Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: op grote hoogte

In onze serie ‘Slapen op een bijzondere plek’ gaan we dit keer lucht in. Een overnachting in een vogelnest, privévliegtuig of havenkraan? Ja hoor, het kan dichtbij huis. Alleen geschikt voor waaghalzen zonder hoogtevrees trouwens.

1. Slapen in een vogelnest

In een wat? Ja, serieus. Je bed is letterlijk een van takken gevlochten nest dat aan het plafond hangt. Dit houten hutje met vogelnestje staat midden in de Ardennen, namelijk in een bos in Houffalize. De bijzondere slaapplek is alleen te bereiken via een wandelroute. Om het romantische plaatje compleet te maken, vind je in dit chalet een bad, love seat, complete keuken en terras met barbecue. Toegegeven, vogels doen het met minder luxe. Toch voel je je even één met de natuur. In de buurt vind je de rivier de Ourthe, volop mogelijkheden om te mountainbiken, wandelen en andere avontuurlijke sporten te beoefenen. Ook voor historie en lekker bier moet je in de Ardennen zijn. 

2. Slapen in een vliegtuig

Nee, we bedoelen niet dat je een willekeurige vlucht boekt, een nekkussen opblaast en je ogen probeert dicht te houden tot de piloot de landing inzet. We hebben het hier over je eigen vliegtuig! In Teuge, vlakbij Deventer, Apeldoorn en Zutphen, staat een bijna 40 meter lang toestel klaar op het vliegveld. Helemaal alleen voor jou! Vanuit de luxe vliegtuigsuite heb je een geweldig uitzicht over de landingsbaan en het platform en natuurlijk is ook de cockpit voor jou. Wat denk je van een eigen bubbelbad en luxe boxspring? Een sauna, airco, gratis wifi, drie flatscreens en een privé pantry? We garanderen dat je de stewardess niet zult missen.

Vanaf 365 euro per nacht heb je dit complete vliegtuig tot je beschikking. Kijk op hotelsuites.nl voor meer informatie.

3. Slapen in een kraan 

In de haven van Amsterdam bevindt zich het Faralda Crane Hotel. Dit hotel is gevestigd in een voormalige havenkraan van 50 meter hoog. Over een mooi uitzicht gesproken! De drie design suites bieden je uitzicht op het IJ en vanuit de suites en de jacuzzi op het boventerras kijk je uit over heel Amsterdam. Vele royals, BN’ers en buitenlandse directeuren en VIP’s hebben dit havenhotel al ontdekt. Je moet er dan ook even voor in de buidel tasten, een overnachting in een suite kost je minimal 435 euro. Maar hé, dan slaap je wel in een architectonisch hoogstandje met uniek panorama view. “In the most unusual hotel you won’t believe it actually exists”, volgens CNN.

Check de details op Faralda.com. Als je al niet overtuigd bent.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer van Nadieh

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.