Jubileum Deals, 25% korting op héél veel!

5 : 8 : 27
4
Feitjes

Wist jij dit al over slapen?

Nu weten we bij Beter Bed natuurlijk al héél veel over slapen. Toch vonden wij nog 10 opmerkelijke weetjes over slapen die je vast nog niet kende!

Lees verder

Hierdoor word jij iedere nacht op hetzelfde tijdstip wakker

Word jij met periodes ook iedere nacht precies om één uur wakker? Of om half vier of altijd stipt om 5 over drie? Af en toe wakker worden hoort er bij. Maar als jij regelmatig rond hetzelfde tijdstip wakker wordt, kán dit iets zeggen over je fysieke en mentale gezondheid.

Lees verder

Slaap jij aan de linker- of rechterkant? Dit zegt het over jou!

Woon je samen of deel je regelmatig met dezelfde bedpartner het bed dan hebben jullie waarschijnlijk beiden een ‘eigen’ kant. En die kant waar jij slaapt, schijnt meer over jou te zeggen dan je denkt. Hmmm, interessant!

Lees verder

Hoe jij het best kan slapen volgens je sterrenbeeld?

We zijn allemaal anders en ook slapen doen we dus allemaal anders. Zo heeft de één na standaard 5 uurtjes genoeg slaap gehad, terwijl de ander het liefst altijd een gat in de dag slaapt. Wist je dat jouw sterrenbeeld ook iets zou zeggen over je manier van slapen? 

Lees verder

De meestvoorkomende slaaprituelen

Een eigen ritueel voor het slapen gaan, helpt voor een betere nachtrust. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Juist als je het overdag vaak druk hebt en op wisselende tijden naar bed gaat, is het belangrijk de dag met een terugkerend ritueel af te sluiten. Door voor het slapen gaan dagelijks dezelfde stappen te doorlopen, vertel je je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Zo maakt het zich op voor de slaapstand. En da’s precies wat je wilt. 

Lees meer

Feiten over slapen met heet weer

Grote kans dat je de laatste tijd minder goed slaapt. En dat je de afgelopen weken op feestjes doodgegooid bent met tips om goed te slapen met deze tropische temperaturen. Zo heb je waarschijnlijk wel gehoord dat je ’s avonds lekker koel moet douchen en veel koud water moet drinken. Welke van al deze verhalen over slapen in de zomer zijn nu waar en welke niet? 

Lees verder

Slaaponderzoek: meer dan alleen slapen

In de nieuwe slaapkamer van Nederland is de slaapkamer veel meer dan alleen een slaapplek. Beter Bed heeft de slaapkamerrituelen van ruim 1.000 Nederlanders in kaart gebracht. Uit ons onderzoek blijkt dat de slaapkamer veel meer is dan alleen een plek om te slapen.

Lees verder

7 keer feit óf fabel over slapen

Dat goed slapen belangrijk is, weten we allemaal. Toch zijn er ook héél veel onduidelijkheden over slapen. Want slaap inhalen, kan dat nou eigenlijk wél of niet? En zorgt alcohol voor een heerlijke of juist een slechte nachtrust? Bekijk de 7 onderstaande feiten en fabels over slapen. Klopt het wat jij altijd al dacht?

Lees verder

Diepe slaap voor diep geluk | Onderzoek

Wekkers die ons na de aangeraden acht uur slaap braaf uit onze slaap halen. Lampen met het juiste licht, zodat we op het juiste moment wakker worden. Slaapapps die onze slaapfases registreren. Omdat we inzien dat een goede nachtrust essentieel is voor onze gezondheid, hebben we veel over voor onze slaap.

Lees verder

Magie in het Slaaplab

Al jaren bevindt zich in de Universiteit van Amsterdam een heus slaap- en geheugenlaboratorium. En waar je een tijdje terug nog moest denken in termen van witte jassen en steriele dekbedden, is dit sinds kort een gezellig appartement met modieus beddengoed en dito aankleding.  Wat de onderzoekers er zoal doen? Hou je vast. Het heeft namelijk nogal een hoog Harry Potter-gehalte.

Lees verder

De invloed van maanstanden op je slaap

Slaap je iedere maand standaard een paar nachten minder goed? Misschien heeft het wel te maken met de stand van de maan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de volle maan ons slaapgedrag niet al te positief beïnvloedt. Hoe dat komt? We leggen het graag even uit. En geven meteen wat tips mee. Slaap je de eerstvolgende volle maan heerlijk door!

Lees verder

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.