar oorspronkelijke veerkracht over

Bekijk de Matrassen

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.