Slaapexpert Aline Kruit: maak slaap jouw prioriteit

Wil jij beter slapen en meer weten over slapen? Schrijf je dan in en leer in vijf stappen beter slapen met onze kennispartner, arts en slaapcoach Aline Kruit. In 5 online modules leer jij aan de hand van video’s álles over beter slapen, beter leven, waarom slaap zo belangrijk is en wat jij zelf kunt doen voor een optimale nachtrust.

ACT therapeut en slaapexpert Aline Kruit: eerste hulp bij beter slapen

In slaapexpert en ACT therapeut Aline Kruit vonden wij een van onze kennispartners op slaapgebied. Aline is arts, (ACT) slaapcoach, auteur, docent en spreker. Als ACT therapeut is ze gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid en schreef daar drie boeken over: ‘Slapen is niets doen’, ‘Eerste hulp bij Beter Slapen’ en ‘Goede nacht, lekker slapen en beter presteren bij onregelmatige werktijden’.

Wat doet een ACT therapeut?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een moderne, evidence-based vorm van gedragstherapie. In ACT therapie staat het opgeven van het gevecht met dingen waar je geen invloed op hebt centraal. Op deze manier ontstaat er ruimte om te doen wat echt belangrijk is. Als ACT therapeut past Aline dit op het gebied van slapeloosheid haarfijn toe. Slapen is iets dat je immers niet kunt afdwingen. Sterker nog, hoe harder je dat probeert, hoe verder je het wegjaagt.  

ACT therapie als levenswijze

Voor Aline zelf is ACT coaching en therapie echt een levenswijze. Zo geeft ze aan: “Bij alles wat je doet dat spannend is bijvoorbeeld, heeft je verstand altijd wel iets vervelends te melden. Zoals je had je presentatie wel beter kunnen voorbereiden. Wat je dan wil is controle krijgen over deze gedachtes. Maar dat werkt niet. Hierdoor ga je minder goed functioneren of situaties vermijden. Met ACT therapie leer je om deze gedachtes (maar ook gevoelens, overtuigingen etc.) niet als vijand te zien, maar als iets wat er gewoon bijhoort. Als ACT therapeut leer ik je dan ook vaardigheden aan om hier beter mee om te te kunnen gaan en ga je aan de slag met wat jij belangrijk vindt: wat zijn je waarden.”

Slapen is niets doen

In haar boek ‘Slapen is niets doen’ past Aline ACT therapie toe op slapeloosheid. In het boek lees je dat je niet méér moet doen om goed te slapen, maar juist minder. Bij slapeloosheid heeft het dan ook vooral geen zin om steeds harder je best te doen, maar word je juist met een simpele mindswitch een goede slaper. Je hebt geen invloed op je slaap, het is niet iets dat je af kunt dwingen en het vechten tegen slapeloosheid is funest.

Eerste hulp bij beter slapen

In haar boek ‘Eerste hulp bij beter slapen’, dat Aline samen met Irma Leijten schreef, leren zij je samen om in vijf stappen weer heerlijk te slapen. Door meer grip te krijgen op je altijd actieve brein en het breken met verkeerde slaapgewoonten.

Ontdek alle tips en adviezen: Beter Bed Blogs door arts en slaapcoach Aline Kruit 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.