Inspiratie

Een Feng Shui slaapkamer: zo richt je hem in!

Je hebt er waarschijnlijk al eens over gehoord of gelezen: Feng Shui. Bij deze eeuwenoude Chinese filosofie draait het allemaal om het optimaliseren van de energiestromen in een ruimte. Feng Shui betekent letterlijk "wind en water" en is gebaseerd op de balans tussen Yin en Yang. Door het inrichten van je slaapkamer volgens Feng Shui zorg je ervoor dat de energiestromen optimaal door je kamer stromen. Dit zou een positief effect moeten hebben op de balans en energie in je leven.

Feng Shui inrichten van je slaapkamer voor extra energie

Of het werkt weten we niet zeker. Maar we spenderen ruim 30% van ons leven in de slaapkamer, dus proberen kan geen kwaad! Bij het inrichten van je slaapkamer volgens Feng Shui draait het dus allemaal om het creëren van een positieve energie in je kamer. Maar hoe doe je dat precies? De onderstaande tips helpen je op weg om je kamer volgens Feng Shui in te richten, zelfs zonder nieuwe spullen te kopen!

1. Je bed plaatsen volgens Feng Shui

Het herpositioneren van je bed is een goed beginpunt voor een slaapkamer op basis van Feng Shui. Plaats je bed het liefst schuin tegenover de deur. Op die manier heb je zicht op de ingang van je slaapkamer, waardoor je minder kwetsbaar bent als iemand onverwachts binnenkomt. Daarnaast word je op deze manier beter blootgesteld aan de positieve energie die de kamer binnen kan stromen. Het is wel belangrijk dat je het bed aan beide kanten kan instappen en niet tegen een muur zet. Daar moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben! 

2. Fengshui betekent pasteltinten voor een goede nachtrust

Een slaapkamer met felle kleuren? Leuk, maar niet heel erg Feng Shui. Kies daarom voor zachte, lichte en rustgevende kleuren in je slaapkamer. Gebruik bovendien minstens twee kleuren om ervoor te zorgen dat je kamer warm genoeg blijft. Voorbeelden van kleuren die je kan gebruiken zijn: lichtblauw, lichtgroen, lavendel of andere pasteltinten. Deze kleuren zijn uitnodigend voor een goede nachtrust. 

3. De basis van Feng Shui: een opgeruimde slaapkamer

Je slaapkamer is om te rusten. Het laatste wat je wilt volgens deze filosofie is wakker worden in een rommelige kamer. Reinheid is dus erg belangrijk binnen Feng Shui en zorgt voor een goede circulatie van energiestromen. Om de doorstroom verder te bevorderen is het belangrijk dat er geen spullen onder het bed staan en dat je geen stapels vuile kleding in de kamer laat rondslingeren. Eventjes opruimen voor een goed doel dus! Snel rust creëren in je kamer? Elke ochtend je bed opmaken is een goede, eerste stap. 

4. Een Feng Shui-slaapkamer heeft geen apparatuur

Het zal je nu waarschijnlijk niet meer verbazen, maar apparaten verstoren volgens Feng Shui de nachtrust. Probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het inrichten van je slaapkamer. Gebruik je slaapkamer dus niet als werkruimte of woonkamer. Dit betekent dat je een andere plek moet zoeken om ‘s avonds nog je laatste mailtje te typen of je favoriete Netflix-serie te bekijken. Gebruik je je gsm als wekker? Zet hem dan op vliegtuigstand voordat je gaat slapen. Staan er toch elektronische apparaten in je slaapkamer door gebrek aan ruimte? Haal de stekkers uit het stopcontact en dek ze af met een deken om de energiestromen in de slaapkamer niet te blokkeren. 

Nog meer weten over elektronica je slaapkamer? Je leest er alles over in deze blogpost: https://www.beterbed.be/blog/beter-slapen/elektronica-in-slaapkamer

 

 

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Hi! Wil je meer weten over slapen? Lees dan deze slaapblogs.

Meer van Jolein

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.