Beter slapen

Kamperen in de warmte: 5 tips

Ga je deze zomer heerlijk kamperen, dan is de kans groot dat je plakkerige nachten tegemoet gaat! Daarom: de hoogste tijd voor een paar tips om de warme nachten op de camping de baas te blijven.

Blijf de warmte nachten op de camping de baas!

1. Schaduw is je vriend

Op vakantie zit je natuurlijk graag in de zon, maar om lekker uit te slapen is een fijne schaduwplek heilig. Dus zoek een heerlijk schaduwplekje voor je tent of caravan, dan brand je niet elke ochtend heel vroeg je bed uit!

2. Lakenzak

Wat ook helpt is om niet in een slaapzak te slapen, maar in een lakenzak. Een lakenzak alleen is vaak in de warme nachten al voldoende. Heb je die niet? Dan is een hoeslaken ook een perfecte oplossing!

3. Drink voldoende

Zorg dat je voldoende drinkt. En hoe gezellig het ook is op de camping met een glaasje alcohol, maar in deze context bedoelen we toch écht gewoon water.

4. Ventilator

Lekker hoor, bij het slapen. Geeft wel wat geluid, maar het went. Muggen houden daarbij ook niet van die wind. Dus win-win!

5. Warme douche

Ga voordat je gaat slapen onder een warme douche staan. Je bloedvaten aan de oppervlakte gaan dan open, hierdoor kun je snel je warmte kwijt. Dan slaap je daarna als een roosje!

Kamperen in de kou?

Zie hier 5 tips om te kamperen in de kou, want ook op sommige plekken in Europa kan het zelfs in de zomer flink afkoelen in de nacht.

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer van Sanne

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.