Beter slapen

Een zomerfrisse slaapkamer

De zomer is nu toch echt begonnen: tijd voor een zomerfrisse slaapkamer dus. Naast fijn en fris beddengoed, is de sfeer minstens zo belangrijk. Laat je inspireren door dé vier slaapkamertrends van dit seizoen. Je vindt ze, samen met de beste zomerse slaaptips en nog véél meer, terug in ons speciale zomermagazine: ‘Zomer! Tijd voor een frisse wind’.

Weg met de warmte-isolerende materialen, zoals flanel, en weg met de elektrische dekens, wollen dekbedden en plaids. Met luchtiger beddengoed kan je huid beter ademen. Let ook op of het materiaal een goede vochtopname heeft. Katoen is bijvoorbeeld een prima keuze tijdens de warmere maanden. Alle verkoelende materialen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Katoen

Katoen is in de basis een goed ventilerende stof en zorgt zo voor een comfortabele en
koele nachtrust. Een perfect materiaal voor je beddengoed tijdens de warmere nachten dus! Katoen is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, de kwaliteit van de verschillende soorten wordt bepaald door het aantal draden en de dikte ervan.

Perkal Katoen

Perkal katoen bestaat uit 100% katoen, maar door het gebruik van zeer fijne garen en een hoger aantal draden voelt het nóg zachter en koeler aan. De moeite dus om deze soort even apart te benoemen. Het materiaal ademt zeer goed en heeft een goede vochtopname. Ideaal voor de warme zomernachten dus.

Linnen

Met linnen beddengoed geniet je van een fris slaapklimaat. Is het buiten warm dan houdt linnen de temperatuur rondom het lichaam zo’n 3 tot 4 graden lager dan de buitenlucht. Dit dankzij de hoge thermische, isolerende eigenschappen. Heerlijk koel tijdens de warmere nachten!

Bamboe

Bamboe heeft de eigenschap dat het heerlijk koel ligt in de zomer. Dit is te danken aan een hoog vochtopnemend vermogen. Daarnaast voelt het heerlijk zacht, is antibacterieel en zeer duurzaam. Een weldaad om onder te slapen dus.

Tencel

Tencel is een vezel vervaardigd uit eucalyptushout en biedt een buitengewoon
goede vochtabsorptie waardoor je geniet van een droog en fris slaapklimaat. Tencel neemt maar liefst 50% meer vocht op dan katoen. Ook is het materiaal sterk en zacht. Uitstekend voor warme nachten en mensen die veel transpireren.

Fijn & fris beddengoed met 7 wastips

Laura Mennes, Content Specialist bij Beter Bed:

"Wassen is niet moeilijk... Stop het in de wasmachine en de rest gaat vanzelf. Toch? Volg deze 7 tips en je zult zien dat je beddengoed veel langer mooi blijft! En één ding is zeker: ‘s avonds in een fris en schoon bed stappen blijft een heerlijk gevoel. Welterusten!"

Lees meer over

Over de auteur

Slaapadviseur

Weet alles over slapen.

Meer van Sanne

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.