Shop veilig en op afstand in onze winkels! Vanwege de drukte kan het zijn dat je bestelling langer onderweg is.

Maak gebruik van 25% korting bij aankoop van 2 artikelen! 

4 : 5 : 0
13
Maat beddengoed Beter Bed

Welke maat beddengoed heb je nodig?

De juiste maat beddengoed kiezen, is soms best lastig. We helpen je graag bij het vinden van de juiste maat. Bij het kiezen van de geschikte maat van je dekbed(overtrek) is de breedtemaat het belangrijkst. Met de lengtemaat zit je vrijwel altijd goed.

Heb je een eenpersoonsbed? 

Dan is je matras tussen de 70 en 100 cm breed. Hiervoor heb je een dekbed(overtrek) nodig van 140 x 200/220 cm (inclusief 1 kussensloop). Afhankelijk van je lengte en die van je bed kies je voor een lengtemaat van 200 of 220 cm.

Heb je een tweepersoonsbed van 120 of 140 cm? 

Een bed van 120 cm breed wordt ook wel een twijfelaar genoemd. Het is een breed eenpersoonsbed of een smal tweepersoonsbed. Een bed van 140 cm breed is een tweepersoonsbed. Het dekbed(overtrek) dat het best bij beide breedtematen past, is 200 x 220 cm (inclusief 2 kussenslopen).

Is je tweepersoonsbed breder, namelijk 160 of 180 cm? 

Deze maat wordt ook wel lits jumeaux genoemd. Bij een dergelijk tweepersoonsbed heb je een dekbed(overtrek) nodig van 240 x 220 cm. Sommige mensen vinden het fijner om er juist twee eenpersoonsdekbedden (en overtrekken) op te leggen. Dat kan natuurlijk ook.

Heb je een extra breed bed van 200 cm? 

Dan raden wij een dekbed(overtrek) van 260 x 220 cm aan. Deze maat komt minder vaak voor, maar bij Beter Bed vind je toch een uitgebreide collectie beddengoed in deze maat. 

In onderstaand overzicht vindt u gemakkelijk welke maat je nodig hebt: 

Schema maat beddengoed
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply