Wij trakteren! Tot 50% korting

2 : 2 : 27
6
De nieuwe slaapkamer van Nederland

In de nieuwe slaapkamer van Nederland

...is de slaapkamer veel meer dan alleen een slaapplek

Beter Bed heeft de slaapkamerrituelen van ruim 1.000 Nederlanders in kaart gebracht. Uit ons onderzoek blijkt dat de slaapkamer veel meer is dan alleen een plek om te slapen.

Top 5 slaapkamer bezigheden

Uit het onderzoek blijkt dat vrijen voor de gemiddelde Nederlander (45,5 procent) - in tegenstelling tot de millennials - nog wel onbetwist op nummer één staat in hun top 5 van meest favoriete bezigheden in de slaapkamer.

Op de tweede plaats staat het lezen van een goed boek (44,4 procent), gevolgd door het kijken van een film of serie op televisie (43,1 procent), het checken van social media of e-mail (29,6 procent) en surfen op internet (29,9 procent).

De slaapkamer wordt vandaag de dag op meerdere manieren gebruikt en in iedere slaapkamer staat ‘meer dan zomaar een bed staat’. Toch is gelukkig ook uit het onderzoek gebleken dat een optimale nachtrust nog steeds voor 69% van de ondervraagden als allerbelangrijkste wordt gezien.

Het bed blijft het belangrijkste vertrekpunt, maar wel in een slaapkamer die past bij ieder zijn of haar persoonlijke lifestyle, optimale rust- en slaapbeleving, wensen en budget.

Bekijk de infographic

Smartphone: vloek of zegen in de slaapkamer?

Het checken van de smartphone is vooral erg populair onder ouders waar het jongste kind jonger dan 12 jaar is. Dat is opvallend, omdat veel ouders het telefoongebruik van kinderen voor het slapen gaan juist beperken, terwijl zij zichzelf dit kennelijk wél toestaan.

Het is ook niet ondenkbaar dat dit nadelige gevolgen heeft voor hun nachtrust, want zo blijkt dat deze groep - vaak mensen met een fulltime job - minder dan zeven uur per nacht slaapt. Voor 6 op de 10 huishoudens met kinderen ouder dan 12 jaar geldt juist dat de slaapkamer de afgelopen vijf jaar, verboden terrein is geworden voor telefoons, laptops en tablets.

In de afgelopen vijf jaar hebben steeds meer Nederlanders besloten deze apparatuur buiten de slaapkamer van hun puberende kinderen te houden.

De slaapkamer als thuisbioscoop

Tegelijkertijd wordt de slaapkamer door veel Nederlanders beschouwd als ‘thuisbioscoop’: dé ultieme plek voor Netflix-marathons en om hun favoriete film of series te bekijken. Het is weliswaar niet verrassend dat dat de slaapkamer voor veel millennials (52,2 procent) de ultieme plek is om te bingewatchen. Wat wél opmerkelijk is, is dat zij hierbij worden afgetroefd door 65-plussers. Deze groep senioren (57,1 procent) heeft deze activiteit massaal omarmd.

Onze nieuwe campagne: iedereen kan beter slapen!

In de Nieuwe Slaapkamer van Nederland kun je dus niet alleen heerlijk slapen, maar is het ook fijn om wakker te zijn. Deze boodschap dragen wij uit in onze nieuwe campagne. Wij stellen de slaapkamer opnieuw voor aan Nederland.

In deze Nieuwe Slaapkamer van Nederland staat niet zomaar een bed. Het is een plek om te chillen, intiem te zijn, te Netflixen of lange game- of chat-sessies te houden. 

Wij helpen jouw graag om niet alleen om het bed te vinden dat het beste bij jouw lifestyle en budget past, maar ook je kunt bij ons ook terecht voor deskundig advies voor optimale rust- en slaapbeleving.

13 maart is het de Internationale dag van de Slaap. De dag waarop slapen en zaken die met slapen te maken hebben zoals gezondheid centraal staan. Dé uitgesproken dag dus voor het startsein van onze nieuwe campagne ‘De nieuwe slaapkamer’!

Bekijk onze commercial: 


 

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.