Verschil boxspring en ledikant? Beter Bed

Wat is het verschil tussen een boxspring en een bed?

Bij de aanschaf van een nieuw bed is het belangrijk om alle opties die er zijn te overwegen. Veel mensen vragen zich daarom ook af wat nu precies het verschil is tussen een boxspring of ledikant.  Omdat de verschillen niet vanzelfsprekend zijn, zetten wij ze voor je op een rijtje. Zo kun je een goede keuze maken bij aanschaf van een nieuw bed. 

Boxspring vs. normaal bed: wat is het verschil? | Beter Bed

De verschillen op een rijtje:

De boxspring

  • De boxspring is een compleet geleverd slaapsysteem dat werkt met veren in zowel bedbodem als matras voor optimale comfort. Het slaapsysteem is volledig naar wens samen te stellen

  • De boxspring straalt luxe uit door de hoogte van het bed en de gestoffeerde matrassen

  • De boxspring is uit te breiden met verschillende accessoires voor extra comfort en luxe

  • De boxspring zorgt door de hoogte voor extra uitstapgemak

Het bed

  • Een bed wordt veelal als een los bedframe verkocht en is daardoor zelf samen te stellen met een passende lattenbodem en matras

  • Een bed is vaak wat voordeliger dan een boxspring

  • Een bed is gemakkelijk schoon te maken, omdat het frame veelal niet van stof is gemaakt

 

Boxspring

Alles over de boxspring

Eén van de populairste slaapsystemen van deze tijd: de boxspring. Boxsprings staan bekend om hun comfort. Bij deze matras-bedbodemcombinatie liggen er twee matrassen op elkaar. Bij een boxspring bestaat de bedbodem uit een gestoffeerde box met thermisch geharde veren. De veren geven over de volledige breedte veerkracht en hebben een lange levensduur. Op de bedbodem ligt een wit of gestoffeerd matras. Hiervoor kun je een matras kiezen die bij jouw situatie en behoeften past. Bovenop een gestoffeerd matras ligt nog een topmatras. De topper bepaalt voor een groot deel het comfort van de boxspring. Bij het topmatras kun je ook volledig naar wens een geschikt materiaal uitkiezen voor de juiste ondersteuning en comfort. Bij een boxspring heb je ook de optie om een hoofdbord en/of voetbord te nemen. Dit zorgt voor extra luxe en stevigheid. Bij een boxspring heb je de volledige vrijheid om de kleur, het materiaal en de accessoires te kiezen.

Meer informatie over boxsprings

Ledikant Filljet

Alles over het ledikant

Een ledikant kan omschreven worden als de bedconstructie of het bedframe. Om van een ledikant een compleet slaapsysteem te kunnen maken, zijn een matras en lattenbodem nodig. Voor optimaal comfort heb je een stevige lattenbodem nodig. Ook het matras maakt voor een groot deel uit hoe comfortabel je ligt. Lattenbodems en matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt deze geheel naar eigen smaak kiezen om zo het gewenste comfort te creëren. Tegenwoordig is er ook ontzettend veel keus in verschillende ledikanten. Zo kun je dus altijd een bed kiezen dat in jouw interieur past.

Meer informatie over bedden


Wat past beter bij je?

Vaak is het een kwestie van smaak en van gevoel wat nu écht het beste slaapsysteem is voor je. In de winkel kun je slaapsystemen uitproberen. Onze slaapadviseurs helpen je graag bij je keuze. Bezoek één van onze winkels voor persoonlijk advies.

 

Overtuigd?

Weet je al welk slaapsysteem het beste bij jouw slaapsituatie past? Bekijk dan snel één van onze collecties.

Naar alle boxsprings

Naar alle ledikanten


 

Aanbevolen bedden en boxsprings:

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.