Yes! De terrassen gaan weer open en de avondklok verdwijnt. Wijntje of biertje dan maar? Gezellig! Tegen de tijd dat je naar bed gaat, voel je je heerlijk soezerig en val je als een blok in slaap. Maar schijn bedriegt. Wat wel, dat zetten wij hieronder voor je op een rijtje.
Ben je vandaag wéér moe wakker geworden en na 3x snoozen toch maar je bed uitgegaan? Zonde! Tijd om jouw energielevel eens flink te boosten met onderstaande 7 tips.
Zit je in een spannende of stressvolle periode en merk je dat direct aan je nachtrust? Of eigenlijk beter gezegd aan géén nachtrust? Je bent helaas niet de enige! Niet kunnen slapen door stress komt vaak voor. Stress is namelijk een van de grootste oorzaken van héél veel slaapproblemen. Gebruik onze tips om wél ontspannen te kunnen slapen.
Je blijft iets te lang hangen op het terras of in de kroeg en slaapt minder dan de aanbevolen acht uur. Niet zo’n ramp als je 18 bent, maar iedereen boven de 30 weet: slaapgebrek is killing. Onder andere voor je humeur, je productiviteit en je gezondheid. Reden genoeg dus om toch zoveel mogelijk slaap uit je korte nacht te halen.
Elk jaar op 1 januari nemen veel mensen zich voor hun leven te beteren: stoppen met roken, meer sporten, minder op je telefoon kijken, afvallen, minder alcohol drinken... Maar de allerbelangrijkste goede gewoonte om jezelf aan te leren is: zorg dat je voldoende slaap krijgt. Waarom start je hier niet nu al mee?
Het is zondagavond en het weekend is zo goed als voorbij. Je ligt al lekker in bed. Een heerlijk schoon en opgemaakt exemplaar zelfs. Het is zondagavond en laat dat nou net dé avond zijn dat je de slaap elke keer maar niet kunt vatten. Woelen, draaien, plafondstaren… Herkenbaar? Hoe komt dat toch? En véél belangrijker: hoe kom je er vanaf?
Het is weer winter. Je stapt je bed in om heerlijk te gaan slapen, maar vervolgens lig je (voor je gevoel) nog úren wakker met voeten als ijsklompjes. Herkenbaar? Ongeveer 1 op de 3 vrouwen heeft last van koude voeten in bed. Wat zijn de oorzaken, maar vooral: wat kun je eraan doen? Lees onze 6 handige tips!
Naast een fijne, warme herfstlook in je slaapkamer, verdient ook het bed zelf de nodige aandacht. Met de steeds kouder wordende temperaturen, is het de hoogste tijd om warme dekbedden, dekbedovertrekken, hoeslakens, pyjama’s en behaaglijke dekentjes tevoorschijn te halen. Met onze 6 tips ben jij dit keer je koude voeten mooi voor.
Kamperen is leuk, maar op sommige plekken in Europa kan het zelfs in de zomer flink afkoelen in de nacht. Om het zo behaaglijk mogelijk te maken hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet om de koude nachten te trotseren! Van een warme slaapzak, genoeg eten én lief hebben.
Ga je deze zomer heerlijk kamperen, dan is de kans groot dat je plakkerige nachten tegemoet gaat! Daarom: de hoogste tijd voor een paar tips om de warme nachten op de camping de baas te blijven. Van de schaduw, voldoende drinken én een warme douche.
We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Als baby slaap je zo’n 18 uur per dag, als volwassene tussen de 6 en 8 uur. Slapen is ook van levensbelang. Waarom is slapen eigenlijk zo belangrijk? En wat gebeurt er als je te weinig slaapt? Je leest er alles over in dit blogartikel.
Wie zegt er eigenlijk dat je binnen moet slapen bij deze hete temperaturen? Juist, helemaal niemand! Onze collega Luuk weet hier álles van en slaapt bij extreme hitte dan ook niet meer binnenshuis. Nee, tegenwoordig gaat hij letterlijk én figuurlijk onder zeil op zijn dakterras. Zijn ervaring en tips deelt hij hieronder met jou.
Pijntjes, een hoestje en verhoging: allemaal symptomen van de gevreesde ‘mannengriep’. Heel vervelend, natuurlijk. Helemaal wanneer het zóveel erger is dan de normale griep die vrouwen ervaren. Of stelt je man zich gewoon aan? Wat is het eigenlijk, die mannengriep? Wij hebben het even haarfijn voor je uitgezocht!
“Wat is het toch vroeg donker hè?” Een typische uitspraak die je in de decembermaand regelmatig hoort. “Ja, het zijn écht de donkere dagen voor Kerst…” Nou, zeker! We staan in het donker op, komen in het donker aan op ons werk en gaan ook weer in het donker naar huis. Vannacht is het dan ook nog eens de langste nacht van het jaar.
Iedereen heeft er wel eens last van, de after lunch dip. Het liefst doe je je ogen even dicht. Niet zo gek, de meeste mensen hebben zo’n dip, ongeveer acht uur nadat ze wakker worden. Goed nieuws: onderzoek heeft uitgewezen dat een middagdutje, ook wel powernap, allerlei voordelen met zich meebrengt. Ook voor je werkgever!
