Beter slapen

Slaaptips tijdens kamperen

Goed slapen op de camping is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je op vakantie slecht slaapt, kan dat je vakantiepret behoorlijk onderdrukken. Ga je kamperen in het hoogseizoen met temperaturen die wel op kunnen lopen tot 40 graden, of ga je in een minder warm land kamperen? Met deze handige slaaptips slaap je op de camping net zo lekker als thuis!

Blijf de warme nachten op de camping de baas!

Ga je deze zomer heerlijk kamperen, dan is de kans groot dat je plakkerige nachten tegemoet gaat! Daarom: de hoogste tijd voor een paar tips om de warme nachten op de camping de baas te blijven.


1. Schaduw is je vriend

Op vakantie zit je natuurlijk graag in de zon, maar om lekker uit te slapen is een fijne schaduwplek heilig. Dus zoek een heerlijk schaduwplekje voor je tent of caravan, dan brand je niet elke ochtend heel vroeg je bed uit!


2. Lakenzak

Wat ook helpt is om niet in een slaapzak te slapen, maar in een lakenzak. Een lakenzak alleen is vaak in de warme nachten al voldoende. Heb je die niet? Dan is een hoeslaken ook een perfecte oplossing!


3. Drink voldoende

Zorg dat je voldoende drinkt. En hoe gezellig het ook is op de camping met een glaasje alcohol, maar in deze context bedoelen we toch écht gewoon water.


4. Ventilator

Lekker hoor, bij het slapen. Geeft wel wat geluid, maar het went. Muggen houden daarbij ook niet van die wind. Dus win-win!


5. Warme douche

Ga voordat je gaat slapen onder een warme douche staan. Je bloedvaten aan de oppervlakte gaan dan open, hierdoor kun je snel je warmte kwijt. Dan slaap je daarna als een roosje!

 

Trotseer de koude nachten op de camping!

Kamperen is leuk, maar op sommige plekken in Europa kan het zelfs in de zomer flink afkoelen in de nacht. Om het zo behaaglijk mogelijk te maken hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet om de koude nachten te trotseren!

 

1. Een warme slaapzak

Je kunt ervoor kiezen om een extra dikke winterslaapzak te kopen, bijvoorbeeld een mummy slaapzak. Of om je slaapzak van te voren al lekker op te warmen, met bijvoorbeeld een kruik. Heb je geen kruik? Vul dan een oude sok met rijst en doe deze in de magnetron. Een simpele oplossing voor een heerlijk warmtekussen!

 

2. Isolatie

Als het ’s nachts afkoelt, wordt de grond ook kouder. Leg daarom zeil op de grond met daar bovenop je tent, dan heb je extra isolatie dat de optrekkende kou tegenhoudt. Of gebruik een slaapmatje in plaats van een luchtbed. Een slaapmatje is gemaakt van schuimrubber, dit warmt veel sneller op dan een luchtbed.

 

3. Goed eten én drinken

Vervelend hè op vakantie? Zorg er dus gedurende de dag voor dat je genoeg eet en drinkt om de kachel brandend te houden. De grootste warmtebron die je nodig hebt ben je namelijk zelf.

 

4. Blijf droog

Vocht is de vijand van kou. Zorg er daarom voor dat je zelf en alles in je tent of caravan droog blijft. Je lichaam geeft warmte af en natte kleren of schoenen zorgen ervoor dat je sneller afkoelt.

 

5. Heb lief

Als je samen met je partner slaapt kun je natuurlijk tegen elkaar aan kruipen om elkaar warm te houden. Als dat niet genoeg is zijn er nog meer manieren waarop jij en je partner het warm, héél warm krijgen.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer van Sanne

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.