Inspiratie

Je bed opmaken met deze 5 tips

Een onopgemaakt bed zorgt voor een rommelige sfeer in je slaapkamer. Niet bepaald rustgevend terwijl dat juist wél de sfeer is die je in je slaapkamer wilt neerzetten. Je bent snel geneigd om thuis minder aandacht te besteden aan het opdekken van je bed. Zonde, want met een paar simpele tips heb jij een perfect opgemaakte boxspring of bed en haal jij luxe en comfort naar je eigen slaapkamer. Met deze tips maak jij je bed op als een pro.

Tips voor slaapkamer styling van Ilse | Beter Bed

1. Dekbed opmaken

Een opgemaakt bed is de basis voor een opgeruimde slaapkamer. Je dekbed valt het eerst op bij een niet opgemaakt bed. Daarom is het belangrijk om je bed netjes op te dekken en in te stoppen. Maak je bed compleet met verschillende kussens en accessoires.

Benieuwd naar onze accessoires? Bekijk ze hier

2. Maak je bed op met twee dekbedden

Splits het zomer- en winterdeel van je 4-seizoenen dekbed en maak elk dekbed afzonderlijk op met een verschillend dekbedovertrek. Zo maak je met twee losse dekbedden 1 bed op. Dit geeft body aan je bed en ziet er lekker rijkelijk uit. Sla je dekbedden een stukje terug. Naast dat het bed mooi is opgemaakt, ventileert het tegelijkertijd je matras.

3. Veel hoofdkussens

Een tweepersoons dekbedovertrek bevat ook altijd twee bijpassende kussenslopen. Dek je bed op met vier hoofdkussens. Het ziet er mooi uit, maar het is ook nog eens super comfortabel om lekker tegenaan te leunen als je nog even tv wilt kijken of een boek wilt lezen in bed.

4. Sierkussens accentueren je stijl

Je kunt eindeloos variëren in je slaapkamer met behulp van de leukste slaapkamer accessoires, zoals sierkussens, spreien en nachtkastjes. De zachte materialen van sierkussens geven je slaapkamer een hele warme sfeer. In onze collectie heb je keuze uit ruim 140 verschillende kussentjes, dus altijd wel iets wat past bij jouw smaak en stijl.

Bekijk hier onze sierkussens collectie! 

5. Creëer laagjes bij het opmaken van je bed

Door laagjes op je bed te creëren, laat je alle onderdelen van je bed zien en maak je je bed hetzelfde op als een hotel. Je hoeslaken wordt zichtbaar bij de kussens, doordat je je dekbed bovenin terug vouwt. Sierkussentjes plaats je een beetje speels voor de hoofdkussens. Optioneel maak je je bed nog op met een sprei op ongeveer een kwart van het voeteneinde.

6. Ben niet bang om kleur te gebruiken

Kleur in je slaapkamer kan en mag! Kijk eens of je de kleur van je sierkussens of dekbedovertrek kunt laten terugkomen op de muur voor een mooi, kleurrijk geheel.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer van Nadieh

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.