Waar komen onze veren vandaan?

Met wat voor dons en veren worden jullie dekbedden en kussens gevuld? Welke donssoorten zijn er en welke kan ik het best kiezen? Deze vragen krijgen wij regelmatig van onze klanten. De antwoorden zijn vrij simpel. Ten eerste wordt jouw beste keuze vooral bepaald door je persoonlijke voorkeuren. Ten tweede worden alle donzen en veren dekbedden van Beter Bed gevuld met dons dat geproduceerd is op een verantwoorde manier en voldoet aan strenge Europese kwaliteitseisen. Onze leveranciers beschikken allemaal over een keurmerk en bij de productie van het dons staat het welzijn van de dieren centraal. Een geruststellend idee.

Dons of veren voor jouw dekbed?

Dons of veren voor jouw dekbed?

Naast dons kan een dekbed ook veren bevatten. Veren hebben in tegenstelling tot dons wel een duidelijke kern, waardoor de elasticiteit (en dus vulkracht) minder is. Dekbedden en kussens die naast dons ook met veren zijn gevuld, voelen hierdoor steviger aan dan dekbedden en kussens die alleen met dons zijn gevuld. Voor kussens ervaren de meeste mensen dit als prettig. Voor dekbedden zien we een trend richting een zo hoog mogelijk donspercentage.

Ganzendons of eendendons?

Een wijd verbreid misverstand: ganzendons zou beter zijn dan eendendons. Wel is het zo dat het isolatievermogen van ganzendons iets hoger is dan het isolatievermogen van eendendons. Ook zijn de donspluizen van de gans over het algemeen groter dan die van de eend. Door deze aspecten is ganzendons meer gewild, en daardoor ook duurder, dan eendendons. Echter, een hoogwaardige kwaliteit eendendons wint het weer van een minder hoogwaardige kwaliteit ganzendons.

Ganzendons of eendendons?

Wat betekent verantwoord dons?

  • Onze dekbedden en kussens bevatten geen dons van dwanggevoederde dieren;
  • Het dierenwelzijn is gegarandeerd, van boerderij tot en met eindproduct;
  • De producten van Beter Bed bevatten alleen 100% verantwoorde en gecertificeerde dons;
  • Het dons is te allen tijden identificeerbaar door middel van het R.D.S. logo;
  • Het dons is gecontroleerd door een professionele, onafhankelijke instelling;
  • Geen van onze dekbedden of hoofdkussens bevat dons verkregen via de pluk van levende dieren.
Eend

Geen levende pluk dus?

Nee. Bij Beter Bed en onze leveranciers plukken we geen levende dieren voor de vulling van onze dekbedden en kussens. Alle dons en veren die gebruikt worden in onze producten komen van slachterijen, waar ganzen en eenden in eerste instantie gefokt worden voor hun vlees. De dieren worden voor consumptie gefokt, geslacht en pas op het laatst komt hun vacht in beeld. De dons en veren zijn zogezegd een fijn bijproduct, geen enkele eend of gans wordt speciaal voor de bedtextielindustrie gefokt of geslacht. Het levend plukken van eenden en ganzen is zelfs officieel verboden in Europa sinds 2000.


 

Gedragscode leveranciers

Om ervoor te zorgen dat onze leveranciers van dekbedden en kussens dezelfde waarden en normen als Beter Bed naleven, laten wij  ze een gedragscode ondertekenen. In deze code staan zaken als het recht op een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid benoemd. Er staat ook in dat levende pluk verboden is. Iedere leverancier ter wereld tekent deze overeenkomst en is gecertificeerd, dus ook leveranciers van buiten Europa geven ons en jou deze garantie.

Nu we dit weten, slaapt zo’n Superieur ganzendonzen dekbed of Basic hoofdkussen met eendenveren toch een stuk lekkerder, vind je ook niet?

RDS logo

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.