Wakker worden met een slapende arm in de nacht of misschien wel twee armen blijft alles behalve prettig. Je wil je omdraaien, maar ineens heb je een doof gevoel in je arm tijdens het slapen. Of hij bungelt wat uit bed. Er zit niets anders op dan deze met je andere arm op te pakken: wat zwaar! Herkenbaar? Hoe wakker worden met een verlamde arm nou precies komt en of het gevaarlijk is lees je hier.
Nagels over een krijtbord, het breken van piepschuim en het tandenknarsen van je partner. Allemaal geluiden waar wij niet op zitten te wachten! Gelukkig valt er aan het laatste, verontrustende geluid nog iets te doen. Kaakklemmen of knarsetanden is een van de meest voorkomende gebitsziekten in ons land en wordt in de medische wereld bruxisme genoemd. Bij tandenknarsen is een schurend of knarsend geluid te horen, dat ontstaat door het over elkaar heen schuiven van de boven- en ondertanden.
Dat vitaminen goed voor je zijn is niets nieuws. Maar wist je dat ze ook een belangrijke rol spelen bij je nachtrust? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bepaalde vitaminen en mineralen, zoals omega 3 en visolie voor het slapen een positieve negatieve invloed heeft op je slaap. Slaap je slecht en heb je geen idee hoe dit komt? Een goed idee dus om te checken of je een bepaald vitaminetekort hebt. Lees hier hoe slaap supplementen jouw nachtrust kunnen maken of kraken.
Sommige mensen houden van een bloedhete slaapkamer. Anderen daarentegen houden juist ervan om in een hele koude slaapkamer te slapen. Maar is koud slapen gezond? Bestaat er ook een te koude slaapkamer? En wat is de ideale slaapkamer temperatuur? De ideale temperatuur voor in de slaapkamer is tussen de 15°C en de 18°C. Lees in dit artikel vier voordelen van een koele slaapkamer.
Moe zijn maar niet kunnen slapen? Je draait en woelt in bed. Je raakt gefrustreerd want je kon in de ochtend héél moeilijk je bed uit en nu lig je naar het plafond te staren. Je herkent het vast wel. En je bent zeker niet de enige! Zo’n 30 tot 60 procent van de volwassenen heeft last van slaapproblemen. Hoe komt het nu eigenlijk dat je niet kunt slapen terwijl je wél heel moe bent? En welke soorten moeheid bestaan er? Wat kun je eraan doen? Wij leggen uit en geven tips.
Word jij regelmatig wakker met bonkende hoofdpijn bij je voorhoofd of achterhoofd? Supervervelend! Een slechte start van je dag is dan zeker een understatement. Natuurlijk zal een kater na een avondje stappen ervoor zorgen dat je hoofdpijn hebt. Maar waarom word ik regelmatig wakker met hoofdpijn? En wat kun je het beste doen om ochtendhoofdpijn te voorkomen? Na het lezen van dit artikel weet jij alles over hoofdpijn na het slapen.
Brrrrr, heb je ook vaak nachtmerries? Vervelend! Nachtmerries kunnen uit nare en enge dromen bestaan en je uit je slaap houden. Ook kunnen ze spannend zijn en vol zitten met betekenissen. Er zijn namelijk verschillende soorten nachtmerries. Maar wat zijn nachtmerries eigenlijk? Wat zijn de oorzaken van nachtmerries. De antwoorden zetten we in dit artikel voor je op een rij.
Een goede nachtrust is de basis van een gezonde levensstijl. Maar hoeveel uren slaap heb jij nodig? Om daar achter te komen, hebben we een simpele truc. Na tien dagen uitproberen weet je precies hoeveel slaap jij nodig hebt. Voortaan heb jij die wekker niet meer nodig en stap je uitgerust je bed uit!
Je slaapkamer is de plek in huis waar je het meest te vinden bent. Gemiddeld zo’n acht uur per nacht laad je je hier op voor een nieuwe dag. Een plek met veel impact op je gezondheid dus. Ondanks dat krijgt je slaapkamer vaak niet de aandacht die het verdient. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving je nachtrust én gezondheid verbetert? Deze 5x tips maken van jouw slaapkamer een gezonde(re) slaapomgeving.
Veel ouders willen weten wanneer je nou precies de overstap maakt van een wieg naar een ledikant. In dit blogartikel lees je hier alles over. We vertellen over het verschil tussen een wieg en een ledikant, je leert tot wanneer je baby in een wieg slaapt en nog véél meer.
Slapen en afvallen: ’s morgens weeg je minder
Afvallen tijdens het slapen, jazeker. Als je 's avonds voor het slapen gaan en 's morgens meteen na het opstaan op de weegschaal gaat staan, zul je zien dat je bent afgevallen. Hoe kan dat? Je hebt toch niets gedaan?
Ben jij vaak vroeg wakker en kun je niet meer slapen, terwijl je nog niet hoeft op te staan? Vervelend, want zo rust je niet voldoende uit. In deze blogpost lees je over de oorzaken van te vroeg wakker worden. Om nóg beter te begrijpen waarom jij altijd vroeg wakker wordt, is het ook belangrijk om eerst meer te weten te komen over de verschillende slaapfases.