Profiteer vanavond van gratis bezorging!

0 : 3 : 22
2

Verkouden? Met deze 8 slaaptips slaap je tóch lekker!

Alsof een verkoudheid overdag nog niet vervelend genoeg is, kan het je ’s nachts ook flink storen en wakker houden. Irritant gekriebel in je keel, een verstopte neus waardoor je niet lekker kunt ademen en flinke hoestbuien. ’s Avonds worden de symptomen ook vaak nog wat erger dan overdag. Ben jijzelf niet verkouden dan kan ook jouw verkouden (bed)partner je nachtrust flink belemmeren. Grrrr! Hoog tijd voor nuttige tips waardoor je, ondanks je verkoudheid, tóch lekker slaapt!

 

Slapen als je verkouden bent

1. Slaap rechterop dan normaal

Zorg er bij een verkoudheid voor dat je bovenlichaam en hoofd een beetje omhoog liggen. Dit zorgt ervoor dat je luchtwegen wat vrijer worden gemaakt en jij makkelijker ademt. Leg liever niet zomaar een extra kussen onder je normale kussen. Je kin ligt dan weer teveel op je borst wat je ademhaling juist beperkt. Beter leg je een extra kussen half over je andere kussen zodat je hele bovenlichaam wat hoger ligt. Geen extra kussen? Ga dan op je zij liggen, dit is altijd fijner dan op je rug.

 

2. Neem een stoombadje voor het slapengaan

Zorg dat je vóór het slapengaan even stoomt. Je verstopte holtes maak je zo helemaal vrij, zodat je goed kunt ademen en slapen. Met een teiltje kokend water met daarin wat eucalyptus creëer je eenvoudig je eigen stoombadje. Het stoom zuivert direct je huid, mooi meegenomen toch?!

 

3. Leg een gesneden ui naast je bed

Deze tip herinner je je vast nog van vroeger, want komt echt nog uit (over)grootmoeders tijd! Het werkt in ieder geval als een dolle bij een verkoudheid. Door de scherpe geur blijven je neusholtes vrij van snot en slaap jij de hele nacht heerlijk door. Oké, je slaapkamer ruikt dan misschien eventjes wat minder fris, maar dat moet je maar voor lief nemen.

 

4. Drink thee tegen een vertopte neus

Veel drinken is sowieso goed als je verkouden bent, maar wist je dat een kop thee je ook kan helpen om beter te ademen of om je keel te verzachten? Een kopje verse gemberthee met citroen, zoethoutthee of thee met honing bijvoorbeeld zijn echte aanraders.

 

5. Zuig op een zuurtje, keelpastille of dropje

Deze tip werkt vooral bij een zere keel. Als je voor het slapengaan op een ‘snoepje’ zuigt verzacht je je keel door het extra speeksel dat je aanmaakt. Niet doen als je al in bed ligt natuurlijk, want je wil niet in slaapvallen met een ‘snoepje’ in je mond!

 

6. Gebruik een neusspray

Gebruik voor het slapengaan een neusspray en dan het liefst eentje gemaakt van een zoutoplossing. Deze kun je kopen bij de drogist, maar maak je ook heel simpel zelf. Zonder nare bijeffecten spoel je je neus zo perfect leeg en kun jij heerlijk in slaapvallen.

 

7. Smeer boter onder je neus

Deze tip komt ook zeker uit (over)grootmoeders tijd, maar is vast wat minder bekend dan de uientip. Roomboter onder je neus? Ja, het klinkt wat gek, maar werkt zeker! Smeer voor het slapen een beetje roomboter onder en rond je neus en deze zal stukken minder verstopt zijn. Twee vliegen in één klap, want je rode geïrriteerde huid is ook erg blij met de boter!

 

8. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid in je slaapkamer

Een (te) droge lucht is niet goed en zeker niet wanneer je verkouden bent. Een vochtige lucht kan juist helpen bij keelpijn en verstopping van je neus. Zorg dat je de luchtvochtigheid in je slaapkamer verhoogt door bijvoorbeeld een raam open te zetten of een waterbakje aan je verwarming te hangen.


 

Raam open in de slaapkamer

Zo zie je maar, er zijn genoeg manieren die er voor zorgen dat je ook met een flinke verkoudheid lekker kunt slapen. Het is het proberen in ieder geval meer dan waard. Slaap lekker!


 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.