Beter Slapen Deals -25% korting op héél veel!

2 : 3 : 51
44
Beter Bed Blog

Slaaptips over moe worden

Het is echt tijd om te gaan slapen, maar je bent helemaal niet moe. Herken je dat? Gemakkelijk in slaap vallen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er genoeg tips waardoor je wel moe kunt worden. Wij vroegen onze Facebook volgers om hun beste slaaptip met ons te delen. Met deze slaaptips val je als een blok in slaap.

Vandaag delen we alle slaaptips die met moe worden te maken hebben.

 

Slaaptip van Lydwien – Ga ongemakkelijk liggen om daarna extra lekker te liggen
Ik heb een hele rare tip: ga ongemakkelijk liggen (wel in bed dan) voor een minuut of 10. Daarna ben je zo blij om weer gewoon te kunnen liggen dat je heerlijk in slaap valt!

Slaaptip van Silvie – Ontspan je zoveel mogelijk
Ontspan je zoveel mogelijk. Hiervoor kun je diverse ontspanningsmogelijkheden gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een voor een al je spieren aanspannen en weer loslaten. Begin bij je tenen en eindig bij de spieren in je hoofd. Wanneer je leert hoe je je kunt ontspannen zul je ook leren hoe je beter kunt slapen. Let op je ademhaling. Adem bewust in en uit. Tel je in- en uitademing, dit heeft een rustgevend effect.

Slaaptip van Mirjam – Monotoon geluid
Discovery channel op TV gaan kijken, dit werkt bij mijn man heel erg goed wanneer hij niet kan slapen. Door het monotoon geluid valt hij zo in slaap.

Slaaptip van Iris – App die je in slaap praat
Als ik niet kan slapen is dit meestal omdat ik overal aan lig te denken. Ik doe dan altijd mijn oordopjes in en zet dan een app op (op mijn telefoon) waarin een mannetje je heel rustig in slaap praat. Hij praat zo rustig en op de achtergrond hoor je een ontspannen muziekje waardoor ik het einde van zijn verhaal eigenlijk nooit meer hoor. Zzz.

Slaaptip van Eibert – Oefen een vreemde taal
Ik oefen vreemde talen in mijn hoofd. Ik tel bijvoorbeeld in het Spaans tot 100.

Slaaptip van Bianca – Tel het in- en uitademen
Als je niet kan slapen tel dan het inademen en uitademen. Door het tellen kan je niet meer piekeren en zul je snel in slaap vallen. Werkt bij mij in ieder geval super.

Slaaptip van Moniek – Een luisterboek met sleeptimer
Als je te druk bent in je hoofd: een (niet te spannend) luisterboek aanzetten op de sleeptimer: lekker liggen luisteren, en je hoeft 'm niet meer uit te zetten of het licht uit te doen!

Slaaptip van Cora – Neem een yoga les
Een lesje yoga doet wonderen, daarna slaap ik heerlijk.

Slaaptip van Paula – Adem in en uit met een ontspannen tong
Ga op je rug liggen en rustig naar je buik ademen en vooral je tong ontspannen. Klinkt misschien raar, maar als je je tong teveel tegen je gehemelte drukt zet het je denken aan het werk. Met een ontspannen tong word het rustiger in je hoofd en val je zo in slaap.

Slaaptip van Sabrina – Lees een E-book of ga puzzelen
Ik lees meestal nog een E-book als ik in mijn bed lig. Heb wel het licht al uit, en lig al onder de dekens. Doordat je in het donker leest (scherm is wel iets verlicht, nachtmodus) en al ligt, word je vanzelf moe en merk je uiteindelijk dat je te moe bent om verder te lezen en val je in slaap. Nog even puzzelen werkt voor mij ook. Maar daar heb je wel nog licht voor nodig.

Slaaptips beter slapen geur

Slaaptip van Ilse – Zorg voor een ontspannen lichaam
Een ontspannen lichaam is het allerbelangrijkst. Ik doe zelf een kwartiertje rek- en strekoefeningen een half uur voor ik in bed duik om alle spanningen weg te nemen. En eenmaal in bed is een goed matras en slaapkussen belangrijk om te zorgen dat je lichaam ontspannen blijft!

Slaaptip van Ingrid – Span en ontspan alle spieren
Ga op je rug liggen, span alle spieren kort aan en ontspan ze weer. Doe daarna een paar keer een diepe buik ademhaling. In door je neus uit door je mond. Daarna val je heerlijk ontspannen in slaap.

Slaaptip van Cristel – Laat heel bewust je spieren los
Heel bewust je spieren loslaten, als een soort mediteren. Beginnen bij je tenen en dan langzaam naar boven. Tegen de tijd dat je bij je gezicht bent val je heerlijk ontspannen in slaap.

 
Krijg je al zin om naar bed te gaan en lekker in slaap te vallen? Wij wel! Benieuwd naar andere slaaptips? Bekijk dan onze serie!

Slaap lekker!

 

Start chat
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.