Inspiratie

De ultieme opfris tips voor jouw slaapkamer

Begin jouw lente met… een frisse start in je slaapkamer! De lente is hét moment bij uitstek om je slaapkamer eens een flinke opfrisbeurt te geven. Dag winter, welkom lente! Laat die gordijnen eens een keer niet dichtzitten, trek ze maar eens goed open en laat het licht én een frisse wind binnen! Geef wat aandacht aan je slaapkamer en maak deze binnen no-time helemaal fris. Met onze tips en kleine, slimme ingrepen creëer je al snel een frisse slaapkamer met een nieuwe look!

1. Hét moment om even stil te staan bij de basisuitrusting; het bed

Natuurlijk is het niet nodig om direct alle meubels in de slaapkamer te veranderen bij een opfrisbeurt. Het is juist de kunst om met kleine aanpassingen een groots effect te creëren. Maar wanneer je aan de slag gaat in je slaapkamer, is het wel een goed moment om meteen ook even stil te staan bij het belangrijkste onderdeel van deze ruimte: je bed. Hoe mooi en gezellig je slaapkamer straks ook weer wordt, je bed bepaalt toch je nachtrust. Vraag je zelf dus zeker even af hoe oud je matras ook alweer is. Lig je nog lekker of wordt het tijd voor een nieuw exemplaar? Gemiddeld is het na acht jaar tijd om je matras te vervangen. Er is dan nog maar 40% van de oorspronkelijke veerkracht over. Ook heeft het matras na acht jaar maar liefst 1000 liter vocht verwerkt en miljoenen dode huidcellen en huisstofmijten opgenomen… IEKS!

2. Bye bye winterdekbed, hello zomerdekbed!

Het begin van de lente en de zomertijd is direct een goed moment om je dekbed te switchen van winter- naar zomerdeel. Wanneer je een vierseizoenendekbed hebt, wissel je de boel wat geleidelijker om, omdat je dan voor ieder seizoen een passend dekbed kiest. Je slaapt dan vanaf april onder het enkele voor-/najaarsdeel en vanaf juni of juli leg je deze weer weg om alleen onder het zomerdeel te liggen. Gebruik altijd een dekbedhoes of een opbergzak voor het opbergen van je dekbed. Zo’n hoes is gemaakt van speciaal, ademend materiaal en hierdoor stukken hygiënischer dan wanneer je je dekbed gewoon ergens in de kast legt! Vergeet ook zeker niet om je hoofdkussen te checken. Is deze nog fris en doet deze nog zijn werk? Een goed hoofdkussen heeft een gemiddelde levensduur van 5 jaar.

3. Een likje verf doet veel!

Een likje verf op de muren is natuurlijk dé manier om op een gemakkelijke en betaalbare wijze je slaapkamer een nieuwe look te geven. Maak er een frisse, nieuwe look van en ga voor een lichte kleur. Weg met die donkere kleuren! Natuurlijk zijn lichte kleuren perfect voor een voorjaarsgevoel in je slaapkamer. Lekker vrolijk! Pastelkleuren zijn ideaal want die geven de ruimte ook direct een zachte uitstraling. Een nieuwe kleur op de muren is een kleine moeite en geeft meteen een écht andere look. Hup, even je bed en andere meubelen aan de kant, afplakken met plastic, muren stofvrij maken en verven maar!

4. Nieuw dekbedovertrek, nieuwe slaapkamer!

Vergeet zeker niet om ook je beddengoed te vernieuwen voor het ultieme, frisse slaapkamer effect! Met een nieuw dekbedovertrek, een opvallend hoeslaken en nieuwe sierkussentjes verander je wel héél snel de looks. Leuk! Heb je onze nieuwe voorjaarscollectie al gezien? Er is volop keuze uit trendy prints, rijke materialen en mooie voorjaardessins. Het nieuwe beddengoed verbetert niet alleen de sfeer, maar ook je slaapcomfort. Dankzij een goede kwaliteit geniet je van heerlijk zacht, ademend en vochtopnemend beddengoed. Laat je vooral inspireren door al het moois!

5. Haal letterlijk een frisse geur in je slaapkamer

Bij een opfrisbeurt voor je slaapkamer hoort natuurlijk ook een letterlijk frisse omgeving. Dus wij zeggen: ventileren maar. Je brengt dagelijks een flink aantal uren in je slaapkamer door. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat er constant, nieuwe verse zuurstof wordt aangevoerd. Dit doe je eenvoudig door s’ nachts je raam een stukje open te zetten. Wanneer je graag geniet van een lekker geurtje op je slaapkamer raden we je aan om voor natuurlijke geuren te gaan en niet voor die kunstmatige luchtverfrissers. Zet een verse bos bloemen in je slaapkamer! Perfect voor een frisse look en een heerlijke geur. Natuurlijk kun je ook geurzakjes maken van gedroogde bloemen, maar wij gaan voor die verse bos!

6. Groene frisheid in je slaapkamer

Het kan gewoon hè, lekker veel groen in je slaapkamer! Het is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar planten op je slaapkamer zorgen voor op en top frisheid. Planten brengen fijne,  groene kleuren in je kamer die voor rust en ruimte zorgen. Daarnaast zorgen ze ook letterlijk voor frisse lucht. Ze hebben namelijk een zuurstofreinigende werking en verversen de lucht. Zo adem jij frisse, schone en vooral zuurstofrijke lucht in. Weg muffe geur, welkom frisheid!

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Hi! Wil je meer weten over slapen? Lees dan deze slaapblogs.

Meer van Jolein

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.