Beter slapen

Nét zo subliem slapen als de Scandinaviërs

Als je het geheim van een sublieme nachtrust ontdekt, houd je dat dan voor jezelf of deel je het met de rest van de wereld? Gelukkig voor ons besloten de Scandinaviërs dat tweede en daarom kunnen ook wij genieten van een fantastische nachtrust. Maar wát is het geheim achter het Scandinavisch slapen nou precies?

1. Los topmatras

Minder woelen zorgt voor een betere nachtrust. Bovenop je gestoffeerde pocketveermatras komt daarom een los topmatras dat zorgt voor een goede ondersteuning en dat de vorm van je lichaam aanneemt. Daardoor woel en draai je ’s nachts minder. En dat bevordert je nachtrust. Dat hebben de Scandinaviërs goed begrepen!


2. Drukverdeling

Ook de druk die je lichaam uitoefent op het matras is van groot belang voor een goede nachtrust. Daarom werden matrassen met stuk voor stuk een goede drukverdeling ontwikkeld. Een gelijkmatige drukverdeling zorgt er namelijk voor dat je spieren en gewrichten soepel blijven, je een goede bloedcirculatie hebt en je huid gezond blijft. Welk matras het beste bij je past, is onder andere afhankelijk van je gewicht, lengte, bouw en slaaphouding. 


3. Stoer en comfortabel

Het oog wil ook wat en de Scandinavische look is inmiddels ook doorgevoerd in de slaapkamer. De prachtige boxsprings zien er stoer en comfortabel uit én zijn dankzij de elektrische mogelijkheden ook nog eens veel functioneler. De schat aan kennis en ervaring die door de Scandinaviërs in de loop van de jaren werd verzameld, heeft daarmee een moderne uitstraling gekregen.


4. Natuurlijke materialen

Kenmerkend voor het Scandinavisch slapen is het gebruik van natuurlijke materialen. De boxsprings bestaan stuk voor stuk uit hoogwaardige materialen. Voor dekbedden en kussens wordt gebruik gemaakt van volmaakte natuurproducten als katoen en ganzendons en -veertjes. Dat zorgt niet alleen voor een verkwikkende nachtrust maar ook voor een optimale vochtregulatie én een zeer hoge isolatiewaarde.


5. Ventilatie

Last but not least hebben de Scandinaviërs gekeken naar de vochtregulatie en ventilatie van de matrassen, kussens en dekbedden. Want wist je dat je per nacht gemakkelijk een halve liter vocht kunt verliezen? Door een goede ventilatie blijft je lichaam op de juiste temperatuur, waardoor je goed slaapt en heerlijk uitgerust wakker wordt.

 

Wat overblijft is ongekend slaapgenot met een unieke uitstraling. Zoals ze in Zweden zouden zeggen: Gotnatt!

 

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer van Nadieh

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.