Beter slapen

Last van een krakend bed? Los het op met deze tips.

Ben jij ook zo klaar met je bed die telkens kraakt? Elke keer wanneer je je omdraait is het weer zover. Lig je net lekker weg te doezelen, ben je in één klap wakker door dat piepende bed. Of je krakende boxspring wiebelt alle kanten op. Wat is de oplossing tegen een krakend bed? Goed nieuws, een krakend bed is namelijk zo opgelost met een losse potenset.

Waarom kraakt mijn bed zo? 

Een krakend bed heeft vaak niks te maken met je bed. Of nu je metalen bed kraakt of je houten bed kraakt, beide erg vervelend! Wanneer je bed kraakt, piept of instabiel staat kan dat verschillende oorzaken hebben:

1. Krakende lattenbodem

Wanneer je lattenbodem kraakt is er een grote kans dat je lattenbodem (vaak van hout) enkel rust op de dwarsbalken van je bed. Al het gewicht dat op bed ligt, rust op deze dwarsbalken en dat zorgt voor wrijving. Wat is de oplossing tegen een krakende lattenbodem?

2. Losse schroeven

Na jaren kan het ook zijn dat de schroeven van het bed losser komen te zitten. Dit wordt veroorzaakt door je gewicht en het draaien in bed. Hierdoor ontstaat er een wrijving in je bedframe wat een piepend bed met zich meebrengt.

3. Krimpen

Een houten bed kraakt wat vaker net als andere houten materialen. Hout zet zich namelijk uit en krimpt wat een krakend geluid veroorzaakt.

Bekijk hier ook de tips voor een gezondere slaapkamer

Hoe verhelp ik een krakend bed?

  • Wat is de oplossing voor een lattenbodem wat kraakt? Met een potenset zorg je voor extra stevigheid en ondersteuning van je bedbodem. In ons assortiment vind je verschillende potensets. Namelijk potensets die geschikt zijn voor alle eenpersoons lattenbodems en schotelbodems met een houten frame. Daarnaast zijn er ook zelfdragende potensets. Deze zorgen ervoor dat je geen ombouw meer nodig hebt. Je plaatst de potenset onder de bedbodems, matras erop en je krakende bed is verholpen.
  • Een andere oplossing om een piepend bed te verhelpen is om alle schroeven te checken en deze weer goed vast te draaien. Hierbij is het ook belangrijk om de overige verbindingen van je bedframe te checken om te kijken alles nog goed vast zit en niet versleten is.
  • Wat is de oplossing tegen een krakend houten bed? Bij een houten bed wat kraakt kan een smeermiddel wonderen doen. Gebruik hiervoor een smeermiddel als WD-40 om je krakende bed op te lossen.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Meer weten over slapen? Ik weet daar álles van!

Meer van Laura

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.