Profiteer vanavond van gratis bezorging!

0 : 3 : 36
58
Gezondheid

Slaap je zen

Heb jij altijd te weinig tijd op een dag?  In ons drukke leven voelt iedere dag al snel als een race tegen de klok.Zorg dat de druk niet té hoog wordt en laat stress niet toe. Hoe? Herstel in de nacht en slaap jezelf weer helemaal zen!

Lees verder

Powernap tijdens thuiswerken

Thuiswerken brengt naast nadelen ook voordelen met zich mee. Want waar een kwalitatief dutje op kantoor wat lastig gaat, is een powernap thuis geen slecht idee! Nu we toch thuis zitten, kunnen we er in onze pauze best even kort bij gaan liggen.

Lees verder

8 slaaptips bij een verkoudheid

Alsof een verkoudheid overdag nog niet vervelend genoeg is, kan het je ’s nachts ook flink storen en wakker houden. ’s Avonds worden de symptomen ook vaak nog wat erger dan overdag. Grrrr! Hoog tijd voor nuttige tips waardoor je, ondanks je verkoudheid, tóch lekker slaapt!

Lees verder

Zoals ons biologisch klokje tikt, tikt het nergens

Heb je last van slaapproblemen? Kom je moeilijk in slaap? Dit kan te maken hebben met allerlei redenen.. Wij delen 10 waardevolle tips voor een goed bioritme en een perfecte slaap!

Lees verder

Slaap goed, verbeter je weerstand

Stress heeft heeft een grote impact op ons dagelijks leven en dit zal op korte termijn ook niet zomaar veranderen. Vergeet daarom niet om je aandacht te richten op de dingen die je wél zelf kunt veranderen. Wist jij dat een goede weerstand voor een groot deel tussen de lakens begint?

Lees verder

8 slaaptips bij slaaptekort in de overgang

Met je verkeerde been uit bed stappen. Gewrichtspijn bij het opstaan. Je bed uit drijven. Als je deze dingen herkent, is de kans groot dat je in de overgang zit en wel wat slaaptips kunt gebruiken!

Lees verder

Beste snacks voor een goede nachtrust

Iedereen weet dat een kop koffie niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Ook een uitgebreid diner vlak voordat je naar bed gaat, is niet aan te raden. Met honger gaan slapen is echter ook geen optie. Welke snacks wel raadzaam zijn voor een goede nachtrust, lees je hier!

Lees verder

Rugpijn na het slapen?

Heb je het idee dat je comfortabel ligt, maar word je ’s morgens tóch weer wakker met rugpijn na het slapen? Balen! Lees en probeer snel onze tips, want rugpijn na slapen? In de meeste gevallen niet langer nodig dus!

Lees verder

Ochtendmensen leven langer!

De een springt steevast om 6 uur uit zijn bed. Tja, wat wil je ook als je er lekker om 22 uur in lag? Geen koffie nodig om je ogen open te krijgen en meteen klaar zijn voor een nieuwe dag; een ochtendmens zijn klinkt ideaal. Er zijn echter ook mensen van het tegenovergestelde kaliber die daar hartstikke tevreden mee zijn. 

Lees verder

Herfstdip? Zó ben je er snel vanaf!

Ben jij ook zo moe de laatste tijd? Futloos en niet van de bank af te slaan? Kruip je het liefste al om 21.00 uur onder de wol en ben je 's morgens moeilijk je bed uit te komen? Je bent niet de enige! Het staat ook wel bekend als een herfstdip of najaarsmoeheid. Gelukkig zijn er genoeg tips om je energieker te voelen en natuurlijk delen wij deze met jou!

Lees verder

Bye bye slapeloze nachten: 3 ontspanningsoefeningen

Lig jij vaak wakker? Doe de eerstvolgende keer wanneer je niet in slaap kunt komen deze 3 ontspanningsoefeningen. Ze helpen je om als een blok in slaap te vallen! Zorg dat je comfortabel ligt, doe alle lampen en apparaten uit. Laat je ogen nog even open en sluit ze na een paar minuten om langzaam met de oefeningen te starten. Probeer eens!

Lees verder

De noodzaak van een goede nachtrust

Uit recent onderzoek van de Hersenstichting is gebleken dat wij Nederlanders gemiddeld lang genoeg slapen, maar lang niet goed genoeg. En juist dát is zo belangrijk om overdag goed te presteren en - op termijn - de dokter buiten de deur te houden. Hoog tijd dus voor een paar tips om lekker te slapen en ontspannen wakker te worden!

Lees verder

De relatie tussen een burn-out en slapen

Wat blijkt? Achter een burn-out of depressie gaat praktisch altijd een tekort aan slaap schuil. En dan hebben we het niet alleen over het aantal uren dat je slaapt, maar ook over de kwaliteit van je slaap. Omdat wij persoonlijk ons gezond stel hersens graag willen behouden had dit onderwerp meteen onze onverdeelde interesse.

Lees verder

Gaan slapen zonder eerst je tanden te poetsen. Hoe slecht is dat?

Tandenpoetsen voor het slapengaan. Het wordt ons van kleins af aan ingepeperd, maar is het echt een must? Het antwoord is nee. En tegelijkertijd ook weer ja. Het belangrijkst is dat je in elk geval 2 keer poetst per 24 uur en dat je niets meer eet of drinkt na je laatste poetsbeurt. 

