Slaapproducten

Alle ins en outs over matrassen

Om uitgerust wakker te worden, is een goed matras belangrijk. Iedereen heeft een unieke lichaamsbouw, slaapt in een andere houding en heeft een andere definitie van comfort. Wanneer je op Google zoekt naar een goed matras, zie je door de bomen het bos niet meer. Termen als polyether, latex, traagschuim en pocketveer komen vaak voorbij, maar wat houdt het in? We hebben het voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij het perfecte matras vindt!

De basis

In de zoektocht naar het perfecte matras, beginnen we bij de basis. Ten eerste is het belangrijk te weten wat voor ondersteuning je ‘s nachts nodig hebt. Je kunt matrassen onderverdelen in twee typen: veermatrassen en schuimmatrassen. Heb je veel ondersteuning nodig? Dan is een veermatras goed voor jou. Heb je behoefte aan een drukverlagend matras dat je lichaam ontlast? Dan kom je in aanmerking voor een schuimmatras. 

Veermatrassen

Onder de veermatrassen vallen de pocketveermatrassen. Deze bestaan uit honderden pocketveren die afzonderlijk van elkaar bewegen. Hierdoor vormt het matras zich naar je lichaam en geeft het ondersteuning daar waar je het nodig hebt. Pocketveermatrassen staan ook bekend om de goede vochtregulatie en ventilatie, door de open structuur.

Schuimmatrassen

Schuimmatrassen kennen diverse soorten matrassen: polyether, latex en traagschuim. Polyether is een anti-allergische en duurzame schuimsoort. Dit matras ligt vrij stevig en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld kinderbedden. Een latex matras zorgt voor optimale lichaamsondersteuning en heeft een natuurlijke veerkracht. Matrassen van traagschuim vormen zich helemaal naar de vormen van je lichaam en verlagen de lichaamsdruk. Dit matras is dan ook een aanrader voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten. 

Extra advies nodig?

Als het goed is, heb je nu een beeld bij het type matras dat bij jou past. Na de keuze voor een type matras en de aanschaf ervan, kun je natuurlijk al heerlijk genieten van je nachtrust. Er zijn nog enkele extra’s die het comfort verder verhogen. Wat dacht je van een topmatras? Deze zorgt voor nóg meer comfort en een langere levensduur van je matras. Ook het regelmatig draaien en keren van het matras zorgt ervoor dat het langer meegaat. Gemiddeld kun je ongeveer 5 tot 10 jaar op je matras slapen.

Behoefte aan persoonlijk advies? Kom dan langs in één van de 80 Beter Bed winkels en onze slaapadviseurs helpen je graag. 

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet alles over de producten van Beter Bed

Meer van Jan

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.