Profiteer nu van 10% éxtra korting met code najaar10

0 : 20 : 15
15
Terug naar het overzicht

hoofdkussen Saasveld

29.95

Levertijd: 5 dagen Uitleg

Milieuvriendelijk geproduceerd door vakmensen in Nederland

Vormvast

Antiallergisch

In Twente leren we je lekker slapen. Bijvoorbeeld met dit puur natuur kapok hoofdkussen met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding.
De tijk is van 100% twill katoen. Twill, ook wel keper genoemd, is herkenbaar door een diagonaal weefpatroon. Twill stoffen zijn erg dicht, sterk en dikker dan normaal. Maar ze zijn toch zacht. Kortom, het is een prachtig materiaal om te gebruiken voor een hoofdkussen. Katoen zorgt van nature voor een uitstekende vocht- en warmteregulatie. Heel belangrijk voor een kussen, dus dat geeft een gerust gevoel. Wat is het is heerlijk om, na een enerverende dag, in dit kussen te ploffen!
De vulling is van kapok. Deze zachte, natuurlijke vezel komt uit een noot die aan de kapokboom groeit. Ieder jaar is er een nieuwe oogst. De kapokvezels worden in Nederland vakkundig gekaard, dat wil zeggen, stof en andere onregelmatigheden worden verwijderd en de vezel wordt zo volumineus mogelijk gemaakt. Zo ontstaat een hoogwaardig en veerkrachtig vulmateriaal dat, ondanks de zware belasting, goed zijn vorm houdt. De duizenden kapokvezels in dit kussen zijn hol van binnen en dus ideaal om overtollig vocht snel en goed te transporteren. Dat maakt dit kussen geschikt voor mensen die snel transpireren en voor gebruik in warme zomernachten.

Dit hoofdkussen is geschikt voor iedereen die een anti allergisch kussen zoekt.
Eastlands Saasveld is een zacht kussen.
Er zit een ritssluiting in dit kussen. De vulling is dus te doseren. Vind je het kussen bijvoorbeeld in het begin een beetje te stevig? Dan kun je gemakkelijk vulling eruit halen en eventueel bewaren voor een later moment.
Eastlands Saasveld kan niet gewassen worden. Daarvoor is de vulling te kwetsbaar. Maar zeg nu zelf, het wassen van een kussen klinkt aantrekkelijk, maar is in de praktijk behoorlijk lastig. Gebruik daarom altijd een molton kussensloop, want zo’n extra kussensloop kun je gemakkelijk en vaak wassen.

Het Eastlands Saasveld hoofdkussen wordt door vakmensen in Nederland (in Delden om precies te zijn) geproduceerd en geleverd in een handige reis- en/of bewaartas.

Artikelnummer 1064924
Merk Eastlands

Breedte 60 cm
Lengte 70 cm
Hoogte 17 cm

Vulgewicht 900
Slaaphouding buik

Materiaal kapok
Materiaal vulling 100% twill katoen
Materiaal tijk 100% gekaarde kapok

Wasbaar Nee
Kussen navulbaar Ja
Drooginstructies niet drogen in de droger

Hoofdkussens

Een hoofdkussen is één van de belangrijkste elementen van je bed. Een fijn slaapkussen zorgt namelijk voor voldoende ondersteuning, goede ventilatie en het voorkomt nek- en rugklachten.

Gelaagdheid van een bed

Verschillende soorten kussens:

Donzen kussen
Een donzen hoofdkussen houdt warmte vast en ventileert goed. Daarnaast heet het een hoog isolerend vermogen en is het kussen erg licht en soepel. Een donzen kussen ondersteunt minder goed dan traagschuim, latex of veren. Een donzen kussen is lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Veren kussen
Een kussen dat bestaat uit veren is comfortabel en voelt erg zacht aan. Van nature biedt het goede ventilatie, ondersteuning en vormt het zich gemakkelijk naar het hoofd. Een veren kussen is iets steviger dan dons, daardoor ervaar je minder veerkracht. Daarnaast is een kussen gevuld met veren lastig wasbaar en daardoor minder geschikt voor kinderen.

Latex kussen
Een latex kussen is soepel en veerkrachtig. Je ervaart een goede drukverdeling en ondersteuning aan hoofd en nek. Dit komt omdat het kussen stevig en vormvast is. Een latex kussen ventileert minder goed dan veren, dons of kapok, waardoor het niet geschikt is als je het snel warm hebt of veel transpireert.

Kapok kussen
Een kussen gevuld met kapok kent goede ventilatie en vochtafvoer, dus ideaal als je het snel warm hebt of veel transpireert in bed. Kapok is 100% natuurlijk, zacht en luchtig. Daarnaast is het kussen navulbaar en kun je het kapok eenvoudig vervangen, zo zorg je voor altijd voldoende veerkracht!

Traagschuim kussen
Een traagschuim kussen is warmte isolerend, wat fijn is als je het snel koud hebt in bed. Daarnaast is een kussen gevuld met traagschuim stevig en vormvast, en geeft daardoor goede ondersteuning en uitstekende drukverdeling. Een traagschuim kussen neemt na verloop van tijd ietwat in veerkracht af.

Synthetisch kussen
Een synthetisch kussen is veerkrachtig en zacht. Eenvoudig te wassen in de wasmachine, daardoor erg geschikt voor kinderen en mensen met allergieën. Een synthetisch kussen is in vergelijking met andere kussens goedkoper, dit komt doordat dit kussen minder ventileert dan bijvoorbeeld dons of veren én minder ondersteuning biedt. 

Veelgestelde vragen over kussens

Het is belangrijk dat je kussen past bij je lichaamsbouw, slaaphouding en slaapwensen. Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan je hoofd en nek en voorkomt of vermindert klachten als hoofd- en nekpijn. Bij de keuze voor een kussen moet de vraag of je een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent zeker beantwoord worden. Ook de hardheid van je matras en het materiaal van de vulling spelen een rol.

Dan heb je over het algemeen weinig ondersteuning van het kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom is een zacht en middelhoog kussen voor jou het meest geschikt. 

Dan heb je een steviger en dikker kussen nodig dan rug- en buikslapers, zodat je nek beter ondersteund wordt. Je hoofd en nek blijven dan op hetzelfde niveau als je ruggengraat.

Je hebt weinig tot geen ondersteuning van je kussen nodig om je nek in de natuurlijke houding te houden. Daarom raden wij een dun en zacht kussen aan.

Het is belangrijk dat je je kussen en matras op elkaar afstemt. Over het algemeen geldt: hoe harder het matras, hoe harder ook het kussen moet zijn. Andersom geldt dat je nek minder ondersteuning van je kussen nodig heeft als je op een soepeler matras slaapt, omdat je lichaam al verder wegzakt in het matras. 

Het kussen van je bed wassen. Hoe doe je dat? En doe je dat überhaupt wel eens? Bij het wassen van het beddengoed neemt iedereen eigenlijk dezelfde dingen mee: molton, hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen. Maar wist je dat je eigenlijk ook je kussens af en toe mee moet wassen? Het wordt aangeraden om je kussens zo’n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën. Dus voor het behoud van een fijne, schone slaapkamer is het van belang om je kussen zo nu en dan te wassen. 

Vind een winkel in de buurt

Kom langs en ervaar onze service!


map inactive
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply