Beter slapen

9 tips voor een romantische slaapkamer

Vraag jezelf eens af: hoe romantisch ben jij? Is het niet de hoogste tijd dat jouw lief éindelijk weer eens een beetje aandacht van jou krijgt… Want eerlijk, dat kan beter toch? Beiden druk met werk, kids, sporten en sociale verplichtingen is de échte romantiek steeds verder te zoeken. En wat is er nou een betere plek om de romantiek te vieren dan de slaapkamer, maar hoe maak je een slaapkamer romantisch? Met onze 9 inspiratie tips maak je een romantische slaapkamer.

1. Een goed bed is het halve werk

Het bed. Dé hoofdrolspeler van iedere slaapkamer. Zeker ook die van een romantische slaapkamer! Een bed zorgt voor een goede slaap, zodat je lichaam en geest herstellen en jij bent opgeladen voor een nieuwe, energieke dag. Jouw fitte lichaam en uitgeruste geest zijn natuurlijk stukken aantrekkelijker voor je lief. Een fijn bed mag dus zeker niet ontbreken in een romantische slaapkamer. Maak het bed aantrekkelijk en uitnodigend. Een heerlijke boxspring of een mooi bed met hoofdbord creëert direct een romantische sfeer in je slaapkamer. Een simpeler bed kan uiteraard ook superromantisch zijn. Sfeervol beddengoed, sierkussentjes, plaids en dekens waar je lekker in weg kunt kruipen maken het knus en uitnodigend om samen in bed te duiken… Oe la laaa! Enne, zorg er in ieder geval voor dat je iedere ochtend je bed netjes opmaakt.

2. Kleed je bed sfeervol aan

Zoals we net al kort omschreven maak je van ieder bed al snel een romantische plek met de juiste aankleding. Een belangrijk onderdeel is het dekbedovertrek dat je kiest. Een knallend dekbedovertrek dat vloekt bij de rest van de kamer is nou niet bepaald uitnodigend. Ga voor een overtrek in dezelfde tinten als de slaapkamer zelf. (Gebroken) wit als basiskleur bijvoorbeeld of zachte tinten en breng variatie aan met verschillende stofsoorten, texturen en patronen. Een landelijke slaapkamerstijl wordt vaak als romantisch gezien, vanwege de afwisseling van texturen en patronen en het knusse gevoel.

Veel kussens mogen niet ontbreken in je romantische slaapkamer. Lekker cosy met een hoog knuffelgehalte! Een mooie plaid en of sprei maken deze romantische sfeer helemaal af. Verkrijgbaar in tal van kleuren, materialen en formaten creëer je snel een warme en aangeklede uitstraling. Imitatiebont en teddystoffen doen het trouwens erg goed in de slaapkamer!

3. Romantische slaapkamer kleuren!

Natuurlijk mag kleur niet ontbreken wanneer je voor een romantische vibe in de slaapkamer gaat! Een witte kamer is maar saai en daar worden we nou eenmaal niet zo warm van! Beter ga je voor lieflijke, zachte pasteltinten waarmee je direct een landelijke romantische slaapkamer creëert. Ben je meer van de donkere kleuren?

Ook donkere kleuren kunnen zeer geschikt zijn voor een romantische kamer. Bordeauxrood, donkergroen en petrol bijvoorbeeld. Combineer deze tinten met mooie accessoires en de juiste verlichting voor een echte boudoir slaapkamer stijl. Een vleugje Moulin Rouge, gecombineerd met klassieke elegantie. Romantisch chique!

4. Ruim je kamer op: rommel is een romantiek killer!

Over een berg kleding stappen voordat je het bed in duikt is niet erg romantisch. Een opgeruimde slaapkamer geeft rust en dat is een belangrijke factor voor de romantiek! Op het oog kijkt je slaapkamer al snel rustig wanneer je je bed opmaakt, de gordijnen openschuift en alle kastdeurtjes en –laadjes dicht doet. Ga voor een ruime kledingkast. Beter één groot, maar functioneel meubel dan kleine, rommelige oplossingen. Zo heb je in een keer voldoende ruimte voor je kleding, schoenen en beddengoed. Een ideale oplossing is een slaapsysteem met extra opbergruimte onder het slaapgedeelte zoals een opbergboxspring. Extra handig om een kleine slaapkamer romantisch te maken. Zo heb je er in één klap een flinke portie opbergruimte bij.

