Jubileum Deals, 25% korting op héél veel!

5 : 8 : 32
17

Supermaandag

Vanavond is er een extra volle maandag

Het is vandaag niet zomaar een maandag. Nee, het is supermaandag! Meteen na zonsondergang kun je namelijk genieten van een zogeheten supermaan. Deze extra mooie volle maan is gewoon te bewonderen met het blote oog vanaf ongeveer half 6 op maandagmiddag tot dinsdagochtend pak ‘m beet half 8. Tv uit dus, gordijnen open en kijken maar!

Wat is een supermaan?

We spreken van een supermaan als het volle maan is én als afstand tussen de maan en de aarde relatief klein is. De maan draait in een ovaalvormige baan rond de aarde en vandaag staat hij zó dichtbij ons, dat hij zo’n 14 procent groter en 30% helderder lijkt dan anders. Een afstand van 356520 kilometer leek nog nooit zo klein. Voor de liefhebbers van feitjes en cijfers: op ‘normale’ momenten staat de maan 50.000 kilometer verder van ons vandaan.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Heb je vanavond echt geen tijd? Dan heb je nóg een kans op 14 december a.s. Daarna is het weer gedaan voor dit jaar en moet je wachten tot 2034. Volgens de NASA is de volle maan van vandaag overigens de beste van de twee dit jaar. Hoe dat kan? Het moment waarop de afstand tussen de aarde en maan het kleinst is, zit vandaag dichter op het moment waarop het volle maan wordt dan op 14 december.Voor ons gewone stervelingen is er echter bijna geen verschil te zien tussen de extra-supermaan van vandaag en de supermaan van 14 december.

Of je nu alleen gaat kijken of er een familiemomentje van maakt. Of je de supermaan vanuit je slaapkamer bewondert of buiten op straat gaat staan. Vergeet niet te genieten!


Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.