Planten in je slaapkamer

De voorrrrdelen van slapen in een koude slaapkamer

Slapen in een bloedhete slaapkamer is niet zo fijn. En ook niet goed voor je trouwens. Een koude slaapkamer daarentegen zorgt weer voor eindeloos gebibber en geblauwbek, dat kan toch ook niet gezond zijn? We hebben nieuws voor je: dat is het wel. Een temperatuur van 15 tot 18 graden blijkt ideaal voor je slaapkamer. Trek je al dikke sokken aan bij de gedachte? Begin je al te klappertanden? Lees de feiten maar eens en jouw thermostaat gaat voortaan een paar graadjes lager. Vermoeden wij.

Voordelen van een koude slaapkamer


1. Je blijft jong

Hoe meer je lichaam afkoelt, hoe meer hormonen er door je lichaam gevoerd worden. Dit geldt dus ook voor het anti-verouderingshormoon. Komt dat even goed uit! Wij leggen vanavond wat koelelementen in ons bed, voor de zekerheid.

2. Je valt sneller in slaap

Ook melatonine, het slaaphormoon, is meer in je lichaam aanwezig bij een lagere temperatuur. Bovendien koelt je lichaam sneller én op een natuurlijke manier af in een koude kamer, waardoor je sneller in slaap valt dan in een warme kamer.

3. Je wordt of blijft slank

In een koude ruimte verbrand je meer calorieën om op temperatuur te komen en te blijven. Je stofwisseling werkt beter bij koudere temperaturen, wat ook nog eens ziekten als diabetes helpt voorkomen. In plaats van naar de sportschool gaan en rauwkost eten, kun je dus ook een uurtje verkleumd onder de dekens gaan liggen. Klinkt aanlokkelijk.

4. Je slaapt dieper en rustiger

Het schijnt dat er een verband bestaat tussen hoge lichaamstemperaturen en chronische slaapproblemen. Des te warmer, des te onrustiger je slaapt. En dat moeten we niet hebben natuurlijk.

Hoe houd je je slaapkamer koel?

  • Zorg voor goede ventilatie en slaap met het raam op een kier.

  • Zet regelmatig ramen en deuren even tegen elkaar open, op een moment dat het buiten koeler is dan binnen en er een briesje staat.

  • Houd apparaten als tablets en computers uit je slaapkamer.

  • Zet de verwarming niet aan op de slaapkamer.

  • Verban flanellen pyjama’s en dikke onesies uit je kamer. Beter kun je in iets duns slapen. Of gewoon naakt! Lees hier meer over de voordelen van naakt slapen.

 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.