Slaapproducten

Beddengoed: van dekbedovertrek tot sprei

Moltons. Beschermhoezen. Hoeslakens. Dekbedden. Dekbedovertrekken. Je hebt er echt wel ooit van gehoord en grote kans dat je ook een en ander aan bedtextiel in huis hebt. Maar weet je ook waar je welk product precies voor gebruikt en waarom? Na vandaag weet je precies waar al je beddengoed voor dient!

1. Dekbedovertrek: stijl en zachtheid

Laten we bovenop beginnen. Je dekbedovertrek. Het woord zegt het al: het overtrek doe je over je dekbed heen. Om ervoor te zorgen dat het dekbed niet vies wordt, om het geheel lekker zacht aan te laten voelen én om je bed om te toveren tot stijlvolle blikvanger van je slaapkamer. Dekbedovertrekken zijn er in ontelbaar veel smaken. Gemaakt van katoen, linnen of satijn. Met handige instopstroken. Strijkvrije exemplaren. Of je nu houdt van uni of multicolor, romantische bloemen of grafische prints, er is altijd een overtrek te vinden. Met bijpassende kussensloop natuurlijk.

2. Dekbed: warmte en isolatie

En dan nu het dekbed. Deze bepaalt voor een groot deel je slaapklimaat en dus je nachtrust. Je wilt het niet te warm én niet te koud hebben en in elk seizoen zweetvrij wakker worden. En dus kun je kiezen uit tig donzen dekbedden, wollen dekbedden, synthetische dekbedden en katoenen dekbedden. Welk materiaal past het best bij je? Welke maat heb je nodig voor jouw eenpersoons- of tweepersoonsbed? 

Welke maat heb je nodig?

3. Hoeslaken: zachtheid, comfort en bescherming

Hoeslakens zijn te koop in allerlei kleuren en maten. Gemaakt van jersey, katoen of satijn. Strijkvrij. Met hoge hoeken voor dikke matrassen en elastiek in de hoeken voor het nodige opmaakgemak. Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien. 

Aangezien je direct op je hoeslaken ligt, is het belangrijk dat deze goed vocht absorbeert en zacht aanvoelt. Een hoeslaken van satijn is het meest luxe. Satijn oogt glanzend, voelt erg zacht aan en is voorzien van een laagje welke de stof strijkvrij maakt.  Jersey is van nature erg rekbaar en hoeft ook niet gestreken te worden. En aangezien je hoeslaken direct in het zicht ligt, is een mooie kleur passend bij je dekbedovertrek en slaapkamer ook niet onbelangrijk! 

4. Molton: bescherming, vochtregulatie en isolatie

Wil je je bed, matras, dekbed en/of hoofdkussen goed beschermen tegen slijtage, vocht en stof? Pak dan je molton en molton kussensloop uit de kast en doe deze onder het hoeslaken en kussensloop. Een molton om je matras of kussen verlengt de levensduur ervan. De extra laag speciale stof zorgt voor een optimale isolatie en vochtregulatie, wat best handig is als je het snel warm of juist snel koud hebt. Transpiratievocht wordt beter afgevoerd. Hittepetitten blijven koel en de koukleumen onder ons worden juist lekker warm gehouden. 

5. Matrasbeschermer: extra lange levensduur matras

Wil je je matras en bedbodem optimaal beschermen tegen slijtage? Begin dan met een antislip matrasbeschermer onder je matras. Het matrasdek zorgt er ook nog eens voor dat je matras op zijn plek blijft liggen en niet meer schuift. Weg irritatie! Gaat het om een kinderbed, seniorenbed of je eigen bed en wil je het bed beschermen tegen transpiratievocht en nachtelijke ongelukjes? Dan is een waterdichte matrasbeschermer de oplossing. Zo krijgen onsmakelijke luchtjes en moeilijk verwijderbare vlekken geen kans.

Beter Bed heeft ook complete beschermingspakketten in de collectie. Schaf je zo’n pakket aan, bestaande uit een matrasbeschermer en molton, dan krijg je een jaar lang extra garantie op je nieuwe matras of topmatras!

6. Sprei: warmte voor koukleumen

Op zich zijn de meeste mensen nu klaar. Met een matrasbeschermer tussen je bedbodem en het matras, een molton om het matras en een passend hoeslaken daaroverheen, heb je je bed  opgemaakt zoals het hoort en het geheel goed beschermd. Wil je nog wat extra warmte omdat je het nog steeds koud hebt, ondanks een dik dekbed en fijne molton? Denk dan eens aan een sprei. Ook een tweede molton geeft extra zachtheid en comfort.

7. Anti-allergisch beddengoed

Ben jij of is je kind allergisch? Dat vraagt om beddengoed dat een speciale behandeling heeft ondergaan. Er zijn diverse anti-allergische en anti-huisstofmijt producten te krijgen. We hebben het hier niet alleen over dekbedden en kussens, maar ook over kussenslopen, matrashoezen en dekbedhoezen. Deze houden huisstofmijt, schimmels en pollen uit je bed. 

Bekijk onze uitgebreide collectie beddengoed bekijken en vul je eigen collectie aan! 

Bekijk alle beddengoed

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet alles over de producten van Beter Bed

Meer van Jan

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.