Beter slapen

Slapen in het vliegtuig

De vakantieperiode is weer aangebroken! De Nederlandse zomers staan niet altijd garant voor warme dagen, dus als je zeker wilt zijn van een mooie teint is een reis al snel geboekt. Veel mensen vliegen naar warme landen om te genieten van de zomer. Zo’n vlucht kan echter behoorlijk lang duren. De beste manier om deze tijd door te komen, is door te slapen. Maar hoe kun je lekker slapen in het vliegtuig? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Draag fijn zittende kleding

In het vliegtuig heb je nu eenmaal niet zoveel plek als in je eigen bed of luie stoel. Het dragen van een maatpak of een strakke skinny jeans maken je zitmogelijkheden niet makkelijker. Als je gaat vliegen, is het dus verstandig lekkere losse kleren aan te doen waar je je lekker in kunt bewegen. Ook is het verstandig laagjes aan te trekken, zodat je wat kunt uitdoen als je het te warm hebt. Een juiste lichaamstemperatuur is namelijk heel belangrijk om in slaap te kunnen vallen!

Luister naar je favoriete muziek

Neem je eigen muziek mee op reis. Door te luisteren naar je favoriete muziek kom je volledig tot rust en raak je meer ontspannen. Wanneer je ontspannen bent, is je lichaam eerder in staat toe te geven aan slaap. Mocht je geen favoriete muziek hebben, het luisteren naar klassieke muziek schijnt te helpen…

Onmisbaar: een reiskussen

De beste tip om te kunnen slapen in het vliegtuig is het meenemen van een reiskussen. Een reiskussen ondersteunt je zware en slaperige hoofd. Wanneer je comfortabel ‘ligt’, kun je je eerder overgeven aan Klaas Vaak.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer van Sanne

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.