Beter slapen

Van duurzaam dromen naar doen

Slaap de wereld beter. Bijna een derde van onze tijd brengen we door in onze slaapkamer. Daarmee is slapen een van de belangrijkste bezigheden in ons leven. En dan gaat er natuurlijk niets boven een goede nachtrust. Maar is dat eigenlijk ook een duurzame nachtrust? Hoe verantwoord zijn de materialen die we vandaag de dag tegenkomen in de slaapkamer? Wij vroegen het Jaap Westland, Sustainability Coördinator bij Beter Bed Holding.

Jaap, jij bent Sustainability Coördinator, vertel wat doe je precies?

“Als Sustainability Coördinator vertegenwoordig ik het thema duurzaamheid. Ik adviseer het management van Beter Bed over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame productontwikkeling. Daarnaast onderhoud ik het contact met alle betrokkenen zoals onze leveranciers en samen met collega’s werk ik aan de doelstellingen van onze duurzaamheidsstrategie. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld druk bezig met het bepalen van onze duurzaamheidsstrategie voor 2025.

Welke onderwerpen staan er tot aan 2025 op de agenda?

“Dan kun je vooral denken aan hoofdonderwerpen als de circulaire economie, duurzame bedrijfsvoering, energie en CO₂ uitstoot, de veiligheid en kwaliteit van onze producten en diensten en veilige arbeidsomstandigheden. Het hoofddoel is er natuurlijk op gericht om zoveel mogelijk rekening te houden met de impact van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. We nemen en gaan steeds meer voor een actieve rol in de ontwikkeling van duurzame producten en verantwoorde verwijderingsmethoden.”

Kan je al duurzaam slapen met Beter Bed?

“Zeker weten! Bij Beter Bed hebben we al diverse mooie, duurzame initiatieven in ons assortiment opgenomen. Zo hebben we boxspring Element: de eerste, volledig recyclebare boxspring op de markt. Voor deze boxspring volgt binnenkort alweer een goede update van de matrassen. Naar aanleiding van onze eerste ervaringen met dit product, zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een tweede serie innovatieve en duurzame producten. Maar ook kun je bij ons binnenkort al slapen op verschillende, circulaire en modulaire matrassen, (M line Green Motion en B Bright) of kies je voor een dekbed of hoofdkussen gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Met de Paper Bed collectie kies je voor unieke, duurzame slaapkamerproducten gemaakt van gerecycled karton. En met de prachtige beddengoedcollectie van Kayori kies je voor verantwoorde en duurzame bedtextielproducten zonder schadelijke stoffen.”

Wat is voor Beter Bed de grootste duurzame uitdaging?

“Die zit hem vooral in de productontwikkeling, want daarmee maken we de meeste impact. We kijken echt naar nieuwe, innovatieve materialen die er nu misschien nog niet zijn, om producten op een duurzame én tegelijkertijd ook op een goede manier te produceren. 100% circulariteit, dat is onze toekomstdroom. We streven ernaar om zoveel mogelijk circulair te zijn. Met één heel belangrijke randvoorwaarde: onze producten moeten wel gewoon goed zijn en blijven. We willen niets, maar dan ook helemaal niets inleveren aan comfort, want we willen uiteindelijk onze klant ook beter laten slapen.”

Lees meer over

Over de auteur

CSR & Innovatie expert

Duurzaamheid Guru

Meer van Jaap

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.