Inspiratie

Kleine slaapkamer inrichten: dé 7 tips die jou gaa

Jouw slaapkamer moet dé perfecte plek zijn om even helemaal tot rust te komen, hoe groot of klein hij ook is. Ondanks dat je kamer klein is, wil je natuurlijk dat het een gezellig plekje is. Het inrichten van een kleine slaapkamer is niet altijd even makkelijk. Zo neemt je bed of je kast vaak al veel ruimte in. Om van jouw slaapkamer toch die fijne plek in huis te maken, geven we je graag 7 tips bij het inrichten van een kleine slaapkamer!

1. Houd de kleuren in je kleine slaapkamer licht

De kleuren van de muur bepalen vaak al de sfeer in je slaapkamer. Het liefst gebruik je natuurlijk je lievelingskleuren, maar als jouw lievelingskleur een donkere kleur is, adviseren we je om deze niet (volledig) bij een kleine slaapkamer te gebruiken. Met lichte kleuren op de muren, lijkt de kamer namelijk optisch groter en breder. Wil je toch warmte in je slaapkamer creëren met een donkere kleur? Dat kan! Je kamer lijkt namelijk hoger en groter door twee kleuren te gebruiken op de muur. Gebruik aan de onderkant jouw favoriete kleur en verf ongeveer 10 centimeter of meer vanaf het plafond de muur wit. Donkere kleuren in combinatie met wit zorgen voor een prachtig en warm resultaat!

2. Kies voor een bed met opbergruimte

Je bed is misschien wel de favoriete plek in je slaapkamer. Maar om ervoor te zorgen dat het bed niet teveel ruimte inneemt, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de afmetingen van je bed of boxspring. Slaap je bijvoorbeeld altijd alleen dan is een eenpersoonsbed of twijfelaar ideaal! Natuurlijk begrijpen we dat als je met z’n tweeën bent, of je juist van veel ruimte in bed houdt, je liever wegdroomt in een tweepersoonsbed of boxspring. Ook daar hebben we de perfecte oplossing voor! Zo zijn er verschillende bedden en boxsprings met opbergruimte verkrijgbaar. Door een boxspring met opbergruimte te plaatsen in je kleine slaapkamer, kun je heel veel spullen kwijt, zonder dat je er ruimte voor inlevert. De ideale plek dus voor al jouw tassen en schoenen.

Bekijk alle boxsprings met opbergruimte

3. Vervang je nachtkastjes door plankjes bij het inrichten van een kleine slaapkamer

Heb jij nu nachtkastjes in je slaapkamer staan, maar moet je deze steeds weer verplaatsen om ergens bij te kunnen? Laat je dan inspireren door deze tip! Door bij het inrichten van een kleine slaapkamer, de nachtkastjes te vervangen door plankjes aan de muur, creëer je veel meer ruimte! Heb jij zoveel accessoires dat je niet precies weet waar je het neer moet zetten? Maak dan achter je bed een lange plank en plaats daar al je spulletjes op. Naast dat je er veel meer ruimte mee creëert, geeft het ook een speelse look

4. Maak gebruik van een hoogslaper in een kleine kinderkamer

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jouw kind(eren) een kleine slaapkamer hebben. Bij het inrichten van een kleine kinderkamer, adviseren wij om een hoogslaper of een bed met opbergruimte óf met een uitschuiflade te gebruiken. Onder de hoogslaper kun je een leuke speelruimte maken of een bureau plaatsen, waar  geknutseld, getekend of geleerd kan worden! Nog een tip: plaats de hoogslaper tegen de muur aan. Zo neemt het bed niet alle ruimte in beslag en houd je in het midden van de slaapkamer alle ruimte over om te spelen!

Bekijk alle hoogslapers

5. Gebruik een kledingrek in plaats van een kast

Veel kastruimte is natuurlijk ideaal! Maar in een kleine slaapkamer is er helaas niet altijd plek over voor een kast. Maar waar laat je dan toch al je kleren? Door een kledingrek te plaatsen in je slaapkamer, bespaar je heel veel ruimte. Het grote voordeel is dat je het rek steeds weer kunt verplaatsen als je ergens bij moet of als je de inrichting van je slaapkamer eens wilt veranderen. Wil jij toch graag een kledingkast in je slaapkamer? Zorg er dan voor dat je een niet al te grote kast koopt en dat je de kleur van de kast licht houdt. Door de lichte kleuren lijkt je kleine kamer namelijk wat groter!

6. Vergeet de verlichting niet!

Het is natuurlijk altijd fijn als er in een kleine slaapkamer veel daglicht naar binnenkomt. Dit maakt de ruimte namelijk groter en geeft een frisse look. Naast daglicht kun je je kleine slaapkamer ook heel gezellig maken met sfeerverlichting. Zorg ervoor dat je kleine lampen gebruikt en de verlichting een warme tint heeft. Zo maak je het gezellig en sfeervol in je slaapkamer!

Bekijk alle verlichting

7. Spiegels laten je kleine slaapkamer groter lijken

Spiegels zijn de ideale accessoires in je slaapkamer. Het is niet alleen fijn om een spiegel in je slaapkamer te hebben, omdat je jezelf dan kunt zien. Nee! Het is de ideale oplossing om jouw slaapkamer groter te laten lijken. Daarbij neemt een spiegel aan de muur ook geen extra ruimte in! Dus spiegeltje, spiegeltje aan de wand… wie heeft de mooiste, kleine slaapkamer van het land?

Bekijk alle spiegels

Meer inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de inrichting van je slaapkamer? Het inrichten van een slaapkamer kan aan de hand van verschillende stijlen en smaken.

Lees meer

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Hi! Wil je meer weten over slapen? Lees dan deze slaapblogs.

Meer van Jolein

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.