Beter slapen

Slapen op een bijzondere plek: tussen de dieren

Bijna zomervakantie en nog geen vakantie gepland? Denk eens aan een verblijf tussen de dieren! Slapen in een safaripark met olifanten en leeuwen. Overnachten midden in de dierentuin of zelfs in een oerwoud. Wedden dat je kinderen hier wild van worden?

1. Slapen in een safaripark

Kunnen jouw eigen Freek Vonkjes geen genoeg krijgen van de ruim 1250 wilde dieren in Safaripark Beekse Bergen? Blijf dan lekker slapen! Je kunt kiezen uit een verblijf op het vakantiepark naast het safaripark en een verblijf middenin het park, tussen de olifanten en giraffen. Je slaapt met het hele gezin (of met je familie, collega’s, vrienden…) in een tent in het rangerkamp. ’s Avonds maak je je eigen maaltijd op de skottelbraai en ’s morgens maak je een ochtendwandeling voordat het park opengaat voor het publiek. 

Hier vind je meer over de mogelijkheden en prijzen. Een overnachting inclusief twee dagen parkentree, een ochtend- en nachtwandeling onder begeleiding van een ranger én alle drankjes en maaltijden kost je 160 euro per persoon.

2. Slapen in een bos

Op vakantiepark Dierenbos in Vinkel, Noord-Brabant, slaap je middenin de natuur. Wordt het boomhut Koekoek, een van de glamping accommodaties of toch een villa? Ons spreekt de boomhut op drie meter hoogte wel aan. Alle bosdieren om je heen, de kinderen kunnen met een glijbaan naar beneden. Pret gegarandeerd!  

Lees meer over een overnachting in deze bosrijke en diervriendelijke omgeving. 

3. Slapen in de Nederlandse jungle

In Limburg is een heus tropisch oerwoud nagebouwd, met meer dan 40 verschillende dieren en maar liefst 250 soorten planten! De jungle bevindt zich op Centerparcs Heijderbos in het dorpje Heijen. Dit is natuurlijk al te gek voor een dagje uit, maar hoe gaaf is het om hier na een dag tussen de gekko’s, padden en tropische vogels zelfs te blijven slapen?!

Als het gewone publiek van het park de Jungle Dome verlaten heeft om 17.00 uur, is het tijd voor jou als logé om alle ins en outs over de dieren te horen van een echte WNF-ranger. Je slaapt in je eigen Jungle Cabana, aan de rand van de Jungle Dome. Een comfortabel bed en gave veranda kenmerken deze basic hotelkamer. ’s Avonds geniet je van een bbq en val je in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. ‘s Morgens ontbijt je op je veranda en ben je getuige van het voeren van de dieren. Een unieke ervaring, vanaf 92,50 euro per nacht. Je verblijft hier overigens maximaal 1 nacht. Meer info?

4. Overnachten in de dierentuin

Nee, we hebben het hier niet over hotels vlakbij de dierentuin. Of arrangementen waarbij je de entree voor een dierenpark cadeau krijgt. We hebben het hier over oldschool kamperen tussen te dieren in Diergaarde Blijdorp! Alleen kinderen van 9 tot en met 11 jaar mogen deelnemen aan de ZooCamp in juli of augustus. Voor 67,50 euro is je kind twee dagen onder de pannen. En een gave ervaring rijker!  

5. Overnachten tussen de dino’s

In Dierenpark Amersfoort kunnen vaders met kinderen hun tent opzetten tussen de grommende dino’s in het Dinobos. Een barbecue waarbij de vaders zich kunnen uitleven, een avontuurlijk avondprogramma, zelf de tent opzetten… dit is de ideale vader-zoon trip! 

De zogenaamde vadernacht is zo populair, dat liefhebbers zich op de wachtlijst moeten laten zetten. Dat kan hier. 

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Slaap jezelf gezond

Meer van Nadieh

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.