Jubileum Deals, 25% korting op héél veel!

5 : 8 : 25
32

In gesprek met... Hanneke de Jager

Een dekbedovertrek geeft body aan je bed. Aan je hele slaapkamer eigenlijk. Een overtrek in jouw eigen stijl zorgt voor sfeer, warmte en gezelligheid. Als er iemand is die weet wat een mooi overtrek voor je kan doen, is het ontwerpster Hanneke de Jager wel. Aangezien wij bij Beter Bed sinds kort diverse kinderdekbedovertrekken van haar hand verkopen, is het de hoogste tijd voor een vragenvuur!

Wat is er zo gaaf aan het ontwerpen van bedtextiel?

“Als kind hield ik al van schilderen en tekenen. Het is dan ook niet zo gek dat ik beeldend kunstenaar en illustrator ben geworden! Na een tijd van schilderijen en exposities, ben ik gaan illustreren voor o.a. tijdschriften, (kinder)boeken, agenda’s en behang. Sinds kort ben ik, in samenwerking met Beddinghouse, bezig kinderkamers mooier te maken. We veroveren de harten van kinderen en zorgen voor een glimlach, verwondering en blijdschap. En daar krijg ik enorm veel energie van!”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Fris, kleurrijk, levendig, speels en zonnig. Aansprekend voor de kinderen van deze tijd!” Waar moet een goed ontwerp wat jou betreft aan voldoen? “In een goed ontwerp zit wat mij betreft beleving. Zeker voor overtrekken voor kinderen geldt dat er steeds weer iets nieuws in te ontdekken moet zijn. Doordat mijn techniek en stijl speels zijn, lijken mijn tekeningen van de stof af te spatten. Dromen van kinderen komen als het ware tot leven. Ik gebruik heldere kleuren waardoor elk ontwerp vrolijk is. En hier worden kinderen blij van.”

Hoe werk je precies?

“In mijn illustraties gebruik ik stofjes, knopen en allerlei andere materialen. Samen is dit mijn ‘verf’, mijn kleurmateriaal. Op mijn werkkamer staan bakken vol met oude truien, stoffen van de markt, bloesjes, jurken… Deze knip ik in kleine stukjes en verwerk ik in mijn illustraties. Zo wordt mijn werk aaibaar en vooral uniek. Doordat ik alles met de hand maak, ik teken niets op de computer, heb ik een eigen, authentiek handschrift. Als ik alleen met de computer zou werken, zouden mijn creaties er totaal anders uitzien!”

Wat voor overtrekken vinden we in de nieuwste collectie?

“Overtrekken met vechtende piraten, met de klerenkast van een prinses… Ik heb geprobeerd vanuit de belevingswereld van het kind te denken en ik kwam uit op stoere en avontuurlijke piraten en zoete prinsessenavonturen. Op het ene overtrek kun je op zoek naar de schat. Op het andere is een aantal geheime knopen verstopt. Op het overtrek met het prinsessenkasteel vind je alles wat een meisjeshartje begeert. Voor elke dag een nieuwe jurk bijvoorbeeld… Extra leuk is dat er bij het dekbedovertrek "Wardrobe" een leuke knutselplaat in de verpakking zit. Zo kan je dochter door te knippen en plakken haar eigen prinsessenwereld creëren.”

Ontwerp je ook andere producten, naast dekbedovertrekken?

“Elk seizoen ontwerp ik weer een nieuwe collectie dekbedovertrekken voor jongens en meisjes, die verkocht worden in binnen- en buitenland. Niet alleen Europese, maar ook Chinese en Koreaanse kinderen slapen onder mijn overtrekken! Naast dekbedovertrekken ontwerp ik ook aanverwante artikelen, zoals bijvoorbeeld sierkussens en plaids. Zo realiseren Beddinghouse en ik de mooiste spullen voor hedendaagse jongens- en meisjeskamers. Die jij bij Beter Bed kunt kopen!”

Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan de junior dekbedovertrekken in onze collectie.

Ga naar junior dekbedovertrekken


Meer Beter Bed Blogs: 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.