Inspiratie

Slaapkamer inrichten: waar te beginnen?

Je slaapkamer inrichten is zeker geen overbodige luxe. Het is de plek waar je heerlijk tot rust komt en waar je naast slapen misschien ook wel graag een boek leest of je lievelingsserie kijkt. Belangrijk dus dat het inrichten van je slaapkamer wat aandacht krijgt. Of je nu een kleine of een grote slaapkamer hebt, je slaapkamer inrichten wordt sowieso een succes met onze tips!

Je slaapkamer inrichten aan de hand van een passend thema

Natuurlijk is het net als de rest van je interieur ook voor je slaapkamer belangrijk om deze in te richten naar je eigen smaak. Want hoe beter jouw smaak en stijl aansluiten, hoe beter jij je ook thuis voelt. Soms kan het prettig zijn om je te houden aan een bepaald thema bij bij het inrichten van je slaapkamer. Dit helpt je bij het doorvoeren van een bepaalde stijl. We zetten een paar all time favorites voor je op een rijtje.

Hotel chique

Je slaapkamer inrichten mag in dit geval allemaal lekker groots en een tikkeltje overdreven voor een continu vakantiegevoel.

Landelijk

Deze stijl overleeft elke trend! Het thema straalt veel rust uit met houten meubelen, natuurlijke materialen en kleuren zoals bruin, taupe, beige en ecru.

Scandinavisch

Deze stijl wordt gekenmerkt door veel natuurlijke materialen, lichte kleuren en een minimalistische look. Less is more.

Zwart-Wit

Voor een tijdloze stijl! Let op, maak het niet té druk. Overdaad schaadt!

Jungle

Ga voor lekker veel groen en combineer dit met natuurlijke materialen als rotan, bamboe, linnen en wol.

Ibiza

Een witte basis met veel pastelkleuren, veren, kleden en accessoires maken het helemaal Ibiza.

Industrieel

Met een industriële stijl richt je je slaapkamer in met donkere kleuren en robuuste meubelen met veel contrasten.

Je slaapkamer inrichten met de juiste kleuren

Kleur doet veel met ons brein. Kleuren hebben zelfs letterlijk een psychologische werking op ons. Bedenk je dus goed, bij het inrichten van je slaapkamer, welke kleur je op je muur doet. De volgende kleuren zorgen allemaal voor een bepaald effect op je humeur en zijn het best geschikt voor in de slaapkamer. Groen is rustgevend, geel energiek en stimulerend, oranje zorgt voor stabiliteit en warmte, zilver straalt luxe en comfort uit en blauw werkt kalmerend. Kleuren die je beter uit je slaapkamer houdt zijn grijs, paars en bruin.

Kleine slaapkamer inrichten? Geen probleem!

Heb jij een kleine slaapkamer en ben je bang dat je hier niets leuks mee kunt? Ook hier hebben wij ultieme tips voor, zodat je deze ruimte zo goed mogelijk benut. We geven er hier vast eentje weg:

Heb je wel een hoge slaapkamer denk dan aan een hoogslaper. Zo creëer je onder het bed ook nog een werkhoekje of een relaxplek
De rest van de tips lees je in het blogartikel: ‘Kleine slaapkamer inrichten: dé 7 tips die jou helpen’.

Een grote slaapkamer inrichten doe je zo!

Benut alle ruimte! Gebruik grote meubels en begin met een lekker ruim bed. Comfortabel, maar het oogt ook extra ruimtelijk
Gebruik een mooi vloerkleed. Zo creëer je sfeer en één geheel als zowel het bed en de nachtkastjes er op passen
Gebruik een wand voor de garderobekast. Met een plafondhoge kast zorg je voor een rustig effect


Goede verlichting is onmisbaar bij het inrichten van je slaapkamer
Verlichting is in ieder interieur en dus ook in je slaapkamerinterieur van groot belang. Het zorgt voor de juiste sfeer. Als je het goed doet tenminste… Gebruik veel sfeerlampjes en vermijd ongezellig, fel licht. Eén grote lamp is wel handig bijvoorbeeld wanneer je s’ morgens in het donker je kleding uitzoekt. Ook een klein leeslampje bij je bed is onmisbaar! 

Bekijk alle verlichting

Met de juiste slaapkameraccessoires maak je het helemaal af

Accessoires zorgen voor de juiste sfeer en een persoonlijke touch. Een plankje met je lievelingsboeken of foto’s, een mooie plant of een kunstwerk van een van je kids. Het zijn de kleine dingen die het inrichten van je slaapkamer helemaal af maken. Sierkussens, een fijn plaid en het mooiste beddengoed zorgen naast comfort ook voor het versterken van de juiste sfeer. 

Bekijk alle slaapkameraccessoires

Investeer in een goed bed: hét fundament voor het inrichten van je slaapkamer

Natuurlijk zijn bovenstaande tips voor het inrichten van je slaapkamer onmisbaar, maar uiteindelijk begint het natuurlijk met een goed bed. Een bed dat goed aansluit bij jouw wensen en ligcomfort. Zo is slapen en zelfs alleen al het naar bed gaan een feestje. Lig je niet meer lekker in je huidige bed? Of heb je zelfs last van je rug of nek? Tijd voor vervanging. Dit kan betekenen dat je of je bedbodem en matras uit je huidige bed vervangt óf voor een compleet nieuw bed gaat. Of een boxspring natuurlijk!

Ga je voor een compleet nieuw bed dan kies je naast het gewenste ligcomfort ook voor de looks die matchen met de rest van je in te richten slaapkamer. Met beddengoed of een kleine aanpassing als een likje verf al snel veranderen. Bekijk voor meer advies over het kiezen van de juiste afmetingen van een bed, een passend matras of een boxspring ook eens onze andere blogartikelen!

Naast een goed bed zijn een fijn hoofdkussen, een passend dekbed en het juiste hoeslaken en dekbedovertrek ook erg belangrijk. Misschien heb je het niet meteen door, maar fijn beddengoed heeft veel invloed op je slaapcomfort.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Hi! Wil je meer weten over slapen? Lees dan deze slaapblogs.

Meer van Jolein

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.