Slaapproducten

Waar kan ik beddengoed doneren?

Wist jij dat je jouw oude dekbedden, matrassen, kussens en bed kunt doneren? Je helpt er niet alleen anderen mee, je bent ook nog eens super duurzaam bezig! In plaats van je oude beddengoed weggooien, kun je ervoor kiezen om het een nieuw leven te geven. Maar, waar laat je het dan? Wie maak je er het meest blij mee? We geven je 5 opties om jouw beddengoed te doneren.

1. Lokale goede doelen en opvangcentra

Lokale goede doelen en opvangcentra zijn vaak op zoek naar gedoneerd beddengoed om mensen in nood te helpen, waaronder vluchtelingen. Neem contact op met lokale opvangcentra, daklozenopvang (zoals Het Leger des Heils), of liefdadigheidsinstellingen en vraag of ze jouw oude beddengoed kunnen gebruiken. Op deze manier weet jij zeker dat jouw oude dekbed, kussen of matras terechtkomt bij mensen die het echt nodig hebben.

2. Vluchtelingenorganisaties

Verschillende organisaties zetten zich in voor de ondersteuning van vluchtelingen. Denk bijvoorbeeld aan de COA, of Vluchtelingenwerk. Neem contact op met deze organisaties en vraag of ze oude matrassen, dekbedden of bedden nodig hebben. Ook kun je jouw oude bed doneren aan vluchtelingen. Door deze items te doneren, help je mensen die hun thuis hebben moeten verlaten en een nieuw begin moeten maken. Hoe fijn is dat?

3. Kringloopwinkels 

Ook kringloopwinkels maak je blij door jouw dekbed, matras of ander beddengoed te doneren. Kringloopwinkels zijn altijd op zoek naar bruikbare en schone beddengoedartikelen. De spullen worden dan verkocht tegen lage prijzen aan mensen die op zoek zijn naar voordelig beddengoed.

4. Online platforms 

Er zijn online platforms en websites waar je oud beddengoed kunt aanbieden. Plaats een advertentie met de beschrijving van de items die je wilt doneren, zoals oude dekbedden, matrassen of bedden. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen contact met je opnemen en de spullen ophalen.

5. Buurt- of gemeenschapscentra

Buurt- of gemeenschapscentra organiseren vaak inzamelingsacties voor spullen die kunnen worden hergebruikt. Informeer bij dergelijke centra of ze geïnteresseerd zijn in dekbedden, matrassen of kussens om te doneren aan mensen in de gemeenschap die het nodig hebben.

Conclusie

Het doneren van oude dekbedden, matrassen en dekbedovertrekken is een mooie manier om anderen te helpen en gebruikte items een nieuw doel te geven. Door deze spullen te doneren aan lokale goede doelen, kringloopwinkels, online platforms, vluchtelingenorganisaties, milieubewuste recyclingcentra of buurt- en gemeenschapscentra, draag je bij aan een betere wereld.

Lees meer over

Over de auteur

CSR & Innovatie expert

Duurzaamheid Guru

Meer van Jaap

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.