Beter slapen

Koel slapen tijdens warme nachten? Bereid je voor

We hebben al een aantal dagen heerlijk kunnen genieten van het zonnetje. Wat is het leven toch fijn met een beetje zonneschijn. Zomer kom maar door! Toch kunnen warme dagen in de nacht een stuk minder prettig zijn. Niet kunnen slapen, plakkerig beddengoed en zweet all over. Hoe je toch je hoofd koel houdt tijdens deze warme nachten? Met het juiste, ventilerende beddengoed en verkoelende tips. Kwestie van goed voorbereiden dus! Wij helpen je alvast een handje op de goede weg.

Het juiste beddengoed

Een eerste stap naar koele, frisse nachten is veranderen van beddengoed. Tijd voor ventilerende materialen. Wil je een beetje goed voorbereid zijn? Zorg er dan nu al voor dat je de juiste producten in huis hebt, zodat jij er tijdens de echt warme nachten heerlijk koel bij ligt. Als je je dekbed, hoofdkussen, dekbedovertrek en hoeslaken aanpast aan het klimaat, heeft dat veel invloed op je slaapkwaliteit.

Dekbed

Je dekbed regelt voor maar liefst 80% de temperatuur in bed. Belangrijk dus dat deze afgestemd is op de kou of warmte. Voor de warme nachten ga je natuurlijk voor een ventilerend zomerdekbed met de laagste warmteklasse 4. Materialen die goed ventileren zijn bijvoorbeeld tencel, bamboe, wol, katoen en dons. Een zomerdekbed is daarnaast ook lekker licht, zodat je niet gestoord wordt door de warmte en lekker door kan blijven slapen. Of kies voor het Climate Control dekbed, Dankzij een speciaal gepatenteerde behandeling in de hoes houdt deze je lichaamstemperatuur in balans. Overtollige warmte wordt zo opgeslagen en vrijgegeven als je het te koud krijgt.

Hoofdkussen of hoofdkussenhoes

Het juiste kussen houdt tijdens de warme nachten letterlijk je hoofd koel. Ook kun je er met een goed ventilerende kussensloop voor zorgen dat je hoofd geniet van extra ventilatie en vochtopname. Of wat dacht je van het speciale Climate Control hoofdkussen? Dit hoofdkussen is behandeld met Tones of Cool® waardoor het lichaamswarmte opslaat in de hoes bij te veel warmte en weer afgeeft als het kouder wordt. Ideaal. Je kunt ook kiezen voor een Climate Control kussensloop.

Dekbedovertrek en hoeslaken

Vergeet niet dat ook je dekbedovertrek en hoeslaken een belangrijke rol spelen bij de gevoelstemperatuur in bed. Voor de warme nachten zijn de katoenen exemplaren een goede keuze, omdat ze wat koeler aan blijven voelen dankzij goede ventilatie en vochtopname. Ook bamboe en tencel geven een licht verkoelend effect. Tencel neemt zelfs 3x zoveel vocht op als katoen.

Koel slapen met deze dekbedden

8719638063166_Vrijstaand_1
Meest verkocht

Dekbed Bamboe zomer

Levertijd: Morgen in huis

60.-

Dekbed 90% dons zomer

Levertijd: Morgen in huis

105.95
8719497711734_Vrijstaand_1
Voordeligste keuze

Dekbed katoen zomer

Levertijd: Morgen in huis

49.95

Dekbed Superieur 90% dons zomer

Levertijd: Morgen in huis

140.-

Dekbed Superieur synthetisch zomer

Levertijd: 3 tot 4 weken

70.-

Dekbed Rumba wol zomer

Levertijd: Morgen in huis

79.95

Dekbed Superieur wol zomer

Levertijd: Morgen in huis

130.-

Dekbed Superieur 90% dons zomer

Levertijd: Morgen in huis

265.-

Blogs van dit type

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer van Sanne
Start chat
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.