zomerfrisse slaapkamer

Goed slapen is in de zomer niet altijd vanzelfsprekend. Het is nog tot laat licht en ook warmte kunnen ervoor zorgen dat we nog lang liggen te woelen in bed. Met deze 5 tips maak jij je slaapkamer in een handomdraai zomerfris!

Een frisse slaapkamer vraagt om een frisse look. En dit hoeft echt niet meteen heel rigoureus. Met een mooi nieuwe dekbedovertrek in zachte en zonnige lentekleuren maak je al snel verschil!

Nr. 1.PNG

Kies voor zomerproof beddengoed

Zomer! Warmere dagen én nachten. Dat vraagt om lichter en luchtiger beddengoed. Weg met de warmte-isolerende materialen zoals flanel en weg met de elektrische dekens, wollen dekbedden en plaids. Met luchtiger beddengoed kan je huid beter ademen. Let ook op of het materiaal een goede vochtopname heeft. Katoen is bijvoorbeeld een prima keuze tijdens de warmere maanden.

Nr. 2.PNG

Hallo zomerdekbed

De overgang naar de lente is ook het perfecte moment om je  winterdekbed te verruilen voor je zomerdekbed of in ieder geval het lente-/herfstdeel van je vierseizoenendekbed. Wanneer je licht  bezweet wakker wordt of moeilijk in slaap kunt komen zijn dat tekenen dat je huidige dekbed te warm is. Blijft het ’s nachts buiten boven de 15 graden Celsius? Tijd voor je zomerdekbed!

Nr. 3.PNG

Berg je winterdekbed goed op

Het dekbed dat je niet gebruikt wil je het volgende seizoen natuurlijk weer fris uit de kast halen. Stof, ongewenste schimmels in huisstofmijten kun je daar niet bij gebruiken. 

Berg het daarom het best op in een afgesloten doos, koffer of een vacuüm opbergzak. Lukt dat niet? Leg hem dan in ieder geval op een droge plaats in huis in een katoenen dekbedovertrek. De hoes houdt stof tegen en zorgt voor ventilatie.

Nr. 4.PNG

Tijd voor een grote schoonmaak!

En die begint met het reinigen van je beddengoed. Denk daarbij ook aan je molton. Heb je een dekbed dat niet in de wasmachine mag? Dit is het moment om het chemisch te laten reinigen alvorens je het opbergt en omruilt voor de zomervariant.

Zet alle ramen eens goed open. Schijnt het zonnetje buiten? Leg je kussens buiten in de zon. De huisstofmijt houdt niet van felle   zonnestralen. 

Stofzuig eens goed op en rond je matras en vergeet je boxspring, kledingkasten en nachtkastjes niet!

Nr. 5.PNG

Ga voor een vrolijke mini make-over

Zo’n frisse slaapkamer vraagt toch eigenlijk ook wel een beetje om een frisse look. En dit hoeft echt niet meteen heel rigoureus. Met een mooi nieuwe dekbedovertrek in zachte en zonnige lentekleuren maak je al snel verschil. Of ga deze zomer voor helemaal wit: fris en fruitig! Een vrolijk (droogbloemen)boeketje op je nachtkastje en een nieuwe plant doen wonderen. Goed voor je humeur en het zuiveren van de lucht.

 

Laat je inspireren door ons zomerinspiratie magazine en tover jouw slaapkamer om tot de fijnste plek in huis! Bekijk onze 4 zomertrends, maak je slaapkamer klaar in 5 stappen en méér!

Ga terug naar alle trends >

 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.