Slaapproducten

Écht lekker liggen? Ga voor een traagschuim matras

Een bed waar we lekker in liggen willen we natuurlijk allemaal. Het klinkt ook zo logisch. Want waarom zou je kiezen voor een bed dat níet lekker ligt? Toch liggen heel veel mensen niet fijn en laat het comfort voor hen iedere nacht weer te wensen over. Onthoud vanaf nu: wanneer je écht lekker wil liggen ga je voor een traagschuim matras. Het enige matras dat je ongeëvenaard ligcomfort biedt. Hoe dat komt? Lees snel verder!

Wat is een traagschuim matras nou precies?

Een traagschuim matras is gemaakt van traagschuim: schuim dat door lichaamswarmte en -gewicht zachter wordt. Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Bij een lagere temperatuur voelt het traagschuim harder aan, bij een hogere temperatuur wordt het elastischer en soepeler. Een traagschuim matras bestaat nooit helemaal alleen uit traagschuim. De kern bestaat vaak uit koudschuim of pocketveren zodat je niet helemaal tot aan de bodem wegzakt en van voldoende ondersteuning geniet. Traagschuim wordt ook wel NASA schuim of Memory Foam genoemd.


Een traagschuim matras voor drukverlagend ligcomfort

Doordat traagschuim zacht wordt van je lichaamstemperatuur, vormt het zich perfect naar de contouren van je lichaam. Als je opstaat zie je zelfs de vorm van je lichaam nog even in het matras staan! Je ervaart dan ook nergens drukpunten, waardoor het matras bijna vloeibaar aanvoelt. Een traagschuim matras staat niet voor niets bekend om zijn drukverlagende eigenschappen. Wanneer je lichaam op het traagschuim komt, verspreidt de lucht zich naar de cellen ernaast. Zo wordt de druk bij een traagschuim matras dus over een groter oppervlakte verdeeld. Je lichaam zakt lekker weg en wordt tegelijkertijd ondersteund, zodat je altijd van de juiste, ergonomische lichaamshouding geniet.


Waarom een traagschuim matras?

Ten eerste omdat een traagschuim matras superfijn ligt! Wie wil er nu niet iedere nacht van gewichtloos comfort genieten? Het heerlijke ligcomfort van een traagschuim matras is dankzij de minimale druk erg goed voor je spieren en gewrichten. Daarnaast worden óók je bloedvaten en zenuwbanen ontlast. Een perfect matras dus wanneer je last hebt van gewrichts- of rugklachten óf deze graag voorkomt. Doordat er niets wordt afgekneld en de bloedcirculatie niet wordt verstoord, blijven je spieren soepel en zal je gedurende de nacht minder draaien. Minder draaien betekent rustiger slapen en minder wakker worden. Wat een top matras!


Wanneer is een traagschuim matras kwalitatief goed?

Er bestaan heel veel verschillende soorten traagschuim matrassen met uiteenlopende kwaliteiten. Het ene traagschuim matras is zeker niet het andere!  Het is in ieder geval belangrijk om te kijken naar de densiteit van het traagschuim zelf. Densiteit staat voor dichtheid. Deze dichtheid zegt niets over de kwaliteit of de hardheid of zachtheid van het matras, maar wel over de celdichtheid. Hoe hoger de densiteit, hoe meer celdichtheid en hoe minder goed het schuim dus kan ventileren. Hierdoor zal zo’n traagschuim matras al snel te warm worden. Ook is het belangrijk om te kijken naar de zogenaamde ‘reactietemperatuur’. Goed traagschuim wordt namelijk zachter bij een temperatuur nét boven de uitwendige lichaamstemperatuur ofwel bij ongeveer 28 tot 29°C. Sommige traagschuim matrassen reageren niet of te snel waardoor het gewenste effect uitblijft.


Traagschuim matrassen van topmerken bij Beter Bed

In ons assortiment vind je zeer kwalitatieve traagschuim matrassen van de gerenommeerde topmerken M line en TEMPUR®. Beide merken maken gebruik van de allernieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van slapen. Ook kennen deze matrassen goede vochtregulerende eigenschappen en blijven gedurende de nacht koel aanvoelen.

TEMPUR® Traagschuim matras

De traagschuim matrassen van TEMPUR® staan wereldwijd bekend om het door hen zelf ontwikkelde, drukverlagende TEMPUR® materiaal. Dit materiaal is afgeleid van het NASA schuim dat ooit gemaakt was voor raketlanceringen. Heerlijk gewichtsloos comfort en een uitstekende ondersteuning zijn geboden! Je lichaam geniet van ultieme ontspanning, zodat het iedere nacht lijkt alsof je zweeft!


M line Traagschuim matras

Maar ook met een traagschuim matras van M line haal je het maximale uit je nachtrust. Deze traagschuim matrassen bieden je optimale, drukverlagende eigenschappen zodat je heerlijk diep en vast slaapt. M line matrassen worden niet voor niets aanbevolen door diverse topsporters en fysiotherapeuten. Slapen op een M line matras bevordert het herstel van je lichaam en geest. Deze matrassen hebben een unieke samenstelling van onder andere visco-elastisch schuim en infused Slow Motion Gel.

Voordelen van een traagschuim matras

  • Het traagschuim past zich geheel naadloos aan je lichaamscontouren aan
  • Je bloedsomloop wordt niet verstoord
  • Je zenuwbanen en spieren worden geheel ontlast
  • Je geniet van een ontspannen nachtrust zonder veel draaien
  • Draagt bij aan het verminderen of voorkomen van nek-, rug- en gewrichtsklachten
  • Geniet van ongekend ligcomfort waarbij het lijkt alsof je zweeft

‘Nadelen’ van een traagschuim matras

  • Een traagschuim matras is vaak minder geschikt voor buikslapers (Probeer als buikslaper sowieso om in een andere houding te slapen. Op je buik slapen is slecht voor je wervelkolom en goed voor nek- en rugklachten!)
  • Een traagschuim matras wordt snel als (te) warm bestempeld. Toch willen we dit nadeel direct ontkrachten. Bij een goed, kwalitatief traagschuim matras van bijvoorbeeld TEMPUR® of M line geniet je dankzij speciale technieken gewoon van een coole nachtrust

Nieuwsgierig naar hoe dat ligt zo’n traagschuim matras of wil je graag meer weten? Kom gerust eens langs in een van onze winkels. Onze slaapadviseurs beantwoorden al je vragen terwijl jij heerlijk proefligt! Zzzzzzzz….! Wist je trouwens dat je naast een traagschuim matras ook kunt genieten van een traagschuim topmatras of traagschuim hoofdkussen?

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet alles over de producten van Beter Bed

Meer van Jan

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.