Laatste kans! Beter Slapen Deals + M line tot -50%

0 : 15 : 25
8
Duurzame Droom

Slaap de wereld beter

Beter Bed is erin geslaagd een boxspring te ontwikkelen die volledig recyclebaar is. Dankzij de modulaire opbouw van Element kun je onderdelen los van elkaar vervangen, wat ervoor zorgt dat het bed langer meegaat. Komt de boxspring uiteindelijk aan het einde van haar levensduur, dan is het bed eenvoudig uit elkaar te halen. Alle materialen worden gescheiden en belanden door hun zuivere vorm ieder weer in hun eigen keten. Zowel hout als staal en polyester worden maximaal hergebruikt en krijgen een tweede leven.


 

Groen slapen is goed slapen

Dat jij fijn en goed slaapt, dat is onze missie bij Beter Bed. Of je nu jong of oud bent, alleen of samen slaapt, in Element vind je een unieke, duurzame boxspring die precies bij jou past. 

Element is volledig modulair opgebouwd. De boxspring is eenvoudig helemaal uit elkaar te halen en alle gebruikte materialen zijn recyclebaar. Hoe duurzaam Element precies is, hebben we in samenwerking met TNO inzichtelijk gemaakt. Uit diverse tests en metingen blijkt het circulaire karakter van het ingenieuze ontwerp. 

  • Geen nietjes, geen lijm, geen schuim
  • Volledig modulair opgebouwd
  • Alle materialen zijn 100% recyclebaar
Boxspring Element | Beter Bed
recyclebare materialen

Lang leve de materialen

Sinds jaar en dag wordt bij de productie van boxsprings en matrassen gebruik gemaakt van schuim, lijn en nietjes. Deze materialen zijn niet zo gemakkelijk te demonteren of te hergebruiken. Door ze te vervangen door nieuwe, recyclebare materialen en door verbindingen te realiseren middels een ingenieus klikprofiel, heeft Beter Bed een boxspring weten te realiseren die volledig modulair en dus circulair is.

Hoe wordt een duurzame boxspring gemaakt?

Jouw duurzame nachtrust | Beter Bed

Geen nietjes. Wél een klikprofiel.

De stoffering wordt aan je bed geklikt.
Hierdoor is de stof makkelijk afneembaar, wasbaar én kun je na verloop van tijd nog eens van kleur wisselen. Bovendien is de stof uiteindelijk bij het recycelen goed te scheiden van de andere onderdelen.

Geen lijm. Wél innovatieve clips.

Speciaal ontwikkelde gepatenteerde clips houden de onderdelen van je boxspring op hun plek. Dankzij deze ingenieuze verbindingsmethode kan je bed eenvoudig weer gedemonteerd en het materiaal volledig hergebruikt worden.

Geen schuim. Wél micropockets.

Thermisch verbonden micropockets zorgen over de gehele breedte van het matras, ook aan de zijkanten. Deze schuimvervanger is niet alleen goed voor je eigen slaapcomfort, maar ook goed voor het milieu!

Matras, hoofdbord, topmatras

Matras

Dit heerlijke matras van 20cm hoog is verkrijgbar in twee hardheden. Dankzij de knoopsluiting verwijder je de bekleding eenvoudig als je die wilt wassen.

Hoofdbord

Je hebt keuze uit twee type hoofdborden: het strakke hoofdbord Kiem of hoofdbord Knop, met knoopjes. Welke past het beste in jouw slaapkamer?

Topmatras

Een topmatras geeft extra comfort en meer gemak bij het opmaken. In de Element collectie vind je een topper van Talalay latex en één van HR polyester.

Pootjes Element

Pootjes

Kies uit drie verschillende pootjes: naturel, wengé of aluminium en maak je Element boxspring compleet!

Stijlvolle duurzaamheid

Wil je PET flessen op je bed, polyester of liever een combinatie van verschillende gerecyclede materialen? Kies je favoriet uit 3 stofsoorten en 29 kleuren en bekleedt je boxspring naar eigen smaak. 

Stoffen Element

Oblia

100% gerecycled: deze stof is gemaakt van diverse materialen en garens die een tweede leven krijgen én na gebruik weer volledig te recyclen zijn. 

Save

100% PET. De garen van de stof is samengesteld uit gerecyclede PET flessen en na gebruik weer volledig te recyclen. 

Page

100% polyester. Doordat dit een monomateriaal is, is de stof eenvoudig te recyclen en opnieuw als polyestergaren in te zetten. 

Samenwerking met TNO

Materialen niet afdanken, maar opnieuw gebruiken; dát is het idee achter de circulaire economie. Productketens worden zo aangepast, dat producten minder schaarse, uitputtelijke grondstoffen bevatten. Op deze manier wordt gebruik van nieuwe grondstoffen uitgespaard, blijft meer economische waarde behouden en wordt onze planeet minder belast. 

Om inzichtelijk te maken wat Element bijdraagt aan een betere wereld heeft Beter Bed TNO ingeschakeld; de onafhankelijke Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek. Met hun unieke IMPACT-methode (Integrated Method of sustainable Product Assessment for Circular Transition), kunnen we meten wat de effecten zijn op aspecten als hulpbronnen, mens & milieu én economie. Het resultaat noemen we de groenscore van het prodcut. 

De groenscores geven ons ook inzicht en kennis, die we in de toekomst kunnen inzetten bij optimalisatie en ontwikkeling van meer duurzame producten als Element. 

TNO

 

Wil jij boxspring Element zelf bekijken, voelen en uitproberen? 

Kom dan naar één van de winkels bij jou in de buurt. Element vind je bij de volgende winkels: 

Sint Stevens Woluwe, Tielt Winge, Brugge, Roeselare, Lommel, Genk, Olen en Oostende

Of bekijk de boxspring online:

 

Bekijk boxspring Element met hoofdbord Kiem

 

element_RGB-groen_payoff.png

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.