Beste Winkelketen, bedankt! Vier mee met  10% extra korting* Gebruik code Feest10

: :

10 Tips bij de aankoop van een nieuw bed

Waar moet je op letten?

Graag geven wij je tien tips bij het uitkiezen van je nieuwe bed. In onderstaande video geeft slaapadviseur Marcel Stevens je 10 praktische tips bij het kopen van een nieuw bed.

De video duurt 2:09 min. Of lees de tips hieronder.

 

1. Informeren via internet

Wil je een boxspring of liever een klassiek bed? Een elektrisch verstelbaar bed of juist een vlakke bodem? Via internet kan je je informeren over de vele mogelijkheden op het gebied van slaapkamers en bedden. Online kan je het aanbod van diverse winkels bekijken en zelfs zoeken naar de laagste prijs. Let er wel op dat je naar een goede slaapadviseur gaat, die qua service en leveringsvoorwaarden voldoet aan de CBW-voorwaarden.


2. Raadpleeg vrienden en kennissen

Vraag eens rond in je familie en vriendenkring naar ervaringen met hun bedden en matrassen. Welke matras of welk bed hebben zij? En wat vinden ze ervan? Vraag ook eens bij welke winkel zij geweest zijn en of zij tevreden zijn over de service. Op die manier krijg je eerlijk en onafhankelijk advies van iemand die je vertrouwt.

 

3. Jouw huidige matras

Ga na wat voor soort matras je nu hebt. Is jouw matras aan vervanging toe? Of is hij niet helemaal naar jouw wens? Hoe groot is de matras? En welke afmetingen wil je graag hebben? Bekijk ook wat er wel en niet in je slaapkamer past.

 

4. Jouw wensen

Bedenk welke functies en eigenschappen voor jou belangrijk zijn en welk type bed daar het beste bij past. 

Denk hierbij aan zaken zoals:

  • Heb je nekklachten?
  • Heb je rugklachten?
  • Wat is jouw slaapritme?
  • Heb je het 's nachts vaak warm of koud?

 

Beter Bed helpt je hier graag een handje bij met deze handige advieswijzers:
Matraswijzer >>
Dekbedwijzer >>
Kussenwijzer >>

 

5. Stem je wensen af met jouw partner

Overleg met je partner wat jouw voorkeur is en ga samen naar de winkel om een nieuwe bed uit te kiezen.

 

6.  Maak een afspraak met een slaapadviseur

Maak een afspraak in de winkel met een slaapadviseur, zodat je zeker weet dat deze ook tijd voor jou heeft wanneer je in de winkel komt. Je kan in de winkel verschillende soorten bedden uitproberen. Hiermee ervaar je zelf de verschillen tussen bijvoorbeeld een stevige of een zachte matras, een traagschuim- of een pocketveermatras en een boxspring met matras of een gestoffeerde matras. Zorg ervoor dat je tijd hebt om dit rustig te ervaren.

 

7. Uitgerust

Zorg dat je uitgerust bent op het moment dat je naar de winkel gaat. Want als je moe bent, ligt elk bed goed!

 

8. Let op de prijs

Een bed bestaat uit meerdere elementen. Een boxspring bestaat bijvoorbeeld uit een box, een matras, een topmatras, een hoofdbord, een voetbord en mogelijk nachtkastjes. Vraag aan de adviseur in de winkel wat er bij de prijs inbegrepen zit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

9. Inclusief levering en montage?

Let erop of de prijs inclusief levering en montage is. Beter Bed bezorgt alle bestellingen gratis op een moment waarop het jou uitkomt. Daarnaast worden alle bestellingen gratis gemonteerd (met uitzondering van het merk Beter Bed Basic).

 

10. Afmetingen

Let erop dat je nieuwe bed door de deur en het trapgat naar boven kan.

Veel plezier bij het uitkiezen van je nieuwe bed, en alvast: welterusten!

 

Meer Beter Bed Blogs: