Jubileum Deals, 25% korting op héél veel!

3 : 14 : 5
15
5 tips om je kinderkamer in te richten

Kinderkamer inrichten?


Dit zijn dé 5 ultieme tips.

De kinderkamer is er in eerste instantie natuurlijk voor bedoeld om rustig te slapen na een drukke dag op school. Naarmate je kind ouder wordt, is de slaapkamer ook steeds meer de plek om te spelen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het is dus superbelangrijk dat je kind zich thuis voelt in zijn of haar kinderkamer.


1. Een groot bed

Centraal in een kinderslaapkamer is natuurlijk: het bed. De meeste kinderen gaan tussen de twee en vier jaar over naar een echt kinderbed. Best een grote stap, want waar je peuter echt groot leek in het babyledikant, is het in een echt bed ineens weer een heel kleintje. Je hebt keuze uit allerlei soorten kinderbedden. Ga je voor een peuterbed? Of meteen voor een eenpersoonsbed? En denk daarbij ook aan het juiste kindermatras.

Is dat iets te gewoontjes? Dan kun je natuurlijk gaan voor een kinderbed in prinsessenstijl, een kinderbed met glijbaan, een kinderbed in de vorm van een auto, een stapelbed of een hoogslaper.

De leukste kinderbedden

Slaaplade Dallas
Meest verkocht

Sofabed als huis met slaaplade Dallas

Levertijd: 2 tot 3 dagen

579.-

Bed Cabane

Levertijd: 2 tot 4 weken

209.-

kajuitbed Pep

Levertijd: 2 tot 3 dagen

329.-

Halfhoogslaper Jip

Uitvoering: Incl. bedbodem, excl. matras |
Maatvoering: Eenpersoons |
Montage: montage niet inbegrepen |

Levertijd: 2 tot 3 dagen

499.-

Bed Billy

Levertijd: 2 tot 3 dagen

286.-
Bed Pep, eiken
Voordeligste keuze

Bed Pep

Levertijd: 2 tot 4 weken

169.-

Halfhoogslaper Pino

Uitvoering: Incl. bedbodem, excl. matras |
Maatvoering: Eenpersoons |
Montage: montage niet inbegepen |

Levertijd: 2 tot 4 weken

299.-

Sofabed met uitvalbeveiliging Puck

Levertijd: 2 tot 3 dagen

429.-

Sofabed met uitvalbeveiliging Jip

Levertijd: 2 tot 3 dagen

429.-

Halfhoogslaper Puck

Uitvoering: Incl. bedbodem, excl. matras |
Maatvoering: Eenpersoons |
Montage: montage niet inbegrepen |

Levertijd: 2 tot 3 dagen

499.-

kajuitbed Jesse

Levertijd: 2 tot 3 dagen

259.-

Bed Asti

Levertijd: 1 tot 2 weken

279.-

Kajuitbed Fritz

Levertijd: 4 tot 5 weken

279.-

Bed Lagoon

Levertijd: 2 tot 4 weken

339.-

Bed Kiddy inclusief nachtkast

Levertijd: 2 tot 4 weken

378.-
Kinderkamer Flexworld

2. Ga voor veiligheid en kwaliteit

In een kinderkamer is het natuurlijk erg belangrijk om rekening te houden met  veiligheid. Veel van onze kinderbedden zijn verkrijgbaar met uitvalbescherming. Een fijn idee, zeker als je kind een onrustige slaper is.
Let er ook op dat de meubels die je aanschaft kwalitatief van aard zijn, zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Al onze kindermeubels, zoals die van het merk Flexworld, zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan strenge veiligheidseisen.

3. Een kinderkamer in welke stijl?

Het is natuurlijk leuk om de kinderkamer aan te laten sluiten bij een stijl die aansluit bij wat jouw kind aanspreekt. Denk er wel aan dat de smaak van peuters en kleuters nog wel eens wil veranderen… Vinden ze vandaag roze het allermooist, willen ze morgen ineens weer alles blauw. Wanneer je kiest voor neutrale meubels en muren, kun je naar hartelust variëren in accessoires en accentkleuren. 

4. Licht of donker op de kinderkamer?

Om een goed slaap/waakritme te behouden is het aan te raden om tijdens het middagdutje (meestal tot +/- 3 jaar) de slaapkamer niet volledig te verduisteren. En ‘s avonds wil je het juist wél zo donker mogelijk maken, met behulp van verduisterende gordijnen.

Veel kinderen vinden totale duisternis een beetje eng. Zorg daarom voor een nachtlampje, maar liefst eentje die niet te fel is, zodat het toch donker genoeg is om makkelijk in slaap te kunnen vallen. 

5. De finishing touch van de kinderslaapkamer

Maak de kinderslaapkamer af met de leukste accessoires. Denk daarbij natuurlijk aan de leukste kinderdekbedovertrekken, maar ook aan kinder- en tienerkasten, fotolijstjes, boekenplanken, opberglades en nachtkastjes. Vanaf groep 2 of 3 worden kinderen ook heel blij van een bureau waar ze aan kunnen kleuren en knutselen.

Kinderkamer

Trots als een pauw

Met bovenstaande tips maak je de kinderkamer tot een kamertje waarop jouw zoon of dochter trots zal zijn. Met handige opberglades, speelgoedkisten of kasten kun je bovendien snel en gemakkelijk (samen) opruimen, zodat je kind de kinderkamer vol trots aan alle opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes kan laten zien!


 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.