Laatste kans! Vakantiegeld Voordeel tot 50%

5 : 4 : 21
22

Matras omdraaien en omkeren

Matras draaien of keren: wij vertellen je waarom! | Slaaptips | Beter Bed

Matras: draaien en keren maar!

Je bed verschonen is de normaalste zaak van de wereld. Ook je dekbed lucht je met regelmaat en je kussens klop je zo nu en dan op. Maar je matras omdraaien?! Moet dan dan? Ja! Althans, dat raden wij je zeker aan. Het is een belangrijk onderdeel van het goed onderhouden van je matras. Want natuurlijk wil je dat je matras zo lang mogelijk meegaat. Met een beetje goed onderhoud is dat toch zeker wel een jaar of zeven. Door het keren en draaien profiteer je zo lang mogelijk van de ondersteuning. Dit komt doordat je niet iedere nacht dezelfde plekken belast, maar de druk verdeelt.

Let wel even goed op: het verschilt per merk en opbouw van het matras of het wel of niet omgekeerd moet worden. Zorg er dus voor dat je matras aan weerzijden ‘slaapbaar’ is. Matrassen met een speciale onder- en bovenkant (de zogenaamde niet symmetrische matrassen) hoeven bijvoorbeeld niet gekeerd te worden.

Omkeren van je matras

Matras omkeren

Bij goed matrasonderhoud hoort zeker ook het omkeren van je matras, maar hoe vaak is dit nu precies de bedoeling? We raden je aan om je matras iedere maand om te keren. Bij het omkeren van je matras wissel je de kant van het matras waar je op ligt. Leg het matras eerst dwars op je bed en zet het vervolgens op zijn kant. Laat het matras nu langzaam op de andere kant neerkomen.

Omdraaien van je matras

Matras omdraaien

Om het matras niet iedere keer op dezelfde plekken te belasten, is het naast het omkeren ook belangrijk om het matras met regelmaat om te draaien. Ook dit adviseren we je om maandelijks te doen.

Je wisselt bij het omdraaien alleen het voet- en hoofdeinde, je blijft wel op dezelfde kant van het matras liggen. Leg het matras eerst dwars op je bed. Draai dan het matras nog een kwartslag zodat je hoofeinde nu aan het voeteneinde ligt.

Lees meer matrasadvies

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.