5. Het romantische licht zien

Heb jij in de slaapkamer van dat licht dat ze nog niet eens bij een dubbele hartoperatie gebruiken? Weg ermee! Met het juiste licht creëer je snel een op en top romantische sfeer en daar gingen we voor, toch? Een paar brandende kaarsjes in je slaapkamer zijn perfect voor een romantische sfeer. Maak er niet een al te wilde avond van, want het blijft natuurlijk altijd wel opletten met kaarsen. Wissel af met verschillende groottes verspreid door de hele slaapkamer. Speel je liever helemaal op safe? Ga voor een leuk lichtsnoer boven je bed, of een mooi nachtlampje. Er zijn tegenwoordig veel leuke varianten verkrijgbaar die je kamer direct een warme sfeer geven. Dus: weg met dat operatielicht en welkom sfeerlichtverlichting!

6. Decoreren kun je leren

De juiste decoratie zorgt voor de juiste sfeer. Er zijn verschillende ideeën om een romantische slaapkamer te decoreren. In een mooi gestylde slaapkamer met persoonlijke voorwerpen en aankleding roep je al snel de juiste emoties op. Zo ontsnap je samen echt even uit de dagelijkse drukte. Zoek foto’s van fijne, gezamenlijke herinneringen uit en plaats ze in mooie lijstjes of ga voor fotobehang om de een romantische slaapkamer te creëren. Daarnaast zijn er genoeg posters en schilderijen te vinden die helemaal passen in een romantische slaapkamer. Zet souvenirs van en mooie aandenken aan vakanties neer en vul je romantische kamer aan met kaarsjes, sierkussens, gezellige kruiken en vaasjes. Natuurlijk mogen plantjes ook niet ontbreken. Wat dacht je van een sierlijke bloem zoals een orchidee? Andere goede decoraties zijn bijvoorbeeld geurstokjes of een prachtige bos verse bloemen.

7. Weg met alle apparaten: tijd voor elkaar

Natuurlijk, af en toe samen voor de tv hangen kan echt wel lekker zijn. Maar je relatie wordt hier nou niet bepaald mee uitgediept. Wil je echt de tijd voor elkaar hebben? Verban alle apparaten dan eens uit de slaapkamer! Al is het maar één keer in de week. Ja, ook je telefoon, tablet en laptop dus. Meer tijd voor elkaar is het begin van alle romantiek. Want zonder de volle aandacht te schenken aan je lief, kun je gewoonweg niet romantisch zijn.

8. Muziek om samen bij weg te zwijmelen

Alle afleidingen uitgeschakeld en de aandacht op elkaar gericht? Tijd voor een lekker muziekje! Om de romantiek te versterken raden we een heerlijk zwijmelmuziekje aan. Heerlijk toch die nummers vol clichés en zoetsappigheid! Iets rustigs, subtiels en zachts doet het altijd goed. Ga in ieder geval voor een muziekje dat jullie beiden kunnen waarderen.

9. Flirt en geef complimenten

Misschien niet een tip die speciaal op de slaapkamer is gericht, maar wel een tip die je maar al te goed in de slaapkamer kunt toepassen: flirten! Hoe heerlijk als je partner je zegt hoe mooi je bent? Fijn toch? Je wordt er blij van, je zelfvertrouwen groeit en tegelijkertijd ben je de ander zeer dankbaar. Laat dus eens merken dat je de ander waardeert en geef zo nu en dan een compliment. Wees wel altijd eerlijk en oprecht over wat je zegt. Al die complimenten zal jullie relatie zeker een romantische boost geven! Love is in the air!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Hi! Wil je meer weten over slapen? Lees dan deze slaapblogs.

Meer van Jolein

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.