Inspiratie

Bed opmaken

Een onopgemaakt bed zorgt voor een rommelige sfeer in je slaapkamer. Niet bepaald rustgevend, en dat is nu juist wél de sfeer die je in je slaapkamer wilt neerzetten. Je bent snel geneigd om thuis minder aandacht te besteden aan het opmaken van je bed. Zonde, want met een paar simpele tips heb jij een perfect opgemaakt bed en haal jij luxe en comfort naar je eigen slaapkamer. Lees hier de tips van Beter Bed, over hoe je in een fluitje van een cent zorgt voor een opgemaakt bed.

1. Maak je bed op met twee dekbedovertrekken

Splits het zomer- en winterdeel van je 4-seizoenen dekbed en maak elk deel afzonderlijk op met een verschillend dekbedovertrek. Dit geeft body aan je bed en ziet er lekker rijkelijk uit. Sla je dekbedden een stukje terug. Naast dat het er mooi uit ziet, ventileert het tegelijkertijd je matras.

En no worries, je hoeft elke week gelukkig alleen het onderste overtrek te wassen.

2. Veel hoofdkussens

Een tweepersoons dekbedovertrek bevat ook altijd twee bijpassende kussenslopen. Maak daarom je bed op met vier hoofdkussens. Het ziet er mooi uit, maar het is ook nog eens super comfortabel om lekker tegenaan te leunen als je nog even tv wilt kijken of een boek wilt lezen in bed.

3. Sierkussens accentueren je stijl

Je kunt eindeloos variëren in je slaapkamer met behulp van de leukste slaapkamer accessoires, zoals sierkussens, spreien en nachtkastjes. De zachte materialen van sierkussens geven je slaapkamer een hele warme sfeer. In onze collectie heb je keuze uit ruim 140 verschillende kussentjes, dus altijd wel iets wat past bij jouw smaak en stijl.

4. Creëer laagjes bij het opmaken van je bed

Door laagjes op je bed te creëren, laat je alle onderdelen van je bed zien en geef je hetje bed een luxe uitstraling. Je hoeslaken wordt zichtbaar bij de kussens, doordat je je dekbed bovenin terug vouwt. Sierkussentjes plaats je een beetje speels voor de hoofdkussens. Optioneel leg je nog een sprei op ongeveer een kwart vanafbij het voeteneinde.

5. Ben niet bang om kleur te gebruiken

Kleur in je slaapkamer kan en mag! Kijk eens of je de kleur van je sierkussens of dekbedovertrek kunt laten terugkomen op de muur voor een mooi, kleurrijk geheel.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer van Nadieh

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.