Ontspanningsthee, goede-nachtrust-thee of thee met caramel-zeezout-smaak. De Engelsen drinken het de hele dag door, wij in Nederland drinken zo’n 100 liter per persoon per jaar. Waar is thee eigenlijk goed voor? Werkt het echt om beter te kunnen slapen en waarom is dat eigenlijk? En welke thee kun je dan het beste nemen?
Je slaapkamer is natuurlijk dé uitgesproken plek om volledig tot rust te komen. De plek waar je (hopelijk) geniet van een goede nachtrust, zodat je de dagen fris en vol energie kan starten. Niet zo gek dus dat deze plek een oase van rust moet zijn. Met onze handige tips creëer jij binnen no time (nóg) meer rust in je de slaapkamer.
Je slaap- en leefritme wordt aardig in de war geschopt in de decembermaand. Terwijl je de benen onder je kont vandaan loopt om de deadlines op kantoor te halen, fix je tussendoor de kerstcadeaus en versier je de boom. Is het eenmaal Kerst, dan nog is de rust ver te zoeken. Raakt je hoofd eindelijk je kussen na een wijntje te veel en een uitgebreide gourmetschotel, lig je weer wakker tot in de vroege uurtjes. Hoe krijg je dit voor elkaar allemaal?
Over slaapbehoefte en de ideale acht uur slaap is al een hoop geschreven. De resultaten van het ene onderzoek zijn nog niet gecommuniceerd of de volgende adviezen vliegen je om de oren. Om nu voor eens en altijd te ontdekken hoe het zit voor jou, want het perfecte aantal uren slaap blijkt voor iedereen anders te zijn, hebben we een simpele truc. Na tien dagen uitproberen weet je precies hoeveel slaap je nodig hebt. Voortaan heb jij die wekker niet meer nodig!
Als het gaat om rommel in de slaapkamer, spelen rondslingerende kledingstukken vaak een grote rol. Schoenen die her en der op de vloer liggen, boeken en kettingen op het nachtkastje … Dat kan stukken netter en overzichtelijker! Want we weten allemaal: een opgeruimd huis betekent een opgeruimde geest. En dat willen we allemaal wel, toch?
Slapen in een bloedhete slaapkamer is niet zo fijn. Een koude slaapkamer daarentegen zorgt weer voor eindeloos gebibber en geblauwbek, dat kan toch ook niet gezond zijn? We hebben nieuws voor je: dat is het wel. Een temperatuur van 15 tot 18 graden blijkt ideaal voor je slaapkamer. Lees de feiten maar eens en jouw thermostaat gaat voortaan een paar graadjes lager. Vermoeden wij.
Je kent ‘t wel. Ben je net goed en wel in slaap gekukeld, begint je partner keihard te snurken. Of je wordt midden in de nacht bruut uit je slaap gehaald doordat je liefste het dekbed naar zich toe trekt. Of ligt te woelen. Of drie kwart van het bed in beslag neemt. Grrrrr …. De grootste slaapergernissen hebben we voor je op een rijtje gezet. Lees, herken en als ’t even kan: los op!
Gaan slapen. Het klinkt zo makkelijk. Toch heeft een groot deel van de mensen moeite met in slaap komen. Zeker oudere mensen hebben veel last van slapeloosheid. Een veelgehoord advies, dat je waarschijnlijk al vaker naar je hoofd geslingerd hebt gekregen, is dat je moet zorgen voor een leeg hoofd. Maarja, hoe doe je dat? We zetten de beste trucjes om je hoofd leeg te maken op een rij.
Slaap jij nog dagelijks met je knuffelbeer van vroeger? Houdt Poes of Bruintje de wacht op je nachtkastje of gaat Teddy zelfs met je mee op zakenreis? Je bent niet de enige! Sterker nog, meer dan een derde van alle volwassenen brengt de nacht standaard door met zijn of haar favoriete knuffel. En nee, we hebben het hier niet alleen over verstokte vrijgezellen, eenzame zielen en nostalgische miepen.
Binge-watchen, oftewel eindeloos afleveringen van je favoriete serie kijken, is helemaal van nu. Wie kent ’t niet. Het einde van de aflevering nadert en de hoofdrolspeler wordt bijna betrapt. Het voelt alsof de politie jou persoonlijk op de hielen zit. Je hart zit in je keel. Is ’t eigenlijk bedtijd? Ach, kan jou het schelen. Je kijkt nog één aflevering voordat je naar bed gaat. En dat heeft zo z’n gevolgen voor onze nachtrust.
Bij Beter Bed combineren we onze liefde voor slapen en werken iedere dag. Er zijn echter beroepen waarin een passie voor slapen iets minder handig is. Zo heeft 62% van de vrachtwagenchauffeurs moeite met het openhouden van hun ogen en valt 20% van de mensen in de transportbranche wel eens in slaap achter het stuur. Wat is in de invloed van slapen op je werk? Lees verder en word wakker!
