Slaapproducten

Bamboe op je bed? Een slimme zet.

Bamboe verovert langzaamaan onze interieurs. We zagen het natuurlijke materiaal al in tuinmeubels, krukjes en tafeltjes, nu sluipt het als stof ook onze kledingkast en slaapkamer binnen. Beddengoed van bamboe is hartstikke hip en vooral in de zomer ideaal. We leggen je uit waarom en zetten de voordelen van dekbedden en kussens van bamboe op ‘n rij.

Warm buiten? Bamboe binnen!

Bye bye katoen, satijn en kapok voor je dekbed en hoofdkussen, maak plaats voor bamboe. Bamboe dekbedden en kussens zijn gemaakt van natuurlijke bamboevezels, die verwerkt zijn tot zijdezacht textiel. Bamboe is niet alleen superzacht, het is ook nog eens hartstikke ventilerend, warmteregulerend en vochtabsorberend. Precies wat je wilt in de zomer.

Bamboe ademt als de beste en voelt droog en koel aan. Dit komt onder andere doordat vocht door bamboe 40% beter wordt opgenomen dan door katoen. Bamboe reguleert bovendien de warmte. Is het erg warm buiten, dan heb jij het onder je dekbed van bamboe een paar graden koeler dan de omgevingstemperatuur. Is het juist koud buiten, dan ben jij fijn een paar graden warmer. En last but not least in de lijst der bamboe USP’s: bamboe is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Gezondheidsvoordelen bamboe

Goed voor je gezondheid? Jazeker. Zo zijn de sterke, duurzame vezels om te beginnen anti-allergisch, hoera voor de hooikoortspatiënten en huisstofmijthaters onder ons. Bamboe is daarnaast anti-bacterieel, waardoor bacteriën, schimmels en nare geurtjes geen kans krijgen. Dankzij de gladde vezels is een dekbed van bamboe ook geschikt voor de gevoelige huid.

Nog wat goed nieuws voor de dierenliefhebbers: we hebben het hier niet over de bamboe die panda’s eten, maar over bamboe die speciaal voor textieltoepassingen gekweekt wordt. Toch fijn om te weten dat de gezondheid van panda’s niet ten koste gaat van de kwaliteit van jouw nachtrust.

Voordelen beddengoed van bamboe

  • Licht in gewicht
  • Neemt 40% meer (transpiratie)vocht op dan katoen
  • Luchtdoorlatend en koel
  • Zachter en sterker dan katoen
  • Zorgt voor een aangename lichaamstemperatuur
  • Anti-allergisch, dus geschikt bij huisstofmijt- en andere allergieën
  • Anti-bacterieel
  • 100% duurzaam en natuurlijk
  • Gewoon wasbaar in de wasmachine
  • Ideaal bij nachtzweten en voor vrouwen in de overgang
  • Geschikt voor de huid

Wil jij ook lekker slapen tijdens zomerse nachten? Wij hebben de beste producten voor je geselecteerd! Bekijk ons aanbod zomerdekbedden.

 

Lees meer over

Over de auteur

Jan

Productexpert

Weet alles over de producten van Beter Bed

Meer van Jan

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.