Beter slapen

5 tips voor duurzame slaapkamer

We brengen er maar liefst een derde van ons leven door, dus het wordt tijd voor een groenere slaapkamer. En nee, dan hebben we het niet over een groen kleurtje op de muren. Wél over het verduurzamen van je slaapkamer. Hoe? Dat vertellen we je in dit blogartikel. Ga je voor een complete, duurzame slaapkamer of doe je het liever stapje voor stapje? Met deze 5x tips slaap jij sowieso duurzamer en dat slaapt nóg beter.

1.      Isoleren maar!

De basis van een duurzame slaapkamer begint bij goede isolatie. Alleen dan blijft de warmte in de winter lekker binnen en geniet je in de zomer juist van een koele ruimte. Dit voorkomt heel veel onnodig stoken of stroom voor de airco. Combineer dit met goede ventilatie voor een fris en gezond klimaat in de slaapkamer. Goed voor je gezondheid én je nachtrust. Ander voordeel: goede isolatie vermindert geluidsoverlast. Valt er bij jou in de slaapkamer nog wat te isoleren? Je kunt denken aan spouwmuurisolatie, dakisolatie, duurzame kozijnen, gevelisolatie, hoogwaardig dubbel glas of isolatieglas. Een investering die je snel weer hebt terugverdiend!

 2.      Ga voor duurzaam beddengoed

Slaap beter en kies voor duurzaam beddengoed. Dit zorgt namelijk voor minder belasting op het milieu. Voor het produceren van een katoenen laken worden bijvoorbeeld, naast veel water, ook pesticiden gebruikt. Kies je voor biologisch katoen dan worden de insecten op een natuurlijke wijze bestreden, wordt er minder water verspild én minder CO2 uitgestoten. Kies je voor Tencel (gemaakt van eucalyptus) of bamboe dan zal er bij het produceren nóg minder water nodig zijn, omdat dit planten zijn die flink doorgroeien en dus minder water nodig hebben. Duurzaam beddengoed herken je aan een Fairtrade label of het GOTS label wat staat voor Global Organic Textile Standard. Wist je dat er zelfs beddengoed bestaat dat is gemaakt van gerecyclede petflessen? Het beddengoed van Kayori is perfect voor jouw duurzame keuze en ook nog eens prachtig voor het oog!

3.      Uit met die verwarming

Met een goed geïsoleerde slaapkamer kan de verwarming al snel wat lager of beter nog: helemaal uit. Maar ook in een niet goed geïsoleerde kamer zet je de verwarming gewoon beter uit. Zorg voor genoeg warmte met het juiste dekbed of een extra plaid of deken. Dit bespaart je niet alleen een hoop kosten op je energierekening, het is ook stukken beter voor het milieu.

4.      Kies voor onze volledig recyclebare Element boxsprings

Slaap de wereld beter en ga van duurzaam dromen, naar duurzaam doen met een van onze volledig recyclebare Element boxsprings. Dankzij de modulaire opbouw van deze boxsprings kun je alle onderdelen los van elkaar vervangen en dit zorgt ervoor dat het bed langer meegaat. Is de boxspring aan het einde van zijn levensduur? Je haalt het bed eenvoudig en volledig uit elkaar. Alle materialen worden gescheiden en belanden door hun zuivere vorm weer in hun eigen keten. Zowel hout als staal en polyester worden maximaal hergebruikt en krijgen een tweede leven. De Element boxsprings zijn duurzaam én stijlvol. Met verschillende modellen, verschillende, duurzame materialen, stofsoorten en –kleuren stel je jouw duurzame boxspring helemaal naar je eigen smaak samen.

5.      Ga voor ons modulair opgebouwde B Bright 5000 serie matras

Natuurlijk doen wij bij Beter Bed elke dag héél hard ons best om onze producten steeds duurzamer te maken en zo bij te dragen aan een groenere planeet. Eén belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat altijd het beste comfort behouden blijft. Onze B Bright 5000 serie matrassen zijn hier een mooi voorbeeld van, want dit matras is bijna volledig modulair opgebouwd. Zo is alleen de bodemplaat nog gelijmd (de rest is geheel modulair en apart recyclebaar. Ook de toplagen zijn modulair opgebouwd, waardoor je deze los kunt omruilen indien het matras niet bevalt. Het B Bright 5000 matras heeft ook nog eens een toplaag van labyrint. Een niet verlijmd, duurzaam materiaal met een spaghettivormige structuur. 

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Hi! Wil je meer weten over slapen? Lees dan deze slaapblogs.

Meer van Jolein

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.