Een eigen ritueel voor het slapen gaan, helpt voor een betere nachtrust. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Juist als je het overdag vaak druk hebt en op wisselende tijden naar bed gaat, is het belangrijk de dag met een terugkerend ritueel af te sluiten. Door voor het slapen gaan dagelijks dezelfde stappen te doorlopen, vertel je je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Zo maakt het zich op voor de slaapstand.
Je hebt al dagen gestudeerd, maar toch lijkt het alsof die examenstof maar niet wil blijven plakken. Dan kún je natuurlijk gaan zitten blokken tot diep in de nacht. Je kunt er blikjes energy drink en liters koffie tegenaan gooien, zodat je je vol energie kunt storten op je boeken. Slapen komt na de eindexamens wel weer. Of is er een betere optie? Een manier van studeren waarbij je ook nog eens uitrust en je brein reset? Goed nieuws, het antwoord is JA.
Planten of bloemen op je nachtkastje of op de vensterbank van je slaapkamer, is dat nu wel of geen goed idee? Het mag er dan misschien leuk uitzien, maar ga je er niet enorm van niezen? En eten die groene rakkers de kostbare zuurstof in de lucht niet op? Goed nieuws voor alle mensen met groene vingers: ook in de slaapkamer mag je je voortaan uitleven met potten, vazen, bladeren en bloemen. Kom maar op met die ontspannende focus!
De eerste nachtvorst heeft haar intrede gedaan. De temperaturen zijn van een aangename 15 graden gezakt naar een stuk minder aangename 3 graden. Dit betekent dat je ’s avonds in een koud bed stapt, terwijl je je daar - opgewarmd en wel - de volgende ochtend het liefst de hele dag in nestelt, omdat het juist daarbuiten weer koud aanvoelt. Hoe los je dit winterse dilemma op?
Ken je dat? Lig je eindelijk vroeg in bed om de klok rond te kunnen slapen, lukt het niet. Je krijgt de slaap maar niet te pakken terwijl je eigenlijk heel moe bent. Heel frustrerend en het lijkt dan misschien een uitzichtloze situatie, er zijn wel degelijk manieren om sneller in slaap te vallen! Wist je dat het vermijden van cafeïne in de avond en ordinaire warme melk wel eens jouw redder zou kunnen zijn?
Slapen is gezond, dat weten we allemaal. Te weinig slaap zorgt voor een slecht humeur, een daling van je IQ en een hoger gewicht. Onder andere. Naast goed te eten en bewegen, is het aan te raden voldoende te slapen. Maar wat is nu voldoende? Iedereen is immers anders. En denk nou niet dat je er komt met wat uurtjes uitslapen op zondagochtend… Bekijk onze weetjes over slapen!
Een onopgemaakt bed zorgt voor een rommelige sfeer in je slaapkamer. Niet bepaald rustgevend, en dat is nu juist wél de sfeer die je in je slaapkamer wilt neerzetten. Je bent snel geneigd om thuis minder aandacht te besteden aan het opmaken van je bed. Zonde, want met een paar simpele tips heb jij een perfect opgemaakt bed.
De laatste zondag in oktober is het weer zover: we gaan van zomer- naar wintertijd. Heb jij nou ook altijd moeite met in ’t nieuwe ritme komen? Lig je al om 20 uur op de bank te pitten, kom je vanaf 4 uur ’s nachts niet meer in slaap of heb jij op een andere manier last van dat uur verschil? Met deze tips zit jij in no time in de wintertijdmodus!
De herfst is officieel begonnen en het is meteen raak; de eerste nachtvorst is een feit. Alsof de natuur onze astronomische kalender nauwlettend in gaten houdt, daalde het kwik vannacht voor het eerst weer tot onder het vriespunt. Het is tijd om de warme dekbedden, pyjama’s en pantoffels van zolder te halen. Laat de herfst maar komen!
Op 11 november is het Singles Day. En nee, dit is geen dag waarop er extra gedatet wordt. Het is dé dag om gewoon eens even ultiem gelukkig te zijn als single! Een dag om stil te staan bij je vrijgezelle bestaan en vooral de voordelen die dit ‘alleen’ zijn je biedt. In bed zijn dat er toch meer dan je denkt!
Of we het nu willen of niet, we worden allemaal een jaartje ouder. Het oud worden is meestal nog niet zo erg, maar oud zijn, dát vinden we een stuk minder leuk. Want oud zijn betekent óók dealen met ouderdomskwaaltjes, zoals slecht(er) slapen. Met onze slaaptips voorkom je deze slaapklachten en stap je iedere dag fris uit je bed!
Iedere ouder kent het. Een kind wat midden in de nacht wakker wordt en niet meer verder kan of wil slapen. Het zou zo fijn zijn als je wist waar zijn nachtelijke activiteit vandaan komt. En ook niet onbelangrijk, als je wist wat je eraan kunt doen! Je wilt immers dat je kind - en jijzelf - zo snel mogelijk weer kunnen doorslapen.