Lees verder

Schoonheidsslaapje: feit of fabel?

Dat een tekort aan slaap negatieve gevolgen heeft voor je reactievermogen en vaardigheden weten we. Maar wat doet een schoonheidsslaapje het met je uiterlijk? Is slapen echt zo belangrijk voor je schoonheid als wordt beweerd? We kunnen je verklappen: ja! Na het lezen van deze blog, zorg jij er voortaan voor dat je iedere nacht aan je schoonheidsslaapje toekomt.

Lees verder

Pyjamadag: perfect om te onthaasten!

Een pyjama alleen om in te slapen? Welnee! Niets fijner dan na het thuiskomen na een lange werkdag je werkkloffie in te wisselen voor een behaaglijke outfit. Zo één waar je lekker in kunt luieren. Wat nóg beter is? Jezelf één keer in de maand een heuse pyjamadag gunnen. Een ontspannen lichaam en opgeruimd hoofd zijn gegarandeerd. Wie had dat gedacht, je pyjama als het ideale onthaastingsmiddel!

Lees verder

De relatie tussen sport en (middag)slaap

Als er iemand is voor wie slaap en ontspanning belangrijk zijn, is het de topsporter. Omdat tijdens de slaap de spieren én geest herstellen, en een extra dutje overdag geen kwaad kan als je ’s avonds een topprestatie neer wilt zetten. Maar hoe goed is de powernap? Wat zijn de effecten van slaap op sport en wat kunnen wij als iets minder atletische personen met deze informatie? 

Lees verder

Wat je slaaphouding je vertelt over je karakter…

Naast het feit dat een goede houding belangrijk is voor je gezondheid, zegt hij bovendien iets over jouw karakter. Zo zijn zijslapers sociaal, houtblokken goed van vertrouwen, soldaten erg gedisciplineerd en staan zeesterren altijd klaar voor anderen! Elk van de zeven slaaphoudingen heeft zijn eigen unieke kenmerken. In welke houding herken jij jezelf?

Lees verder
 
 

Zo wordt nachtplassen verleden tijd!

Grrrr. Het is half 3 ’s nachts en je wordt wakker. Je negeert de signalen van je onderbuik en probeert weer in te slapen. Tevergeefs. Want ja, natuurlijk weet je dondersgoed dat je nu niet in slaap valt voordat je naar het toilet bent geweest. Vooruit dan maar weer… We zetten het voor je op een rijtje. Zodat je hopelijk binnenkort weer heerlijke nachten kunt doorhalen!

Lees verder

Je huisdier in bed

Waar de één al sinds jaar en dag met een huisdier in hetzelfde bed slaapt, gruwelt de ander al bij het idee. Wij van Beter Bed dachten dat de gemiddelde Nederlander huisdieren in bed vies en onhygiënisch zou vinden. De meningen blijken nogal verdeeld. Ruim 40% van de honden- en kattenbezitters laat zijn of haar huisdier in bed slapen!

Lees verder

Slapen tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent en bijna moeder wordt, ben je bovengemiddeld moe. Je wilt dus meer slapen en je hebt je slaap ook hard nodig! Lastig dus dat kwaaltjes als maagzuur, rugpijn en kortademigheid je vaak uit je slaap houden… Hoe zorg je er nu voor dat je niet te lang wakker ligt en dat je – ook tegen het eind van je zwangerschap – nog aan voldoende slaap komt?

Lees verder
 
 

Bye bye ochtendhumeur met deze ochtendapps

De een springt fluitend uit z’n bed en trekt zingend de gordijnen open. De ander snoozet 6 keer en slaapwandelt daarna zwijgend naar het koffiezetapparaat. De ochtend. Je houdt of gruwelt ervan. Behoor je tot de categorie nachtbraker, ochtendhumeurtje en voor-tienen-niet-aanspreekbaar of geldt dit voor je partner of huisgenoot? Wij maken het je makkelijker!

Lees verder

Dé slaaptips bij ouder worden

Of we het nu willen of niet, we worden allemaal een jaartje ouder. Of, met een beetje geluk, heel wat jaartjes. Het oud worden is meestal nog niet zo erg, maar oud zijn, dát vinden we toch een stuk minder leuk. Want oud zijn betekent óók dealen met de bijbehorende ouderdomskwaaltjes, zoals slecht(er) slapen. Met onze slaaptips voorkom je deze slaapklachten en stap je iedere dag gewoon fris en fruitig uit je bed!

Lees verder
 
 

De voor- en nadelen van jouw favoriete slaaphouding

Iedereen heeft een favoriete slaaphouding in bed. Ook jij! De meest voorkomende slaaphoudingen zijn de rug-, zij- en buikligging. Welke van deze houdingen is nu eigenlijk de beste of slechtste? Wat zijn de voor- en nadelen van deze slaaphoudingen?

Lees verder

Huisstofmijt

Ken je dat? Dat je ’s morgens opstaat met jeukende ogen of een verstopte neus? Dat je keel opgezet is en je al niezend de badkamer in loopt? Misschien ben je wel allergisch voor huisstofmijt, net als ik. En een paar miljoen anderen in Nederland en België… Met deze tips ga je in de aanval tegen huisstofmijtallergie! 

Lees verder

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.