Inspiratie

Tijd voor een frisse wind door de slaapkamer

Begin jouw lente met… een frisse start in je slaapkamer! De lente is hét moment om je slaapkamer eens een flinke opfrisbeurt te geven. Dag winter, welkom lente! Wissel je winterdekbed om naar een zomerdekbed en sta eens stil bij je huidige bed: is het nog oké? Wordt het niet eens tijd voor een nieuw kussen of een ander kleurtje op de muur? Met onze tips en kleine, slimme ingrepen creëer je snel een frisse slaapkamer met een nieuwe look!

1. Sta even stil bij de basisuitrusting: je bed

Natuurlijk is het niet nodig om direct alle meubels in je slaapkamer te veranderen bij een opfrisbeurt. Het is juist de kunst om met kleine aanpassingen een groots effect te creëren. Maar wanneer je aan de slag gaat in je slaapkamer, is het wel een goed moment om meteen ook even stil te staan bij het belangrijkste onderdeel van deze ruimte: je bed. Hoe mooi en gezellig je slaapkamer straks ook weer wordt, je bed bepaalt toch je nachtrust. Vraag jezelf dus zeker even af hoe oud je matras ook alweer is. Lig je nog lekker of wordt het tijd voor een nieuw exemplaar?

2. Bye bye winterdekbed, hello zomerdekbed!

Het begin van de lente en de zomertijd is direct een goed moment om je dekbed te switchen van winter- naar zomerdeel. Wanneer je een vierseizoenendekbed hebt, wissel je alles wat geleidelijker om, omdat je dan voor ieder seizoen een passend dekbed kiest. Je slaapt dan vanaf april onder het enkele voor-/najaarsdeel en vanaf juni of juli leg je deze weer weg om alleen onder het zomerdeel te liggen. Gebruik altijd een dekbedhoes of een opbergzak voor het opbergen van je dekbed. Zo’n hoes is gemaakt van speciaal, ademend materiaal en is hierdoor stukken hygiënischer dan wanneer je je dekbed gewoon ergens in de kast legt!

Vergeet ook zeker niet om je hoofdkussen te checken. Is je kussen nog fris en doet het nog zijn werk? Een goed hoofdkussen heeft een gemiddelde levensduur van 5 jaar.

Heb je dit al gelezen? Zo vind jij jouw perfecte hoofdkussen

3. Een likje verf doet veel!

Een likje verf op de muren is natuurlijk dé manier om op een gemakkelijke en betaalbare wijze je slaapkamer een nieuwe look te geven. Maak er een frisse, nieuwe uitstraling van en ga voor een lichte kleur. Weg met die donkere kleuren! Natuurlijk zijn lichte kleuren perfect voor een voorjaarsgevoel in je slaapkamer. Lekker vrolijk! Pastelkleuren zijn ideaal want die geven de ruimte ook direct een zachte uitstraling. Een nieuwe kleur op de muren is een kleine moeite en zorgt meteen voor een écht andere look. Even je bed en andere meubelen aan de kant zetten, afplakken met plastic, muren stofvrij maken en verven maar.

4. Nieuw dekbedovertrek, nieuwe slaapkamer!

Vergeet zeker niet om ook je beddengoed te vernieuwen voor het ultieme, frisse slaapkamereffect! Met een nieuw dekbedovertrek, een opvallend hoeslaken en nieuwe sierkussentjes verander je de look wel héél snel. Leuk! Heb je onze nieuwe voorjaarscollectie al gezien? Er is volop keuze uit trendy prints, rijke materialen en mooie voorjaardessins. Het nieuwe beddengoed verbetert niet alleen de sfeer, maar ook je slaapcomfort. Dankzij de goede kwaliteit geniet je van heerlijk zacht, ademend en vochtopnemend beddengoed. Laat je vooral inspireren door al het moois!

Onze tips: Dé top 5 dekbedovertrekken van het voorjaar

5. Haal letterlijk een frisse geur in je slaapkamer

Bij een opfrisbeurt voor je slaapkamer hoort natuurlijk ook een letterlijk frisse omgeving. Dus wij zeggen: ventileren maar. Je brengt dagelijks een flink aantal uren in je slaapkamer door. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er constant, nieuwe verse zuurstof wordt aangevoerd. Dit doe je eenvoudig door ‘s nachts je raam een beetje open te zetten. Wanneer je graag geniet van een lekker geurtje in je slaapkamer raden we je aan om voor natuurlijke geuren te gaan en niet voor die kunstmatige luchtverfrissers. Zet een verse bos bloemen in je slaapkamer! Perfect voor een frisse look en een heerlijke geur. 

6. Groene frisheid in je slaapkamer

Het kan gewoon hé, lekker veel groen in je slaapkamer! Het is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar planten in je slaapkamer zorgen voor op en top frisheid. Planten brengen fijne, groene kleuren in je kamer die voor rust en ruimte zorgen. Daarnaast zorgen ze ook letterlijk voor frisse lucht. Ze hebben namelijk een zuurstofreinigende werking en verversen de lucht. Zo adem jij frisse, schone en vooral zuurstofrijke lucht in. Weg muffe geur, welkom frisheid!

Leestip: Planten in je slaapkamer, doen!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer van Sanne

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.