Jubileum Deals, 25% korting op héél veel!

3 : 13 : 20
55
Kids

Je kinderen een slaapkamer laten delen

Ook al heb je misschien genoeg kamers in huis beschikbaar, samen slapen is goed voor de onderlinge band, maar ook is het bewezen dat kinderen véél beter slapen.

Lees verder

Kinderkamer inrichten: 5 ultieme tips

De kinderkamer is er in eerste instantie natuurlijk voor bedoeld om rustig te slapen na een drukke dag op school. Naarmate je kind ouder wordt, is de slaapkamer ook steeds meer de plek om te spelen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het is dus superbelangrijk dat je kind zich thuis voelt in zijn of haar kinderkamer.

Lees verder

Tips voor het inrichten van jongenskamer

Met onze tips creëer jij de perfecte jongenskamer waar hij graag in slaapt én speelt!

Lees verder

Meisjeskamer inrichten: deze tips gaan je helpen

Een meisjeskamer moet vooral passen bij het meisje dat er in slaapt én speelt. En meisjes zijn vaak, hoe jong ook, al heel vroeg duidelijk in wat ze wel en niet mooi vinden. 

Lees verder
 
 

Top 10 smoesjes voor het slapengaan

“Ik kan niet slapen. Ik heb het zo warm. Ik moet nog even plassen.” Ben je ouder van een peuter, kleuter of ouder kind, dan komen deze uitspraken je ongetwijfeld meer dan bekend voor. Tegen de tijd dat het de hoogste tijd is om te gaan slapen, heeft je kind ineens allerlei ideeën of mededelingen die niet kunnen wachten tot morgen.

Lees verder

Je kind op tijd in bed? Zo doe je dat!

Het is de hoogste tijd voor je kind om te gaan slapen. Tenminste, dat vind jij. Kindlief heeft nog héél andere plannen. Het potje Minecraft is nog niet klaar, hij heeft nog honger, zij móet die tekening nog af maken en voordat je het weet liggen ze er wéér te laat in. Zucht. Zonder al te veel dwang en als ’t even kan ook nog op zo’n manier dat je zelf niet totaal uitgeblust op de bank ploft als je kroost eenmaal gestrekt ligt? We hebben 7 tips voor je!

Lees verder
 
 

Co-sleeping: samen slapen met je baby

Co-sleeping is helemaal hot! Er zijn vele mogelijkheden in het samen slapen met jouw baby. Je leest hier alle ins & outs.

Lees verder

Voorlezen? Dat doe je voor het slapengaan natuurlijk!

Voorlezen is hét ideale ‘naar-bed-gaan-ritueel’. Wist je dat voorlezen in bed ook nog eens heel goed is voor de woordenschat en de fantasie?

Lees verder

Oud en nieuw: je kind op laten blijven, wakker maken of door laten slapen?

Oud en Nieuw. Een supergezellige feestavond! Oliebollen, appelflappen, spelletjes en om 00.00 uur natuurlijk de straat op om vuurwerk te kijken of zelf af te steken! Maar, hoe doe je dat eigenlijk met je kind(eren)? Voor veel ouders is dit ieder jaar weer een dilemma. Wat is nou het beste: je kinderen op laten blijven, wakker maken of ze door laten slapen?

Lees verder

Slaaptekort bij pubers

Het is 22:00 uur en jij vindt het de hoogste tijd om te gaan slapen. Je puberende zoon of dochter denkt hier echter anders over. Want ‘echt waar mam, iedereen uit de klas zit nog op de app’. Je wilt niet steeds de zeurende ouder uithangen, dus voordat je het weet gaat het licht pas uit tegen elven. Herkenbaar, papa of mama?

Lees verder

Middagslaapje

Het is half 12 ’s morgens. Je peuter begint te jengelen en jij weet precies hoe laat het is. Tijd voor het middagslaapje. Je propt er nog een boterham in en hoppa, het bed in met hem. Heerlijk, een paar uur rust. En straks een uitgerust en blij kind. Da’s niet alleen dubbel fijn voor hem, maar ook voor jou!

Lees verder

Samen slapen met je kind

Pas geleden schreven we over de voor- en nadelen van een huisdier bij je in bed. Waar we eerst dachten dat we het woord huisdier bijna 1 op 1 konden vervangen door het woord kind in dit blog, kwamen we erachter dat er wel degelijk veel verschillen zijn ;-). Aan samen slapen met je kind(eren) zitten veel meer voordelen dan je denkt!

Lees verder

Lekker logeren

De zomervakantie staat weer voor de deur. Tijd om eropuit te gaan! Veruit de meeste Nederlanders brengen hun zomervakantie door in het buitenland. Grote favoriet is en blijft Frankrijk. Meestal verblijven de ‘thuisblijvers’ in een bungalow of op de camping. Maar het kan ook anders, lees het hier!

Lees verder

Sinterklaasstress: de slapeloze nachten voor Sinterklaas

Ook al laat het heerlijk avondje een paar dagen op zich wachten, de slapeloze nachten beginnen nu al. In de aanloop naar 5 december duiken Sinterklaas en zijn Pieten overal op. Je kind raakt er niet meer over uitgepraat en met een beetje pech stuitert hij of zij de hele dag. Én nacht… 

Lees verder

Kinderkamers: Van Amerika tot Zimbabwe

Wij in Nederland zijn niet anders gewend. Onze kinderen liggen in een eigen bed op een goed matras. Op veel plekken op deze aarde gaat het er heel anders aan toe. Daar liggen kinderen op matjes, met z’n achten op een kamer of zelfs op de grond.. Of ze slapen juist in een kamer met bergen speelgoed...

Lees verder

Tips tegen bedplassen

Bedplassen. Het ene kind doet het vanaf zijn tweede niet meer en het andere is op zijn tiende nog steeds regelmatig nat. Hoe het precies komt, daar heb je al genoeg over gelezen. Je wilt vooral weten wat je eraan kunt doen. Want laten we eerlijk zijn, het is vervelend. Voor je kind en ook voor jou!

Lees verder

Een verhaaltje voor het slapen

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Waarschijnlijk kun je je nog levendig herinneren hoe je vader spannende sprookjes vertelde of hoe je moeder jou en je buurjongetje voorlas over de avonturen van Jip en Janneke. Toen je groter werd, begon je zelf te lezen. Lezen is leuk. En gezond!

Lees verder

Klaas Vaak: De kabouter van je kinderdromen

Dromen is een van de meest fascinerende onderdelen van de slaap. Het verhaal van Klaas Vaak, oftewel het Zandmannetje, stamt uit 1678 en leeft nog steeds voort in de kinderslaapkamers. Maar waar komt dit verhaal vandaan en waar is het op gebaseerd?

Lees verder

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.